Preskoči na vsebino

GRČIJA: Nepozaben sončni vzhod in grška ležernost (3. dan)

Še sreča, da sta glava in telo ubogala jutranjo budilko, saj sva doživela enega najlepših sončnih vzhodov v življenju. Še pred zoro sva se sprehodila po plaži v Sartiju, nato pa čudoviti prizor narave nad goro Atos. Prekrasen sončni vzhod v prekrasnih odtenkih. Po čudnih ozkih in makadamskih cestah sva komajda prispela do plaže Kriaritsi, ki je na jugu Sitonije. Lepa, dolga in široka plaža s praktično nič obiskovalci je obetala veliko. A naju je po slabi uri pregnal močan veter s sunki, hkrati pa je bilo morje zelo valovito. Pobegnila sva s plaže na res odlično kosilo v vasico Porto Koufo. Morska pojedina v pravi domači grški taverni Tzitzikas je bila več kot odlična. S polnimi želodci sva se podala naprej na zahodno stran Sitonije in si privoščila počitek ter plavanje na mirni plaži Lagomandra. Na plaži nas je bilo vseh skupaj deset, zato sva končno dobila tudi svoj košček miru. Apartma sva imela tokrat res čudovit – sredi nasada stoletnih oljk. Končno prava grška ležernost.


SONČNI VZHOD V SARTIJU

Potrudila sva se in se zbudila prej, kot bi sicer hotelo telo in glava. Jutranji sprehod po dolgi peščeni plaži, nato pa najlepši prizori narave. Čudoviti sončni vzhod nad goro Atos.


ZAJTRK IN NA PLAŽO KRIARITSI

Vrnila sva se v najin hotel in si privoščila zajtrk, nato pa sva se odpeljala na plažo Kriaritsi. Lepa dolga in široka peščena plaža s skoraj nič obiskovalci (vsaj zgodaj dopoldan) je dajala upanje na odlično poležavanje in malce predaha. A žal je začelo močno pihati in sva jo tudi midva popihala. Valovi so bili 5 metrov visoki, zato si nihče ni upal niti v morje. Sicer pa lepa precej divja plaža z enim lokalom in nekaj ležalniki. Le cesta do nje je res čudna. Amapak se najde.


KOSILO V PORTO KOUFO

Ni nama preostalo drugega kot da se zapeljeva naprej v Porto Koufo na kosilo. Zelo dober prijatelj nama je priporočil domačo grško taverno Tzitzikas. Jedla sva morsko hrano in bilo je res odlično. Še posebej naju je navdušil domače pečen hlebček hruha in seveda grška solata. Njami.


PLAŽA LAGOMANDRA IN APARTMA MED OLJKAMI

Po kosilu sva jo mahnila na manjšo plažo Lagomandra. Skoraj nobenega obiskovalca, zato je bilo res popolno nasprotje včerajšnjega dne. Plaža je bila lepa in morje zelo mirno, zato sva se v miru odpočila, kopala in nabrala moči za nadaljnje razikovanje Grčije. Pred večerom sva prispela v najin apartma, ki sva ga imela med nasadom stoletnih oljk in je bil res lep. Oljke polne debelih in zdravih oliv, tako da so se nama kar cedile sline. Zelo lepo.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 137 EUR

  • kava in sveže stisnjen pomarančni sok = 5,35 EUR
  • kosilo (grška solata, škampi, hobotnica, voda) = 42,40 EUR
  • trgovina = 7,77 EUR
  • spanje Agrili Apart Hotel (NZ) = 81,50 EUR

Prevoženi km = 91 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: