Preskoči na vsebino

MYANMAR (BURMA): Prenočišča na poti

Na najinem 23-dnevnem januarskem potovanju po Myanmaru sva prespala v osmih različnih hotelih. Izbirala sva predvsem manjše hotele, vse pa sem rezervirala nekaj mesecev vnaprej preko rezervacijskega sistema Booking in le enega direktno na njihovi spletni strani. Z izbiro nastanitev sva bila v večini zadovoljna. Mogoče bi samo priporočila drugi del mesta za nočitev v nekaterih krajih. Še posebej naju je navdušil Thande Hotel na plaži Ngapali, kjer je resnično izjemno razmerje cena za kakovost. Skupaj sva tako za vseh 20 nočitev z vključenim zajtrkom plačala 1.325 EUR, kar pomeni v povprečju dobrih 66 EUR za nočitev z zajtrkom za dve osebi. Na splošno sva bila z vsemi nastanitvami resnično zelo zadovoljna in večino lahko tudi vam priporočim.


Lokacija 1: Red Door, Bangkok, Tajska (2. dan)

Prvo noč sva v Bangkoku prestala v hotelu Red Door. Soba je bila izjemno skromna, a na odlični lokaciji. Bila sva nastanjena nekaj minut peš stran od turističnega predela Bangkoka in slavne ulice Khao San in Rambutri. Soba je bila sicer čista, imela je klimo in tuš z vročo vodo ter celo balkon. In imela sva mir. Ponoči je bil čisti mir, zato sva se lahko dobro naspala po dolgem letu iz Evrope. Zajtrk je bil enostaven, a za to ceno seveda ni kaj dosti za pričakovati.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 32,6 EUR


Lokacija 2: Hotel Yadanarbon, Mandalay, Myanmar (3. – 5. dan)

V Mandalayu sva imela zagotovo najboljši hotel na najboljši lokaciji. Malce večji, a izjemno prijazno osebje. Sobo sva imela povsem na vrhu. Imela je velika okna in pogled na Mandalay. Soba je bila velika, čudovito opremljena, izjemno čista in kopalnica prav luksuzna. Hotel ima restavracijo na vrhu, kjer so nam postregli izjemen zajtrk, pa tudi velikokrat sva jedla v njihovi restavraciji, ki je delala čisto cel dan in hrana je bila zelo dobra. Vsak večer imajo za vse goste restavracije tudi brezplačno predstavo z lesenimi lutkami in tradicionalnimi plesu, kar je res lepo. Najboljša pa je bila lokacija. Zgodaj zjutraj je na ulicah pod hotelom prava tržnica in ulične restavracije imate pod balkonom. Res vrhunska izbira.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 77,2 EUR


Lokacija 3: Kumudara Hotel Pagoda View, New Bagan, Myanmar (6. – 8. dan)

V Baganu sva se odločila za nastanitev v New Baganu. Hotel je bil vrhunski, sploh če gledam razmerje cena za kakovost. Lokacija je bila zelo mirna, stran od živžava in pogled s terase sva imela na pagode. Soba je bila velika, lepa in čista. Prav tako kopalnica. Stregli so dober zajtrk in tudi v restavraciji sva jedla zelo okusno in predvsem poceni kosilo. Uredilil so nama tudi najem električnih skuterjev, tako da res super. Če imate radi nočni mir, je lokacija super. Če pa želite malo več dogajanja in izbire, pa je bolje izbrati vas Nyaung U. Jaz bi naslednjič zagotovo spala tam v enem izmed hotelov.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 50,1 EUR


Lokacija 4: Kalaw Vista B&B, Kalaw, Myanmar (9. – 10. dan)

V Kalawu sva z izbiro nastanitvije zadela v polno. Spala sva v krasni kolonialni hiši z zelo prijaznima lastnikoma. Spodnji prostor je bil namenjen druženju, zgoraj pa so bili štirje majhni apartmaji z lastnimi kopalnicami. Soba je bila majhna, a tako prisrčna. Imela je tudi veliko kopalnico in tuš z vročo vodo. V Kalawu je precej mrzlo, zato sva si grela v sobi s klimo, spodaj pa je bil celo kamin, ki naju je lepo grel. Zajtrk je bil odličen, skozi cel dan pa si imel na voljo kavo, čaj in sadje. Imeli so tudi pitno vodo, ki smo si jo zastonj točili. Lokacija je na hribu, približno 15 minut peš ven iz centra. Fantastično in zelo poceni.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 31,8 EUR


Lokacija 5: The Hotel Emperor-Inle, Nyaungshwe, Myanmar (11. – 12. dan)

Ob jezeru Inle sva spala v vasi Nyaungshwe, kjer so večinoma nastanjeni vsi turisti. Ponudbe je ogromno, turistov ni nikjer. Zato so cene nizke in borijo se za vsakega gosta. Hotel je bil krasen, izjemno čista soba, velika soba, lepa kopalnica. Na vrhu je bila terasa za zajtrk in restavracija. Z nje smo opazovali tudi lep sončni zahod vsak večer. V hotelu so nama uredili tudi najem skuterja in čolna po jezeru Inle ter tudi taksi za na letališče. Prijazno osebje, izjemna storitev. Priporočam. Naslednjič bi se verjetno odločila za bivanje na jezeru in sicer na njegovem vzhodnem bregu, da bi lahko zvečer iz sobe opazovala sončni zahod.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 59,1 EUR


Lokacija 6: Thande Beach Hotel, Ngapali Beach, Myanmar (13. – 18. dan)

Ob plaži Ngapali je kar nekaj nastanitev. Večinoma so to resorti vseh cenovnih razredov. Jaz sem najprej pretiravala in izbrala veliko dražjega s petimi zvezdicami, nato pa me je prijateljica prepričala, da je izjemno dober hotel Thande, v katerem so bivali lansko leto tudi sami. Hkrati pa je bila cena pol tiste druge in sem se pustila prepričati. Kako sem ji bila hvaležna. Privarčevala mi je 600 EUR in hotel je bil res fantastičen. Izbrala sem cenejšo sobo v tretji vrsti, ker ne maram zijal pred pragom. To se je izkazalo za super potezo. Sicer pa hotel res top. Prijazno osebje, ogromna soba, še večja kopalnica, terasa. Ležalniki in brisače za plažo, odlična restavracija in nepozaben zajtrk. In seveda najlepši kos celotne plaže Ngapali. Zagotavljam! Toplo priporočam!

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 86,7 EUR


Lokacija 7: Mountain Top Hotel, Golden Rock, Myanmar (19. dan)

Na gori ob templju Golden Rock sta samo dva hotela in če želite spati na gori, boste morali toliko odšteti. Oderuške cene za skromno sobo, majhno kopalnico in dokaj lep pogled v dolino. Rezervacija je možna samo direktno na njihovi spletni strani. Večerja pri njih je bila dobra, a tudi draga. V glavnem, midva se ne bi več odločila za spanje na gori, ampak bi si organizirala dnevni izlet iz Yangoona za ogled zlate skale. Hotel in spanje na gori je za moj okus precenjeno.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 115,60 EUR


Lokacija 8: Cloud 10 Boutique Hotel, Yangoon, Myanmar (20. – 21. dan)

V Yangoonu sem iskala lokacijo, ki bi bila zelo mirna in hkrati peš dostopna do Shwedagon pagode. Ne vem zakaj, ker je v Yangoonu res veliko taksijev, ki so tudi zelo poceni. Najin hotel je bil v nobel soseski, a nič ni bilo zraven. Le ena tudi nobel restavracija, ki je potešila najino lakoto. Hotel je bil manjši, prijazno osebje, lepe in nove sobe, lepa nova kopalnica, topla voda, zajtrk osnoven. Bila sva 20 minut peš oddaljena od Shwedagona. V Yangoonu bi naslednjič spala blizu Sule pagode, ker je veliko restavracij in lokalov, hkrati pa tudi zelo blizu pagode. Sicer pa hotel v redu.

Cena nočitve z zajtrkom (NZ) = 46,4 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: