Preskoči na vsebino

MALDIVI: Prvo kopanje in sončenje na otoku Maafushi (2. dan)

Ob enih ponoči smo iz Istanbula poleteli direktno v glavno mesto Maldivov. Let je trajal le 8 ur, tako da je res precej hitro minilo. Ob 12h po lokalnem času sva stopila v najino okroglo 50. obiskano državo po svetu. Že ob izstopu iz letala naju je oblil znoj, saj je bilo v zraku vsaj 35 stopinj celzija in zelo visoka vlaga. Na izhodu naju je čakal gospod iz hotela Arena Beach in naju pospremil do njihovega hitrega čolna. Pol ure s čolnom in že smo prispeli na otok Maafushi. Poseljen otok z domačini je že prava turistična destinacija, čeprav nas je bilo v nizki sezoni vseeno zelo malo. Najin hotel se je nahajal pred edino “bikini” plažo na otoku, tako da sva hitro skočila v toplo morje in se nastavila prvim žarkom.


LET IZ ISTANBULA V MALE

Odhodni let sva iz Istanbula sva imela ob enih zjutraj po lokalnem času in po osmih urah smo prispeli ob 12h opoldan v glavnem mestu Male. Ker smo prileteli na Maldive sredi dneva, sva lahko zadnjo uro opazovala iz letala čudovite atole in otoke s svojimi koralnimi grebeni. Ja, to je pa lepše kot karkoli na tem svetu. Predvsem pa nekaj najbolj posebnega, kar je videlo moje oko. Nepozabno! Če je le možno, si ob obisku Maldivov obvezno kupite letalsko karto, ki bo imela vsaj en dnevni let, da boste to doživeli. Hvaležni si boste. Na letalu je bilo super, ker ni bilo gneče. Imela sva vsak po 4 sedeže, tako da sem celo pot lepo spala.


S HITRIM ČOLNOM Z LETALIŠČA NA OTOK MAAFUSHI

Ko sva stopila iz letala, naju je oblil pot. Visoka temperatura in visoka vlaga. Uf, ampak saj zato sva prišla, kajne?! Doma sem v najinem hotelu na Maafushiju že rezervirala tudi vožnjo s hitrim čolnom, tako da naju je že na izhodu čakal gospod, ki naju je pospremil na njihov hitri čoln. Ni nas bilo veliko in zelo dobre čolne imajo na Maldivih. Morje ni bilo pretirano razburkano in po pol ure vožnje smo prispeli na otok Maafushi. Posremili so naju do hotela Arena Beach Hotel, kjer sva imela res lepo sobo s pogledom na vrt in malo morja. Ker je bilo sredi dneva, sva si v njihovi restavraciji privoščila tudi kosilo, ki je bilo izredno dobro.


KOPANJE IN SONČENJE NA BIKINI PLAŽI

Po kosilu sva takoj skočila v kopalke in našo plažo. Na otoku Maafushi živijo predvsem domačini, ki pa so po veroizpovedi muslimani, kar pomeni, da so vse ženske popolnoma zakrite in veljajo določena pravila tudi za turiste. V kopalkah ste lahko samo na določenih “bikini” plažah, sicer pa morate biti oblečeni. To pomeni, da morate nositi majico in hlače oziroma krilo, ki pa je seveda lahko poljubnih dolžin. S tem nimajo nobenih težav, samo kopalke so prepovedane. Za moške in ženske. Kopate se lahko tudi na drugih plažah po otoku, a morate biti oblečeni. Plaža pred hotelom je sicer lepa, a so v morju polomljene korale, ki pa precej bolijo ob vstopu in izstopu iz vode. A za vogalom je še lepša plaža, ki pa ima res lep peščeni zaliv z nežno mivko, kristalno čistim morjem prijetnih 30 stopinj in brezplačnimi ležalniki. A kdo bi ležalnik sploh potreboval ob takšnem morju?! Plaža pa je sicer precej majhna, a v nizki sezoni nas res ni bilo veliko.


NA ULICAH MAAFUSHIJA

Proti večeru sva se sprehodila po ulicah Maafushija. Veliko trgovin, restavracij, lokalov, centrov za potapljanje in nekaj lokalcev, ki preganjajo čas. Sicer pa zelo lepo, a turizem dela svoje. Gradijo veliko hotelov in otok izgublja svoj čar. Otok je zelo primeren za dnevne izlete, ki so s tega otoka najcenejši in tudi največja ponudba je. So pa otok že našli kitajski turisti in prihajajo v celih skupinah po 100 in več, tako da nekega miru tukaj več ne boste našli. Midva sva otok izbrala namenoma za 3 noči, ker sem imela načrtovana 2 celodnevna izleta od tukaj. Če boste na Maafushiju, obvezno v svoj dnevni proračun potovanja dodajte dnevne izlete, ker se boste na Maafushiju sicer blazno dolgočasili.


Celodnevni stroški za 2 osebi = 161 EUR

  • hitri čoln Male – Maafushi = 50 USD (45 EUR)
  • kosilo (nudli s piščancem, riž z morskimi sadeži, voda) = 18 USD (16 EUR)
  • mango juice 2x in kava = 180 MVR (10 EUR)
  • magnetki 6x, kartice in znamke 5x = 260 MVR (15 EUR)
  • trgovina (sladoled Magnum 2x, voda 2x) = 100 MVR (6 EUR)
  • spanje Arena Beach Hotel (NZ) = 77 USD (69 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

2 Comments »

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: