Preskoči na vsebino

MALEZIJA IN SUMATRA: Rajska zasebna plaža na otoku Redang (6. dan)

Ko sem še doma pred meseci načrtovala potovanje, sem najprej rezervirala vseh 5 nočitev na Perhentianih v Tuna Bay Resortu. Nato se sprehajam po internetu in čisto po naključju preberem nekaj čudovitih stavkov o skoraj sosednjem otoku Redang. In seveda mi ni dalo miru, da ne bi rezervacije na Perhentianih skrajšala za 2 noči in rezervirala apartma v manjšem družinskem resortu s privatno plažo na otoku Redang. Težko sva pričakovala odhod čolna s Tuna Baya proti sanjskemu Redangu. Eno uro vožnje in prispemo v zaliv z Wisano. Ostali potniki so samo buljili in rekli: “A tukaj sta vidva?” Ja, tudi midva sva kar začudeno pogledala. Rajsko in sanjsko. Morje tako turkizne barve, da sem skoraj padla s čolna, in plaža tako bele barve, da so bolele oči. Vam povem: “To je zagotovo kraj, kamor se bova vračala na dopust.”


S PERHENTIANOV NA OTOK REDANG

S Perhentianov smo z mini čolnom za 6 oseb odpluli proti Redangu ob 9. uri zjutraj. V sosednjem zalivu poberemo še preostale 4 potnike in že letimo v oblačnem in skoraj deževnem vremenu po odprtem morju proti Redangu. Vmes so nas samo obletavale tiste “leteče ribe“. Čisto noro jih je videti v živo. Čisto zares letijo po zraku z razprtimi plavutmi kot ptiči tudi 10 in več metrov po zraku. In polno, res polno jih je bilo ob čolnu. Hudo noro. Vmes je že tudi malce kapljalo, vožnja pa ni bila prav nič udobna, saj smo bili v res čisto mini čolnu. Malce je nerodno, ker čoln gre na Redang samo v primeru, če je dovolj potnikov. Ali pa če zakupiš cel čoln, kar pa ni poceni. V nasprotnem primeru nazaj na kopno, po kopnem in potem iz drugega zaliva na Redang ponovno s čolnom. Mi smo se nabrali zadnji dan, tako da je bilo res super hitro vse skupaj.


WISANA VILAGGE NA OTOKU REDANG

Ja, ko smo se približevali najinemu mini resortu s privatno plažo, se mi je smejalo do ušes. Čoln vas namreč pelje do vašega hotela in midva sva bila na vrsti prva. Ko sem zagledala ta zaliv z belo plažo in turkiznim morjem. Skoraj sem res padla s čolna. Vsi ostali pa tudi, ker so naju samo vprašali: “A tukaj bosta vidva? A res? A tukaj?”. Ja, smejalo se mi je do ušes in še kam dlje. S čolna vas pospremijo kar v vodo, ker nimajo niti nobenega pomola. Sicer je zraven en velik pomol, a ta je namenjen za tiste, ki pridejo čez dan na snorklanje v sosednji zaliv. A tudi teh nisva videla, ker je popolnoma na drugi strani plaža. Wisana Village je mini družinski resort s privatno plažo in lahko sprejme le 36 gostov naenkrat. Ko sva bila midva, nas je bilo le za 3 hišice, tako da je bilo popolnoma mirno. Še ti gostje so šli na celodnevne izlete, tako da sva imela celo plažo samo zase. Dva dni. Midva sva se tokrat odrekla snorklanju, saj sva si želela samo kopanja in uživanja. Z nama so se v morju kopale tudi velike morske želve, tako da dolgčas nama ni bilo. Na levi strani plaže pa je tudi koralni greben, ki nudi prečudovito snorklanje. Midva sva se usidrala in bilo je fantastično. V ceno imate vključene tudi vse tri obroke in vso pijačo, ker na plaži ni nič (alkohola v resortu ne točijo). Peš tudi ne morete nikamor, lahko pa vas vodni taksi zapelje do druge plaže, ki ima restavracije in trgovine. Morje je bilo čudovito, čisto, brez tokov, brez ene smeti, skratka rajsko. Plaža s čudovito drobno mleto belo mivko in na plaži veliko sence. Raj na zemlji.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 173 EUR

  • hitri čoln Perhentian Besar – Wisana Village na otoku Redang = 240 RM (56 EUR)
  • spanje Wisana Village (ALL INCLUSIVE) = 520 RM (117 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,1 USD; 1 USD = 3,97 RM; 1 EUR = 4,29 RM

Uporaben namig za potovanje: V Maleziji in Indoneziji se trenutno najbolj izplača vse plačevati s kreditnimi karticami in je večinoma tudi povsod možno. Devizni tečaj na vaši banki je bil pri nama tudi 10% boljši kot pa tam v menjalnicah. Kjerkoli je bilo možno, sva potem plačevala s kreditnimi karticami (Mastercard) in tako na celi poti privarčevala 170 EUR. Na kreditni kartici sva imela devizni tečaj 1 EUR = 4,70 RM.

V Tuna Bay Resortu lahko čisto vse na koncu plačate s kreditno kartico in privarčujete zelo veliko denarja.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: