Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: Boljša kakovost letenja z Bose slušalkami

Po zadnjih nekaj poletih sva bila resnično utrujena. Mogoče je samo starost, ampak postajam vedno bolj naveličana hrupa na letalih. Sploh pri dolgih letih je vse skupaj še toliko bolj nadležno, saj si želim nabrati vsaj nekaj spanca. Med zadnjim nočnim letom v Dubaj sva imela celo pravi žur na letalu in sem v glavi že premišljevala, da več kot enkrat na leto se tega ne grem več. Pogrešala sem udobje najinega avtomobila in zvoka v njem. Prehrupno je postalo vse skupaj v zadnjih letih. Prijateljem v Dubaju ob klepetu mimogrede potarnam o izkušnji. Pa se prijatelj začne samo smejati in odhiti v dnevno sobo: “Imam rešitev za vaju. Nikoli več ne bosta trpela. Moje življenje se je popolnoma spremenilo.” In prinese malo črno škatlo in pravi: “To je to.”

IMG_4879


Bose Quiet Comfort 35 Acoustic Noise Cancelling Bluetooth slušalke

In midva se čudiva. Okej, saj so samo še ene naglavne slušalke. In nama razloži. To so slušalke, ki so TOP, saj imajo Acoustic Noise Cancelling tehnologijo, To je vodilna tehnologija za aktivno odstranjevanje hrupa, ki omogoča boljši zvok, tiho okolje pa je še bolj tiho. Hkrati so mehke, prijetne in objamejo lepo celo uhelj, da ni nobenih bolečin. Pravi, dajta si na glavo, poizkusita. In res – občutek je fenomenalen in v hipu hrup iz okolice izgine. Tudi če nimaš prižgane glasbe se svet utiša in živiš v svojem svetu brez hrupa. Šele v tistem trenutku sem razumela, zakaj se toliko ljudi po letališču sprehaja s svojimi slušalkami na glavi.

Modelov Bose je precej, a to je njihov trenutno najboljši model slušalk. Ko so pri slušalkah združevali brezžično povezovanje, jih je vodil en cilj: brezhibno združiti Bluetooth® in Acoustic Noise Cancelling tehnologiji, hkrati pa brezkompromisno obdržati tehnološke in akustične zmogljivosti, po katerih je Bose znan.

Njihove glavne lastnosti in prednosti (vir besedila: prodajalna Lorex)

 • Brezžičen pretok z naprav s pomočjo Bluetooth ® in NFC tehnologije povezovanja.
 • Do 20 ur brezžičnega pretakanja z enim polnjenjem baterije, do 40 ur z žično povezavo.
 • Vrhunski materiali slušalkam omogočajo lahkotnost in udobje nošenja, tudi za celodnevno uporabo.
 • Bose® Connect aplikacija upravlja povezane naprave in vam omogoča osebne prilagoditve.

IMG_7708

Najboljši Bose® izdelek je postal brezžičen

Več kot 40 let so posvetili razvoju in prizadevanjem, da bi dosegli najboljšo tehnologijo nevtralizacije hrupa. Naredili so korak naprej in združili tehnologijo odpravljanja hrupa okolice z brezžičnim delovanjem slušalk. Rezultat so postale slušalke QuietComfort® 35 brez kablov z enostavno povezavo, ki jo omogočata NFC in Bluetooth® tehnologiji. Ekvalizacija, prilagoditev glasnosti, vam omogoča uravnotežen zvok pri vsaki glasnosti, medtem ko dvojni mikrofonski sistem za nevtralizacijo hrupa skrbi za razločne telefonske pogovore tudi v hrupnih in vetrovnih razmerah.

IMG_4880

Glasba zveni bolje

Vklopite slušalke in takoj boste opazili, kako se odstranjuje hrup. Vaše najljubše pesmi bo sedaj poneslo v nove višave, zvenele bodo tako polno in jasno, da se vam bo zdelo, kot da jih slišite prvič. Čarovnija za ušesa – a ni čarovnija. To so natančno nameščeni mikrofoni na zunanji in notranji strani slušalk. To je patentirano elektronsko vezje, ki neprestano meri, primerja in se odziva na zunanji hrup. To je elektronsko vezje, ki pošilja ustrezen nasprotni signal pogonskim enotam slušalk in s tem nevtralizira zunanji hrup. Vse za to, da vi lahko uživate v najljubši glasbi ali tišini, ko jo potrebujete.

Vrhunski materiali za celodnevno udobje

Materiali so pomembni. Zato naglavni trak slušalk QC®35 ni samo mehak, ampak luksuzen. Oblečen v mehko usnje Alcantara, material, ki se uporablja v najbolj prestižnih izdelkih svetovnih podjetij kot so jahte, luksuzni avtomobili in podobno, zagotavlja udobje, načrtovano za celodnevno poslušanje. Blazinice slušalk so izdelane iz umetnega proteinskega usnja in vsebujejo silikonsko polnilo za pasivno zmanjševanje hrupa.

Izjemno vzdržljiva baterija

Dolgo je veljalo mišljenje, da brezžične slušalke niso uporabne zaradi vzdržljivosti. To mišljenje smo spremenili. Kako? S prilagoditvijo oblike in velikosti litij-ionske baterije smo zagotovili, da se prilega prostoru v slušalki – ne da bi to kakorkoli vplivalo na delovanje slušalk. Res neverjetno, zdaj lahko uživate do 20 ur v brezžičnem poslušanju. Pri uporabi z žično povezavo pa lahko uživate v do 40 urah poslušanja.

Lahke in trpežne? Kako?

Na splošno velja prepričanje, da so lahke slušalke narejene iz plastike in jih je lahko polomiti. Zato mi ne uporabljamo plastike, temveč uporabljamo najlon ojačen s steklenimi vlakni, ki omogoča občutek lahkotnosti, a je hkrati zelo odporen. Slušalke imajo tudi vrhunsko zaključno obdelavo. Za vzmet in ležaje naglavnega traku je uporabljeno nerjaveče jeklo, ki omogoča slušalkam, da so dovolj trpežne za vsakodnevno uporabo.

Tiho zveni še tiše

Elektronski šum je še ena izmed naših obsesij. Elektronski šum slušalk je šum, ki ga morda slišite, kadar poslušate v zelo tihem okolju. Ker je ta šum merljiv, neprestano izboljšujemo elektroniko v slušalkah QC®35, dokler ta šum ne postane praktično nezaznaven.

Enostavno upravljanje

Povezovanje z Bluetooth® napravami in preklapljanje med njimi – npr. med iPad tablico in iPhone pametnim telefonom, ko prejmete klic, je otročje lahko. Brezplačna Bose® Connect aplikacija upravlja vse povezave z intuitivnim grafičnim vmesnikom. Ko so enkrat povezane z napravami, slušalke samodejno preklopijo med napravami kadarkoli to želite. Aplikacija zagotavlja tudi posodabljanje programske opreme, nasvete in osebne nastavitve.

Vsebina pakiranja

 • QC35 slušalke
 • Konektor/razdelilec za na avion
 • Avdio kabel za žično povezavo
 • USB kabel
 • Torbica
 • Navodilo za uporabo
 • Garancijski list

IMG_4881


Nakup in najina ocena

Seveda sva se že pri prijatelju odločila, da investirava v nakup. Ne, daleč od tega, da je to poceni nakup. Na letališču v Dubaju sva zavila v trgovino in jih seveda našla. Cena je bila 315 EUR, pri nas jih dobite v Lorex prodajalni za 386 EUR. Nisva dolgo premišljevala in opravila nakup. Meni srebrne, Matjažu črne slušalke. Takoj sva jih odprla in si jih nadela na glavo. Svet je postal v trenutku lepši. Vse je bilo tiho, šum iz okolice je postal le nežno valovanje. Brez glasbe sva se s slušalkami na glavi sprehajala po letališču, se smejala, kar naenkrat na ju nič več ni motilo. Ko sva po 10-minutah dala dol slušalke, se mi je zdelo, da bom znorela od hrupa. S slušalkami sva nato na letalu spala kot ubita in poslušala glasbo brez motilcev. Na glavi sva jih nosila neprestano 7 ur in naju nič ni bolela glava ali ušesa. V Ljubljano sva po celi noči prispela spočita, sveža in predvsem nasmejana, ne pa zaspana, utrujena in živčna. Celo več, oba sva se odpravila sva direktno v službo. Najin svet je z Bose slušalkami neprimerno lepši in predvsem tišji. Toplo priporočam!

IMG_7706


Pojasnilo: Objava ni plačana in nisva dobila nobenega blaga, namiga ali plačila. Zapisano odraža izključno najino osebno mnenje. Za dvomljivce prilagam še račun iz letališča v Dubaju… mogoče pa dobim od Lorexa eno čokolado, če bodo kdaj videli mojo objavo in reklamo. 🙂

račun

6 Comments »

 1. “Life changing moment 😂😁”
  Sej vama nihče ne bo verjel, tako sta jih hvalila da bo vsak rekel… ja,ja zastonj sta jih dobila ziher☺️

  Me veseli, da sta tako zadovoljna.
  Fajn bodita.
  LpA

  • Hihi, Andrej! Lahko pokažem račun iz Dubaja. Tam mi jih sigurno noben ne bi dal zastonj. Hvala ti za namig in full sem hvaležna, da smo odprli to temo ob klepetu. Lep pozdrav iz zasnežene Slovenije v Dubaj. 🙂

 2. Andreja, ko sem tole prebiral, sem bil prepričan, da je objava tako ali drugače plačana :). Lp

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: