Preskoči na vsebino

AVSTRALIJA: Kopanje in snorklanje ob kengurujih (13. dan)

Končno malo več spanca in nič pretiranih kilometrov na sporedu. Le kopanje, sončenje in snorklanje na plažah Ningaloo Marine Parka. Že med vožnjo do plaže sva videla mnogo kengurujev. Tokrat tudi prvič res bolj od blizu in malo bolj umirjeno, saj so nama sicer le skakali pred avtomobil, kar je povzročalo res velike predvsem psihične težave obema. Nikoli nisi vedel, iz katerega grma bo skočil. Opazovala sva jih na plaži povsem od blizu. Tukaj živi ogromno število kengurujev in praktično vse vrste. Od manjših do večjih. Čez dan sva si ogledala tudi svetilnik ter od daleč ogromno nizkofrekvenčno anteno z 360 m visokimi stebri, ki je v lasti ameriške vojske. Fascinantno, ampak ne smeš blizu. Zvečer sva se sprehodila po plaži, kjer valijo jajca morske želve.


KOPANJE IN SNORKLANJE NA PLAŽAH

Zjutraj sva se odpravila na najini priljubljeni plaži in uživala ob kopanju, snorklanju in sončenju. Za začetek pa sva se odpravila še do druge plaže samo malce pogledati in ob parkirišču v grmu zagledala prekrasnega kengurujčka. Sramežljiv nama je hitro pobegnil v grmovje, a vseeno sva naredila nekaj lepih fotografij za spomin. Kenguruji so najbolj aktivni zjutraj in zvečer, podnevi pa se v vročini skrijejo v senco nizkega grmičevja.


SVETILNIK IN NIZKOFREKVENČNA ANTENA

Nazaj grede proti Exmouthu sva se ustavila na hribu s svetilnikom in si ogledala še od daleč še zelo posebno nizkofrekvenčno (VLF) anteno, katere stebri se dvigajo 360 metrov visoko v zrak. Antena je v lasti ameriške vojske in so jo zgradili že leta 1974. Pri svetilniku so naju čakali lepi razgledi na vse strani neba. Obiskala sva tudi plažo, kjer valijo jajca velike morske želve. Pihalo je tako močno, da je pesek dvigovalo in je bilo za noge precej boleče. Naravni piling mi ni najbolj ustrezal, zato sva pred sončnim zahodom odšla in nisva videla želv. Na poti do kampa sva videla veliko število kengurujev kar s ceste. Prav čudovito. Za kosilo končno malo odlične avstralske zorjene govedine z žara. Za večerjo pa edina pica v mestu. Vse ostalo zaprto.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 92,1 EUR

  • izposoja plavutk = 10 AUD (6,6 EUR)
  • kava, čaj in sladoled = 14,5 AUD (9,6 EUR)
  • trgovina = 59,6 AUD (39,5 EUR)
  • pica za večerjo = 20 AUD (13,2 EUR)
  • spanje Ningaloo Caravan & Holiday Resort = 35 AUD (23,2 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,51 AUD

Prevoženi km = 152 km

Opomba: V Avstraliji se še vedno najbolj izplača plačevati s kreditnimi karticami v lokalni valuti (AUD), čeprav vam zaračunavajo proviziji v višini 1-3% na vrednost. Devizni tečaj je tako najboljši in najbolj ugoden (pri nama cca. 1 EUR = 1,55 AUD). Ker nisva vedela, sva s seboj nesla gotovino in zato sva imela nekoliko slabši tečaj. S kartico se da plačevati skoraj povsod, tudi v najbolj odročnih koncih, ki sva jih obiskala tudi sama. Zelo redko potrebuješ gotovino pri plačevanju.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: