Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Glavno mesto Victoria na otoku Mahe (2. dan)

Na letališču v Dohi sva imela le kratek postanek in že nočni let naprej na jug proti Sejšelom. Let je trajal dobrih 5 ur, zato je res še prehitro minil. Na Sejšele smo prileteli ob 8. uri zjutraj po lokalnem času na otok Mahe, kjer se nahaja tudi glavno mesto Victoria. Po prvotnem načrtu bi morala imeti že ob 11h katamaran na otok Praslin, a so le-tega v zadnjih dneh prestavili na 14. uro. V tem času sva si potem lahko v miru pogledala glavno mesto Victoria in si privoščila odličen zajtrk. Ob dveh naju je čakala enourna divja vožnja s katamaranom na otok Praslin in do najine čudovite nastanitve ob rajski plaži. Privoščila sva si kosilo, nato pa le dolg sprehod po najini popolnoma prazni plaži.


DOBRODOŠLA NA SEJŠELIH

Let z letalsko družbo Qatar Airways iz Dohe proti Sejšelom je minil res še prehitro. Dobrih 5 ur nočnega leta se pravzaprav niti ne spomnim, ker sem celotno pot prespala. Na mednarodnem mini letališču na otoku Mahe smo pristali ob osmi uri zjutraj. Pristanek je res čuden, saj so Sejšeli izjemno hriboviti in imaš občutek, da se bo letalo zaletelo v hrib. Na kontroli nisva imela prav nobenih težav in v dobrih desetih minutah sva že bila na izhodu. Midva sva si skupaj z nakupom karte za katamaran kupila tudi prevoz iz letališča do pristanišča, tako so naju lepo naložili v kombi in odpeljali do pristanišča podjetja Cat Cocos, od koder sva imela potem že plačan premik s katamaranom na otok Praslin. Ker so nama prestavili odhod katamarana iz 11. ure na 14. uro, sva imela čas za sprehod po glavnemu mestu Victoria.


GLAVNO MESTO VICTORIA

V pristanišču sva pri podjetju Cat Cocos pustila vso prtljago in se peš odpravila do centra Victorie. Bila je sobota, zato je bilo precej bolj umirjeno kot v običajnih dneh med tednom. Seveda sva si najprej poiskala en prijeten lokal, kjer bi si lahko privoščila odličen zajtrk v prijetnem lokalu. Priznam, da je bil kar izziv, a na koncu nama je vseeno uspelo. Pri tržnici ob hinduističnem templju Arulmigu Navasakti Vinayagar.

Šele ko sva se v miru okrepčala, sva bila pripravljena na malce raziskovanja. Strogi center glavnega mesta je izjemno majhen. Tri ulice navzkriž in to je to. Seveda pa je najbolj zanimivi del tržnica, kjer so prodajali tropsko sadje, zelenjavo, cvetlice in seveda sveže ribe.

Med sprehodom sva si ogledala tudi znamenito stolpno uro, ki je replika stolpne ure Vaxhall v Londonu. V glavnem mestu z okolico živi kar četrtina vseh prebivalcev Sejšelov, ki jih je le 80.000. Sejšele sestavlja ogromen arhipelag otokov, med katerimi so trije največji Mahe, Praslin in La Digue, katere sva midva tudi obiskala. Žal le od zunaj sva si gledala še sodno palačo, narodni muzej zgodovine in narodni prirodoslovni muzej. Videla sva tudi manjšo muslimansko mošejo.


PRISTANIŠČE IN VOŽNJA DO OTOKA PRASLIN

Na vožnjo s katamaranom se vseeno malce pripravite sploh z vidika zaužitih obrokov, saj je morje na poti res valovito. Priporočam, da si obroke planirate tako, da vsaj 2 uri pred odhodom res ne jeste ničesar. Katamarani so veliki in lahko sedite spodaj v zaprtem prostoru ali na vrhu na odprtem. Midva sva doplačala za sedež na vrhu. Obvezno pa si karte kupite že po spletu kar precej časa vnaprej, sploh ko se turizem nazaj vzpostavi. Eno uro divje vožnje do otoka Praslin. Druga možnost je kratek polet z letališča in letalsko družbo Air Seyshelles.


OTOK PRASLIN IN NAJINA NASTANITEV L’HIRONDELLE

Na otok Praslin (bere se Pralin brez s) sva prispela ob treh popoldan. Na Sejšelih je dan dolg 12 ur, ker so čisto na ekvatorju. Torej je dnevna svetloba nekje od šestih do šestih. Na otoku sem dolgo iskala pravo nastanitev. Cene zelo nihajo, seveda pa z boljšo lokacijo naraščajo. Midva sva imela najprej nastanitev v pristaniškem delu in še sreča, da sem jo prestavila v zagotovo najlepši del otoka ob plažo Anse Volbert (anse pomeni zaliv). Nastanitev L’Hirondelle ni bila poceni, ampak bila je pa najboljša in vredna denarja. Čudovita hiša na plaži, 52 m2 apartma z velikim balkonom in pogledom na prekrasno rajsko plažo. Kuhinja popolnoma opremljena, kopalnica čisto nova in pred hišo celo ustavlja avtobus, če bi se odločili za premikanje z rednim avtobusom. Za doplačilo vam v sobo pride zjutraj gospodinja pripraviti tudi odličen zajtrk. Vsak dan so nama menjali brisače in posteljnino ter pospravili sobo. Res sva bila prezadovoljna in priporočam nastanitev brez težav tudi najzahtevnejšim gostom. Lokacija je tudi vrhunska za družine z zelo majhnimi otroci, ker je zaliv prečudovit. Brez morske trave, mirno turkizno morje, široka plaža (razen ob polni plimi), bela zelo drobno mleta mivka. Res rajsko in zagotovo daleč najboljša lokacija na celem otoku!


NA KOSILO IN DOLG SPREHOD PO NAJINI PLAŽI

Ker sva bila pošteno lačna, sva se sprehodila na kosilo. Sredi dneva ni bilo veliko izbire, a sva vseeno zadela v polno. Delala je praktično le restavracija od hotela Berjaya. Naročila sva si pico in fish&chips. Bilo je odlično. Sledil je samo še zelo dolg sprehod po prečudoviti plaži z lepim sončnim zahodom. Oh, končno počitnice in res nama je uspelo v teh časih priti ponovno na drugi konec sveta. Hvaležna!


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 336 EUR

  • zajtrk, kava, čaj, voda = 21 EUR
  • taksi od letališča do pristanišča Cat Cocos = 20 EUR
  • katamaran Mahe – Praslin s Cat Cocos = 110 EUR
  • taksi na Praslinu od pristanišča do L’Hirondelle = 250 SRC (13,1 EUR)
  • kosilo (pica, fish&chips, voda) = 415 SRC (21,7 EUR)
  • voda 2l v trgovini = 28 SRC (1,5 EUR)
  • nočitev L’Hirondelle (N) = 149 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: