Preskoči na vsebino

NEMČIJA: V Müenchen po neprecenljiva doživetja

Bavarsko prestolnico sva obiskala že pred leti in jo takrat dodobra prečesala. Tokrat sva se v München podala z drugimi nameni. Izkusiti presežna in neprecenljiva doživetja, ki jih po celem svetu ponuja MasterCardov program Priceless Cities. Kot imetnik MasterCard kartice se lahko nemudoma brezplačno vključite v program Priceless Cities in tako raziskujete tuja mesta na povsem edinstven način, pri tem pa koristite posebne ugodnosti. Midva sva izkusila 3 posebna doživetja tega odličnega programa – spanje v butičnem hotelu Cortiina, prav posebno kulinarično razvajanje v restavraciji Grill & Grace ter raziskovanje mesta s posebej ugodno ceno z avtobusom Hop-On Hop-Off podjetja Gray Line.

DSC_8469


PROGRAM PRICELESS CITIES

Priznam, da do tega sodelovanja z MasterCardom, nisem bila registrirana v program Priceless Cities, pa čeprav sem bežno zanj že slišala. Kot imetnica in res pogosta uporabnica kartice MasterCard pa sem z zanimanjem sprejela povabilo. Vsak imetnik katerekoli kartice MasterCard se na spletni platformi www.priceless.com najprej registrira, nato pa lahko koristi vse ugodnosti, ki so trenutno na volji v ponudbi programa Priceless Cities. V ponudbi se znajdejo prav posebna doživetja, kot so pogled v zakulisje dogajanj, obisk dogodka, za katerega je težko dobiti vstopnice, posebno ugodne cene storitev, pijača dobrodošlice ipd. Največji čar programa se skriva v doživetjih, ki sicer niso na voljo in s tem ponuja presežna izkustva in ustvarja neprecenljive spomine. Pred odhodom sem se tudi jaz registrirala in med vsemi ponudbami rezervirala 3 najina posebna doživetja v Münchnu, s katerimi sva bila resnično neprecenljivo zadovoljna.


BUTIČNI HOTEL CORTIINA

Nočitev z zajtrkom sva si rezervirala v butičnem hotelu Cortiina, ki se nahaja v samem strogem centru Münchna. Le nekaj korakov naju je ločilo od glavnega dogajanja na znamenitem trgu Marienplatz. Ker sva v München pripotovala s svojim avtomobilom, sva bila neizmerno hvaležna tudi za parkirni prostor v njihovi podzemni garaži. Moram priznati, da so naju sprejeli zelo toplo in še posebej lepo, saj sva imela rezervacijo narejeno skozi program Priceless Cities. Hotel ima različne velikosti sob, ki so vse dizajnersko opremljene.

DSC_8458

DSC_8430

DSC_8427

Največje presenečenje je bilo darilo dobrodošlice – za vsakega od naju zelo zmogljiva Power Bank baterijska postaja. Izjemno lepo in resnično zelo uporaben pripomoček za vsakega popotnika.

DSC_8443

Hotel premore tudi odličen bar in restavracijo, kar so nama dokazali naslednji dan pri zajtrku. Lokalne dobrote, organsko pridelana živila, vse izjemnega okusa in pripravljeno na res estetski način. Zajtrk naju je popolnoma navdušil in bila sva več kot zadovoljna z njihovo ponudbo, prijaznostjo in postrežbo. Njihov moto ob postrežbi zajtrka se glasi: “Breakfast like in Italy.”

IMG_8482

IMG_8483

IMG_8485


RAZISKOVANJE MESTA Z AVTOBUSOM HOP-ON HOP-OFF PODJETJA GRAY LINE

Če v velikem mestu nimaš prav veliko časa za raziskovanje, potem je najboljša izbira ogled mesta s turističnim avtobusom Hop-On Hop-Off. Zelo premišljena pot vodi od ene znamenitosti do druge. Za nameček ima avtobus na vrhu tudi odprto streho, kar je svojevrstno doživetje. Avtobus se ustavi ob vsaki znamenitosti, vi po želji izstopite in si v miru ogledate znamenitost, v tem času pa pripelje že novi avtobus, na katerega se znova vkrcate in se popeljete do druge znamenitosti. Tako ne izgubljaš dragocenega časa s premikanjem po mestu, ampak le-tega raje nameniš za ogled in raziskovanje. Tudi v Münchnu vozi turističen avtobus podjetja Gray Line. Imetniki kartice MasterCard lahko znotraj programa Priceless Cities trenutno kupijo karte po zelo ugodni ceni 2 za 1. Za 20 EUR sva si že pred odhodom kupila 24-urni vstopnici za obe liniji podjetja Gray Line in v miru raziskovala znamenitosti tega čudovitega mesta.

DCIM100GOPROGOPR0700.


VEČERJA V RESTAVRACIJI GRILL & GRACE

Na najinem drugačnem popotovanju sva si privoščila tudi izjemno večerjo v restavraciji Grill & Grace. Imetniki kartice MasterCard imajo ob rezervaciji večerje znotraj programa Priceless Cities na voljo posebno udobno mizo ter pijačo dobrodošlice. Ker sva bila precej hitra, sva bila v restavraciji še sama, zato nama je bilo še toliko bolj simpatično. Njihov koncept je prav poseben in sva bila res navdušena. Sredi restavracije je velik grill, na katerem si sam spečeš izbrano meso ob navodilih kuharja. Res vrhunsko in zelo edinstveno doživetje. V Evropi so trenutno edina restavracija s takšnim konceptom.

DSC_8662

DSC_8671

Za začetek sva si naročila tatarski biftek, ki je bil zares odličen. Meso se je topilo v ustih in sva resnično uživala.

DSC_8685

Nato sva izbrala meso za glavno jed, ki je lokalno pridelano. Jaz sem izbrala najboljši kos fileja, Matjaž pa staran kos Rib-Eye. Meso sva dobila v škatli in se odpravila nad grill. Kuhar nama je priskočil na pomoč, nama povedal, koliko se posamezen kos mesa običajno peče in kako, nato pa sva položila vsak svoje meso na grill in ga obračala po navodilih. Moj file se je pekel 12 minut in obračati sem ga morala vsaki 2 minuti. Matjažev Rib-Eye pa se je pekel le 8 minut z obračanjem na vsaki 2 minuti. Ob glavni jedi so nama postregli še s pečenim krompirjem, pečeno sezonsko zelenjavo ter dvema domačima omakama (Mango Chutney, Barnbecue Sauce). Jah, kaj naj k temu vsemu dodam – resnično NEPRECENLJIVI OKUSI IN DOŽIVETJA.

DSC_8688

DSC_8695

DSC_8698

DSC_8700

DSC_8711

IMG_8477

DSC_8716


Najin vikend v Münchnu je bil po zaslugi edinstvenega programa Priceless Cities res prečudovit. Edinstvena izkušnja in neprecenljivi trenutki na vsakem koraku. Od danes dalje bom zagotovo pred vsakim potovanjem v tujino preverila obstoječo ponudbo svoje destinacije v programu Priceless Cities. Ponudba se vseskozi spreminja, zato jo le budno spremljajte.

DCIM100GOPROG0100673.


Osnovne informacije in cene:

  • nočitev z odličnim zajtrkom v butičnem Hotelu Cortiina München = 206,10 EUR (visok popust v programu Priceless Cities)
  • parkirišče za avtomobil 24 ur v Hotelu Cortina Müenchen = 22 EUR
  • karta za avtobus Hop-On Hop-Off Gray Line v programu PricelessCities (ponudba 2 za 1) = 20 EUR
  • večerja v restavraciji Grill & Grace (predjed, glavna jed in sladica) = 110,20 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: