Preskoči na vsebino

GRČIJA: Biser Grčije – prečudovita peščena plaža Milos (14. dan)

Na otoku Lefkada (Lefkas) je nekaj prečudovitih plaž. Vse se nahajajo na zahodnem delu otoka, tako da skrbno izberite svoje prenočišče. Midva sva imela tri nočitve v apartmaju, ki je bil oddaljen 10 minut peš od vasice Agios Nikitas in približno 30 minut peš čez hrib do najlepše peščene plaže Milos. Zjutraj sva si kupila jabolčne zavitke v sosednji pekarni in se zgodaj odpravila peš na plažo. Do plaže Milos lahko pridete le po tej poti, ki je čez hrib po gozdni poti, za katero priporočam vsaj Teva natikače ali celo superge. V navadnik japonkah gre zelo težko in lahko si zvijete gleženj, saj je precej strma in mivkasta. Druga možnost je čoln is vasi Agios Nikitas, a prvi pelje šele ob 10. uri. Kot običajno sva bila med prvimi obiskovalci in uživala v miru čudovitega zaliva, prvih sončnih žarkov ter turkiznem toplem morju. Enostavno prekrasno. Seveda so kasneje začeli prihajati obiskovalci, a še vedno je bila precej znosno in tudi ne hrupno, saj na plaži razen res mini kafiča ni nobene druge ponudbe. Rajsko!


RAJSKA PEŠČENA PLAŽA MILOS

Napakirajte si opremo, ne pozabite na senčnik z UV zaščito, dovolj pitne vode ter seveda tudi kaj za pod zob in se podajte na najlepšo plažo na najinem potovanju. 20 minut peš iz vasi Agios Nikitas, kjer parkirate ob glavni cesti svoj avto. Če ne boste zgodnji, boste parkirali nekaj kilometrov stran, ker je toliko obiskovalcev. Midva sva šla lahko kar peš iz najinega apartmaja, ker seveda zelo rada hodiva. Najprej gor in ko boste prvič zagledali to plažo, boste vedeli, zakaj hodite v hrib. Čudovito. Nato pa strmo dol in še nekaj sto metrov po peščeni plaži. Midva sva vedno parkirala bolj na koncu, a sva potem ugotovila, da tam pristajajo čolni. A vseeno je bilo tam manj ljudi kot na začetku, ker so v večini zelo utrujeni od hoje. Na plaži je nekaj ležalnikov in en mini kafič od letos dalje, sicer pa nič. Morje je prečudovitotoplo, lepo, čisto in turkizne barve. Uživala sva dve uri v samoti, potem pa je prišlo nekaj obiskovalcev, a vseeno zelo v redu. Kopanje, sončenje, branje, uživancija.


VAS AGIOS NIKITAS

Na plaži sva zdržala do dveh popoldan, nato pa sva se odpravila peš čez hrib nazaj po isti poti do vasi Agios Nikitas na kosilo. Tudi zvečer je vasica prav simpatična z dobrimi restavracijami, lokali in tudi utripom. Priporočam.


Skupaj celotni stroški za 2 osebi = 130 EUR

  • kava, čaj, zajtrk, malica, voda = 17,50 EUR
  • kosilo (gyros pladenj, grška solata, voda, olive) = 22 EUR
  • kava, pomarančni sok, palačinki = 13,50 EUR
  • sveže fige = 2,80 EUR
  • Althea Studios (N) = 73,83 EUR

Prevoženi km = 0 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: