Preskoči na vsebino

MALDIVI 2021: Razvajanje v Nika Island Resort & Spa (7. dan)

Pri tokratnem potovanju na Maldive nisva imela začrtanega plana, saj so bile razmere zelo nepredvidljive zaradi Covid situacije. Večkrat sem menjala lokacije pred in med potovanjem. Začrtan sva imela začetek – otok Feridhoo za najmanj 3 noči in za konec na otok Ukulhas za 3 noči. Vmes pa nisva vedela, kako in kaj. Ko sva prispela na rajski Feridhoo, sva nočitve takoj podaljšala na 5 noči, potem pa sva imela vmes 2 prosti nočitvi do Ukulhasa. Opcija je bil podaljšek na Feridhoo ali Ukulhasu, še boljša pa najti nekaj vmes med njima, kajti tukaj pelje redna linija hitrih čolnov, kar je tudi pomembno pri izbiri. In sem gledala na Google Maps, kaj je sploh na voljo. Najprej sva hotela na poseljeni otok Mathiveri, ki ima zraven super “sand bank”. Pa naju ni najbolj prepričal. In nato najdem zelo blizu otoka Mathiveri Nika Island Resort & Spa. Pogledam cene na Bookingu, ki sicer niso bile niti blizu nizkih, a sva bila pripravljena toliko plačati za 2 noči razvajanja. A resorti imajo v času pandemije svoj red, zato sem najprej pisala v resort, če sploh lahko prideva. Ko so mi odgovorili, da lahko, sem šele rezervirala sobo za 2 noči. Ključen pri izboru je bil tudi prevoz s hitrim čolnom, saj nama niso zaračunali nič več kot bi nama do otoka Mathiveri. Nika Resort je bil zadetek v polno in z vsem sva bila res zelo zadovoljna. Nisem pa čisto prepričana, če je res vreden tega denarja. Sploh, če si prej na rajskem otoku za res nič denarja.


Z OTOKA FERIDHOO DO NIKA ISLAND RESORT & SPA

Po petih čudovitih dneh na sanjskem otoku Feridhoo sva se morala posloviti. S težkim srcem sva spakirala na naslednjo destinacijo. Izbrala sva Nika Island Resort & Spa, ki je eden od mnogih resortov na Maldivih. Iz divjine v pravo urejeno turistično območje. Razloge za izbor tega resorta sem že naštela – lokacija, ki je bila na poti iz otoka Feridhoo do Ukulhasa in s tem normalna cena za hitri čoln, ki je peljal seveda samo naju. In pa še dokaj normalna cena prenočitve, čeprav seveda vseeno precej zasoljena. Prej sva jih morala povprašati za dovoljenje, če lahko prideva iz poseljenega otoka k njim in so nama odobrili prihod. Najin lastnik prenočitve na otoku Feridhoo je moral dan prej poslati potrdilo v Niko, da sva zdrava. Potrdilo pa sva dobila tako, da sva šla zadnji dan ob 11h do zdravnika in so nama izmerili telesno  temperaturo. V Niki so naju sprejeli zelo lepo, kot se tudi spodobi za resortski turizem. Že na pomolu sva videla bogat morski svet. Mimo je priplavala manta in v topli vodi sva lahko opazovala cele jate majhnih ribic. Na otok seveda lahko pridete tudi z letališča Male tako z redno linijo hitrega čolna (Rashdoo-Ukulhas-Mathiveri) ali seveda s hidroplanom za tiste z zelo debelo denarnico.


IZBIRA NASTANITVE NA NIKI ISLAND RESORT & SPA

Na Niki lahko izbirate med več različnimi vrstami nastanitev, ki pa so cenovno izredno različne. Ker sva midva rezervirala nastanitev le 2 dni pred prihodom, so bile cene še mnogo nižje od običajnih cen v visoki sezoni. Midva sva seveda izbrala najcenejšo možnost in sicer “Garden Villo”, ki je bila 250 EUR za nočitev z zajtrkom. Najina vila je bila čudovita. Zelo velika soba z majhno kopalnico in lepo teraso. Bila je v senci in obkrožena z veliko zelenja, kar je najbolje. Garden vile so samo 4 na celem otoku. Najpogosteje se gostje odločijo za vile s privat plažo ali vilo na morju. Celoten otok je poln cvetja in res lep, tako da ga lahko res priporočam. V sredini je otoka je krasna sprehajalna pot, tako da lahko tudi malo bolj pretegnete noge. Na Maldivih so resorti super izbira samo zaradi tega, ker ni komarjev, saj dvakrat dnevno špricajo proti njim celoten otok. V ceno sva imela vključen zajtrk ter popoldanski prigrizek ob sončnem zahodu.


PLAŽA NA OTOKU – ZAHODNA

Ko sva prispela sredi dneva na otok, sva bila ob kosilu kar presenečena nad številom obiskovalcev. Pričakovala sva prazen resort, a je bil praktično skoraj poln. Po tisti divjini nama tole čisto nič ni ustrezalo. A po kosilu so iz jedilnice vsi lepo zakorakali v svoje vile z zasebno plažo in midva sva bila na koncu čisto sama na javni plaži. Na otoku sta dve takšni plaži – na vzhodni in zahodni strani, kjer so tudi ležalniki, restavraciji in bar. Kako zelo sva bila vesela. Sama, sama, spet sama. Obiskovalce sva srečevala samo ob obrokih v restavraciji. Midva sva najbolj uživala na zahodni plaži, kjer je bila dopoldne in do poznega popoldneva naravna senca pod čudovitimi palmami. Morje je bilo prekrasno in le nekaj zamahov stran je bil eden najlepših (živih!) koralnih grebenov, kar sem jih videla. Tako da je bilo snorklanje s plaže več kot odlično. Celo sem potem izvedela, da iz Ukulhasa vozijo turiste sem na snorklanje, ker je eden najlepših grebenov v tem delu Maldivov. Rajsko, sanjsko in čudovito.


PLAŽA NA VZHODNI OBALI

Velika javna plaža je tudi na voljo na vzhodni delu otoka, a tam je zraven restavracija in bar, zato je mogoče malo več obiskovalcev. Lepa, a midva sva se raje zadrževala na zahodni.


HRANA IN PIJAČA V RESORTU

V ceni nočitve sva imela vključen le zajtrk in popoldanski prigrizek, tako da sva vse ostalo morala plačevati. Cene so seveda več kot zasoljene in ne vključujejo davka in postrežnine, tako da morate cenam dodati še dodatnih 22%. Midva sva prvi dan jedla samopostrežno kosilo, naslednji dan pa sva si privoščila kosilo v dnevni restavraciji. Vmes sva si privoščila svež kokos in mangov sok ter kavo in čaj. Ob sončnem zahodu sva imela v ceno vključen prigrizek, ki so ga postregli na najini zahodni plaži. V resortih so normalno stregli tudi alkohol, kar je razlika od poseljenih otokov, kjer alkohola ni. Hrana je bila izredno okusna, ker je lastnik resorta Italijan, kar vam verjetno vse pove in zato sva tudi midva izbrala ta resort.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 430 EUR

  • hitri čoln otok Feridhoo – Nika Resort = 70 USD (59,3 EUR)
  • kosilo samopostrežno Nika = 106 USD (89,8 EUR)
  • mango juice in kapučino = 15 USD (12,7 EUR)
  • green tax za 2 nočitvi = 24 USD (20,3 EUR)
  • spanje Nika Island Resort & Spa (NZ) = 248 EUR

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,18 USD in 1 EUR = 17,40 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: