Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: Pred potovanjem na jezikovni tečaj

Bom popolnoma iskrena v tokratni “reklamni” objavi. Decembra me je kontaktirala Bojana z namenom sodelovanja. Nisem bila povsem prepričana, čeprav sem resnično že večkrat razmišljala tudi o svojem znanju španskega jezika. Na potovanju po Južni Ameriki (Argentina, Čile in Bolivija) sem dobila pravo lekcijo o neznanju tam domačega jezika, ker res nihče z nama ni spregovoril v Angleščini. Niti besede “phone, taxi, help…”, kaj šele kaj drugega in bolj zapletenega. Žal ne govori nihče od naju nič špansko, zato sva se bila primorana potem kar tam na licu mesta naučiti nekaj osnov. No, na poti iz Bolivije do Atacame sem s šoferjem že kramljala v španščini in tvorila prave stavke. Hm, seveda sem do danes vse že pozabila in tudi moje znanje španščine je še vedno na čisti ničli. In na to nisem prav nič ponosna.


Najprej sem si prebrala njihovo spletno stran in že takoj so me navdušili s svojimi kratkimi 12-urnimi tečaji za popotnike. Ti kratki jezikovni tečaji vam bodo omogočili, da se boste na potovanju sprostili in spregovorili z domačini v njihovem jeziku. Na tečaju je poudarek na besedišču, ki vam bo prišlo prav na potovanju (naročanje hrane, komunikacija v hotelu, rezervacija namestitve, kupovanje vozovnic za javni prevoz, odpiralne čase, kako se predstaviti, kako poklepetati z domačini…). Predavatelji vas opremijo tudi s priporočili vedenja za posamezno destinacijo. Seveda lahko to znanje pri njih vedno nadgradite, saj Bojana s svojimi sodelavci v jezikovni šoli ponuja vse možne jezikovne tečaje z več različnimi stopnjami in izvedbami.

Boste rekli, delam reklamo, pa nisem še poizkusila?! Res je. Žal mi časovna stiska ta trenutek ne omogoča jezikovnega seminarja, čakam pa zato na njihove e-jezikovne tečaje, ki jih bom lahko naredila kar doma pred odhodom. Zavedam pa se, da bom imela na potovanju po Jukatanu (Mehika) ponovno jezikovne težave in bom primorana malce vaditi z domačini spet “po svoje”.

2 Comments »

  1. Jap, tocno zato sem jaz hodila 1 leto na spanscino preden sva se odpravila v Juzno Ameriko za 3 mesece. Jure na sreco zna kar dobro spansko, jaz pa nisem mela blage veze. In spanscina reeees pomaga v tem koncu sveta 👌

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: