Preskoči na vsebino

MEHIKA IN BELIZE: Rajska plaža v Celestunu in roza flamingi (11. dan)

Šele zjutraj sva videla prave lepote najine haciende. Čudovita posest in krasna hiša. Sem se kar videla tukaj na stara leta. Odličen zajtrk in na pot v Celestun. Že pred deseto zjutraj sva bila v najini sobi in odšla nekaj korakov do plaže. Zagledala sem raj na Zemlji. Uau, ostala sva brez besed! Holbox nama je bil zelo všeč, ampak Celestun ga prekaša v nešteto pogledih. Bela nežna mivka na več kilometrov dolgo plaži, turkizno in popolnoma mirno čisto morje, rajske palme, nič morske trave in nobenega človeka. Mislila sem, da sanjam. Kopanje, norenje in sončenje do kosila. Smejala sem se do ušes. V času največje vročine sva jo popihala v naravni rezervat s čolnom, kjer sva se dve uri družila z roza flamingi in se vozila med mangrovami. Zelo lepo. Odlično kosilo na plaži, popoldansko kopanje in noro lep sončni zahod med sprehodom po plaži. Turistov – nič! Ker vsi pridejo samo na enodnevni izlet v rezevat in odidejo. Vrhunska destinacija, kamor se bova zagotovo vračala. Neprecenljivo!


HACIENDA TEPICH CASA VARGAS

O haciendah sem že včeraj napisala več, tokrat prilagam samo nekaj lepih jutranjih fotografij. Šele zjutraj sva videla lepo zgradbo, okolico in celotno posest. Čudovita res. Odličen zajtrk sta nama pripravila lastnika, katerega sva pojedla v družbi žvrgolečih ptičev. Lepo, res lepo.


HOTEL IN PLAŽA V CELESTUNU

Do Celestuna nisva imela veliko vožnje, tako da sva bila tam že pred deseto uro zjutraj. Zapeljala sva se kar do najine sobe, ki sva jo imela na koncu mesta oziroma popolnoma na severu plaže. Ena zadnjih hiš. Bila sva edina gosta takrat, tako da je bilo super. Sobo sva imela s pogledom na čudovito morje in pred nosom krasno plažo. Skok na plažo ter v čudovito morje. Doživetje za 5 zvezdic. In za povrh – nikjer žive duše. Sploh nisem mogla verjeti, da to lahko še doživiš na našem planetu. Noroooo! Zagotovo naju Celestun še vidi v prihodnosti in prav vidim se tukaj na stara leta.


RESERVA DE LA BIOSFERA RIA CELESTUN

Najprej sva sicer imela v načrtu, da si greva rezervat pogledati zgodaj zjutraj naslednji dan, a sva si premislila. V vročini nisva več zdržala na plaži, nisva imela drugih ogledov, pa sva se odpeljala do reke in se odločila, da greva kar sedaj. Pri blagajni sva hitro našla par, s katerim sva si delila visoke stroške za celoten čoln in smo šli na ogled roza flamingov na reko Celestun. V rezervatu živi na stotine roza flamingov v naših zimskih mesecih, potem pa se premaknejo v Rio Lagartos med našim poletjem. Reka je tudi precej roza barve, saj v njej živi ogromno število rakcev, ki jih imajo flamingi zelo radi. Pa seveda tudi mi, zato jih tukaj domačini tudi nabirajo. Sveži škampki, njam njam. Videli smo jih res veliko število, nato pa se odpeljali še med mangrove in obiskali izvir sladke vode. Zelo lep izlet v naravi.


KOSILO, KOPANJE IN SONČNI ZAHOD

Po ogledu rezervata sva šla v mesto in na plažo na kosilo. Omojbog, kako dobro kosilo in kako zelo poceni. Opala, še bolj ljubim Celestun. Potem pa nazaj do hotelčka, na plažo, zvečer pa sprehod po več kilometrov dolgi plaži ob čudovitem sončnem vzhodu.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 183 EUR

  • Reserva de la Biosfera Ria Celestun (polovica čolna) = 790 MXP (38,5 EUR)
  • kosilo (hobotnica, škampi, voda, tortilje z rakci) = 620 MXP (30,2 EUR)
  • orange juice 2x, kapučino, palačinka = 160 MXP (7,8 EUR)
  • spanje Castillito Kin Nah (N) = 2.186 MXP (106,6 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,13 USD; 1 EUR = 20,5 MXP

Prevoženi km = 129 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: