Preskoči na vsebino

TRAVELynk: Plačujte s kartico Mastercard za hrano v Ruandi

Zadnje dni sem v medijih zasledila super kampanjo podjetja Mastercard, ki poteka cel mesec november 2016. Zelo enostavno, zelo učinkovito. Plačujte s svojim Mastercardom vse svoje nakupe in prispevali boste za tople šolske obroke otrok v Ruandi. Za vsako vašo transakcijo, opravljeo s kartico Mastercard v novembru 2016 v Sloveniji, bo namreč Mastercard doniral Svetovnemu programu za hrano 0,20 EUR (vrednost enega šolskega obroka). Seveda vse do skupne vrednosti 750.000 EUR, ki bo generirana v sklopu akcije v vseh sodelujočih državah. Midva sva ta mesec podarila skupaj že 19 obrokov in še jih bova. Idealna priložnost za dobrodelnost je na dlani. Izkoristite jo.

world-food-programme-430x241px


Družba Mastercard in Svetovni program za hrano si že vse od sklenitve partnerstva v letu 2012 prizadevata, da bi oblikovala inovativne rešitve, ki bodo pripomogle k ustvarjanju sveta brez lakote. Tako s pomočjo družbe Mastercard Svetovni program za hrano zagotavlja šolske obroke tisočem otrokom v vzhodni Afriki. V mnogih državah razvijajočega sveta je šolski obrok pogosto edini reden, hranljiv obrok, ki ga otrok zaužije v dnevu. Ustrezna prehrana je nujen pogoj, da otroci lahko razvijejo in dosežejo svoje potenciale.

world-food-programme-fb-post-slika

V letu 2016 bo Mastercard svojo podporo Svetovnemu programu razširil na novo državo: Ruando. Več kot 3,5 milijonov šolskih obrokov bo zagotovljenih za tisoče otrok v državi, za katero je zadnje poročilo o hranljivih vednostih pokazalo, da je 43 odstotkov otrok mlajših od petega leta kritično podhranjenih. Obroki bodo vključevali lokalno pridelano koruzo in fižol, s tem pa se otrokom ne zagotavlja le hranljivih obrokov, ki jim nudijo vir energije in moči, da ostanejo v šoli se osredotočajo na izobrazbo, ampak se hkrati razvija tudi lokalno gospodarstvo in domače kmetije v Ruandi.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: