Preskoči na vsebino

AVSTRALIJA: Razgledni kanjon in sanjski Coral Bay (14. dan)

V Ningaloo Marine Parku in na polotoku Exmouth sva pred potovanjem načrtovala daljši postanek. Po slikah in opisih sodeč sva hotela preživeti vsaj 4 dni na tem mestu, raziskovati plaže in se kopati. Bilo je rajsko in sanjsko, plaže so čudovite, morje krasno, a manjkale so nama senčne palme in veliko preveč je bilo vetra. Priznam, da sva malce pobegnila naprej in upala, da bo v rajskem zalivu Coral Bay bolje. Manjkalo nama je tudi malo več civilizacije. Vsaj kakšen lokal in sladoled. Zjutraj sva se najprej odpravila še na najvišji vrh polotoka, od koder je lep razgled na kanjon Charlesa Knifa. Res čudovito! Nato pa naprej do zaliva Coral Bay, kjer je ena najlepših plaž v Avstraliji. Z velikim pričakovanjem sva se pripeljala v zaliv in zagledala palme in senco v kampu. Plaža? To je vse, kar potrebujeva.


RAZGLED NA CHARLES KNIFE CANYON

Zjutraj sva spakirala in se odpeljala na najvišjo točko polotoka Exmouth v nacionalni park Cape Range. Ker ni bilo nikjer žive duše, cesta na trenutke precej strma in makadamska, sva se kar malce čudila. Ustavila sva se na nekaj razglednih točkah na poti. Med drugim sva našla tudi razgledno točko na kanjon Charlesa Knifa, ki je res nekaj posebnega. Čudoviti prizori narave.

DCIM100GOPROGOPR8627.


NASTANITEV V CORAL BAYU

Vožnja do Coral Baya je bila dokaj hitra in prijetna. Tja sva prišla še pred kosilom in se čudila majhnosti zaliva ter celega mesta. Kašno mesto! Dva kampa, dve majhni restavraciji (ki delata izmenično), ena trgovina in nekaj agencij za prodajo turističnih izletov. Hm, to je to! Ampak, ko sva zagledala najin kamp ob plaži, ki je imel celo drevesa in palme, sva se nasmejala do ušes. Hitro sva našla svoj košček raja v kampu in se parkirala za 4 dni. Tukaj nama je pa res všeč. Hitro na kosilo, čaj in kavica, ter na plažo. Ooooo, to pa je plaža. Sicer ponovno nobene infrastrukture na plaži, razen njihovih 10 senčnikov, kar je popolnoma zadoščalo številu turistov. Za grmom še luškan kenguru na plaži za piko na i. Sicer pa plaža majhna, a kot iz pravljice. Ni slučaj, da se imenuje koralni zaliv. Ja, korale in z njimi pisane ribice so v zalivu, kar pomeni snorklanje s plaže in to res noro snorklanje. Zaliv je tudi povsem miren, kar je pomeni povsem varno kopanje in snorlanje. Coral Bay je še vedno del Ningaloo Marine Parka in v celoti pod Unescovo zaščito. Vse vrste rib, pisane korale in čisto morje. Rajsko in sanjsko!


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 76,8 EUR

  • kava, čaj in 2 burgerja = 33 AUD (21,9 EUR)
  • vrvica, ščipalke, 2 sladoleda = 39 AUD (25,8 EUR)
  • spanje People’s Park Caravan Village = 44 AUD (29,1 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,51 AUD

Prevoženi km = 182 km

Opomba: V Avstraliji se še vedno najbolj izplača plačevati s kreditnimi karticami v lokalni valuti (AUD), čeprav vam zaračunavajo proviziji v višini 1-3% na vrednost. Devizni tečaj je tako najboljši in najbolj ugoden (pri nama cca. 1 EUR = 1,55 AUD). Ker nisva vedela, sva s seboj nesla gotovino in zato sva imela nekoliko slabši tečaj. S kartico se da plačevati skoraj povsod, tudi v najbolj odročnih koncih, ki sva jih obiskala tudi sama. Zelo redko potrebuješ gotovino pri plačevanju.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: