Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Snežna idila na pravljični Pokljuki

Zagotovo že veste, da je moj najljubši in najlepši kraj v Sloveniji Pokljuka. Pravljični gozdovi, mir in tišina, žvrgolenje ptic. Do včeraj je bil moj najlepši letni čas na Pokljuki jesen. A včeraj sem se znova zaljubila. Zaljubila v zimo, pravo zimo. Idealne razmere za zimsko pohodništvo so naju zvlekle na Pokljuko. Že po cesti se nama je smejalo, saj je sneg segal do vrha avtomobila. Parkirala sva šri športnem centru, obula pohodne čevlje in si nadela gamaše. Ko sva začela hoditi proti Uskovnici se nama je smejalo do ušes. Prava zimska pravljica. V koči sva se okrepčala, nato pa jo mahnila do planine Konjščica. Snega je bilo z vsakim korakom več in vedno bolj se nama je vdiralo. (Žal) nisva imela krpljev. Nikjer nikogar, dober meter snega in ptički, ki so se nama glasno smejali, ker sva gazila in gazila. Z vsakim korakom težje in težje. Na vrhu sva se vsakič pogreznila do pasu. Ni šlo dalje in sva obrnila. Planirala sva narediti najino krožno pot, a nama je tik pred koncem zmanjkalo moči. Predvsem pa sva se obrnila, ker nisva vedela, kakšna je pot po drugi strani. Verjetno še manj prehodna. Vrnila sva se do Uskovnice in po isti poti nazaj do izhodišča nasmejana do ušes.


2 Comments »

  1. Ker sem od malega bolj navezana na Gornjesavsko dolino so mi tvoje fotografije POkljuke vedno izziv, da bi bilo treba tudi tja. Krasne slikce, res.

    • Pokljuka je zame dalec najlepsi kraj na svetu in res je vsaka minuta v zivljenju, ki jo prezivim tam, dragocena. Sicer pa kjerkoli v naravi je lepo! 😉 Gornjesavska dolina pa se posebej. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: