Preskoči na vsebino

AVSTRALIJA: Kanjon v nacionalnem parku Kalbarri (20. dan)

Iz Denhama sva zjutraj odpeljala proti Kalbarriju. Pred seboj sva imela dobrih 460 kilometrov vožnje, kar ni predstavljalo prevelike ovire. Na poti v Kalbarri sva se ustavila v nacionalnem parku Kalbarri, kjer sva se sprehodila do lepega kanjona z naravnim oknom. V času kosila sva parkirala avtodom v praznem kampu in se kar peš odpravila na kosilo. Zahodni del Avstralije slovi po zaprtih restavracijah sredi dneva, zato sva komaj našla nekaj za pod zob. V najbolj “nobel” restavraciji v mestu sva le stežka dobila burger. Sprehod po mestecu ob obali, kjer trenutno ni glavna sezona, zato je vse skupaj zelo prazno in zaspano. Nama je ustrezalo.


NACIONALNI PARK KALBARRI

Na poti iz Denhama v Kalbarri sva se ustavila v ogromnem nacionalnem parku Kalbarri. V njem si lahko privoščite krajše in daljše pohode, midva sva se odločila le za ogled kanjona z vrha. Nekaj korakov do razgledne točke, čudovito naravno okno, rdeče avstralske barve, posebni črni labodi (Black Swan), neznosna vročina in na tisoče tečnih muh. Čista romantika. A razgledi vseeno čudoviti in vredni postanka.


OBALNO MESTO KALBARRI

Za čas kosila sva prispela v kamp, parkirala avtodom in se peš odpravila do prve restavracije. Ker ni glavna sezona in na tisoče turistov, je vse skupaj zaprto in zapuščeno. Edina restavracija nama je ponudila burger za kosilo, katerega sva bila zelo vesela. Uf, restavracija pa top urejena. Ha ha ha. Sprehod po mestu, obiskala sva glavno pekarno, uživala ob morju in se čudila nerazvitosti obalnega mesta. V sezoni je zagotovo precej drugačna podoba.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 94 EUR

  • bencin = 42 AUD (27,8 EUR)
  • trgovina = 15 AUD (9,9 EUR)
  • kosilo 2 burgerja, kava in čaj = 45 AUD (29,8 EUR)
  • spanje Kalbarri Anchorage Caravan Park = 40 AUD (26,5 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,51 AUD

Prevoženi km = 464 km

Opomba: V Avstraliji se še vedno najbolj izplača plačevati s kreditnimi karticami v lokalni valuti (AUD), čeprav vam zaračunavajo proviziji v višini 1-3% na vrednost. Devizni tečaj je tako najboljši in najbolj ugoden (pri nama cca. 1 EUR = 1,55 AUD). Ker nisva vedela, sva s seboj nesla gotovino in zato sva imela nekoliko slabši tečaj. S kartico se da plačevati skoraj povsod, tudi v najbolj odročnih koncih, ki sva jih obiskala tudi sama. Zelo redko potrebuješ gotovino pri plačevanju.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: