Preskoči na vsebino

ARGENTINA, ČILE IN BOLIVIJA: Z avtobusom v argentinski El Calafate (8. dan)

Šele osmi dan sva si lahko prvič malce oddahnila, saj sva imela v planu le dopoldanski avtobusni prevoz iz čilenskega Puerto Natalesa v argentinski El Calafate. Med pet-urno vožnjo smo tudi prečkali mejo, kjer smo porabili kar nekaj časa. Ko sva prispela v El Calafate, sva se udobno namestila v Hostlu Shilling in se sprehodila po centru mesta. V Argentini naju je ponovno pričakalo lepo in sončno vreme, zato je bilo prekrasno popoldne. Po nekaj dneh sva si privoščila tudi odlično kosilo. Končno se je na krožniku znašel odličen kos dobro uležane argentinske govedine za normalno ceno. V eni izmed nešteto turističnih agencij sva si uredila za naslednji dan še enodnevni izlet na veličasten ledenik Perito Moreno.


Z AVTOBUSOM IZ PUERTO NATALESA V EL CALAFATE

Ker sva prenočevala v Puerto Natalesu le slab kilometer od avtobusne postaje, sva zjutraj ob 7h šla kar peš. Avtobus je odpeljal točno, midva pa sva imela najboljše sprednje sedeže s pogledom čez sprednje okno. Včasih se res izplača narediti rezervacijo več tednov prej. Vsi so nama zavidala udobne sedeže. Pet-urna vožnja je bila res super. Avtobus je bil zelo udoben, dobili smo celo malico (sok, piškote, sadno rezino) in do meje je res hitro minilo. Na meji smo morali vsi izstopiti najprej za izhod iz Čila in nato še enkrat za vstop v Argentino. Oooo, vstop v mojo okroglo 40. obiskano državo po vrsti. Vize slovenski državljani za Argentino ne potrebujemo. Sledile so še tri naslednje ure vožnje do mesta El Calafate na avtobusno postajo.


HOSTAL SHILLING PATAGONICO

Od avtobusne postaje sva imela le dobrih 200 metrov oddaljen najin hostel Shilling, ki je imel res super pozicijo. Tudi do mesta sva imela dobrih 200 metrov in trgovino praktično pred nosom. Hostal je bil urejen, soba z opremo že malce stara, a zelo lepo urejen vrt in prostor za druženje. Hkrati nama je osebje končno malce pomagalo z načrtovanjem, saj so znali celo govoriti angleško. V Čilu je žal samo španski jezik in niti besede nihče ne govori angleško.


SPREHOD PO EL CALAFATE IN ARGENTINSKI STEAK

Hitro sva se odpravila v mesto in si najprej uredila celodnevni izlet za slavni ledenik Perito Moreno. Ker so nama želodci že pošteno krulili, sva si privoščila po dolgem času odlično in umirjeno kosilo v dobri restavraciji. Odličen kos dobro uležane argentinske govedine je potolažil najin želodec, ki je zadnje dni živel od sendvičev s sirom in avokadom. Uživala sva v vsakem grižljaju. Po kosilu sva se sprehodila po ulicah, kjer so izključno turistične agencije, restavracije, kavarne in trgovine s športno opremo za turiste. Zelo tustičen El Calafate je izhodišče za ogled ledenika Perito Moreno ter obiska eno in več dnevnih trekingov v gore ob slavnem špičastem Fitz Royu. V trgovini sva se tudi midva malce založila, a cene tukaj so celo nekoliko višje kot pri nas. Ponudba v trgovinah pa res precej slaba. Kupiš lahko bolj kot ne le nekaj najnujnejših stvari.


Celotni stroški dneva za dve osebi = 203 EUR

  • avtobus Bus Sur Puerto Natales – El Calafate = 34.000 CLP (56 EUR)
  • kosilo (steak, voda, pomes) = 714 ARS (43,22 EUR)
  • kartice 6x, magnetek = 130 ARS (7,87 EUR)
  • kava in čaj = 114 ARS (6,90 EUR)
  • trgovina = 146 ARS (8,84 EUR)
  • spanje Hostal Shilling Patagonico (NZ) = 80 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,065 USD; 1 USD = 635 CLP; 1 EUR = 16,52 ARS

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: