Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Rajska plaža Anse Lazio na Praslinu (3. dan)

Zbudila sva se v čudovito jutro že ob šestih zjutraj. Za prvi dan sva si naročila zajtrk v najini nastanitvi, ki so nama ga pripravili in postregli kar v najinem prečudovitem apartmaju. Smejalo se nama je do ušes. Ob 8. uri so nama iz agencije Bliss Car že pripeljali kar do apartmaja najeti avto. Midva sva bila že pripravljena na raziskovanje otoka in se takoj odpeljala do rajske plaže v zaliv Lazio. Plaža se vedno nahaja na seznamih najlepših 10 plaž na svetu, zato naju je še toliko bolj zanimala. In po videnem, zagotovo to lahko tudi potrdiva – rajska in sanjska. Skratka popolna plaža!


PLAŽA ANSE LAZIO

Parkirišče je veliko in udobno. Prispeva na plažo in res lahko rečem samo velik WAW. Miren zaliv s turkizno barvo morja, ki se spreminja iz minute v minuto. Ob straneh ogromne granitne skale, plaža pa obdana z lepimi palmami in grmičevjem za ravno prav sence. In najboljše bela najbolj fina mivka tega planeta brez koral, ki daje neprecenljiv občutek pod nogami. Vriskala sem od sreče. Naslednji dve uri sva popolnoma sama uživala na plaži, potem pa se je seveda našlo nekaj obiskovalcev, a še vedno zelo malo. Morje je popolnoma čisto brez ene same smeti, trave, listja. Imelo je čudovitih 27 stopinj, kar je res idealno za večurno namakanje in plavanje. Tudi sonce sploh ni bilo močno, tako da se načeloma sploh nisem mazala s kremo tudi sredi dneva ob večurnem plavanju in nisem dobila čisto nobenih opeklin. Vreme je bilo idealno – sončno z nekaj oblaki, ki so tudi lepo tu in tam zakrivali sonce. Temperatura zraka pa tudi prijetnih 27 stopinj, kar je res popolno. Ob plimi se naredijo tudi malo višji valovi, ki jih je treba premagati, za valovi pa je morje popolnoma mirno in lahko plavaš in plavaš kolikor te je volja. Zaliv je popolnoma varen za plavanje. Ob plimi je plaže sicer precej manj, a še vedno dovolj za popolno uživancijo.

Ker sva bila cel dan na plaži, sva si kosilo privoščila v edini restavraciji Le Chavelier na plaži. Sicer imejte vse s seboj, ker ne morete kupiti nič drugega, razen svežegga sadja in seveda svežega kokosa. Naročila sva si burgerja (beef in fish), ki sta bila dokaj okusna. S svežo ribo seveda veliko bolj dober od govejega. Na plaži sva uživala do poznega popoldneva in se nato vrnila do najine nastanitve. Plaža je obrnjena na čisti zahod, tako da ima res tudi popolno lego. Zagotovo lahko potrdim, da gre za eno najlepših plaž na svetu!


PLAŽA COTE D’OR

S plaže sva se do apartmaja vrnila okrog 16. ure, ker obožujeva tudi večerni dolg sprehod po rajski plaži. In to sva imela pred nosom, zato sva s pridom izkoristila vsako jutro in vsak večer. Eno uro hoje po rajski plaži s čudovito mivko. Zaliv ima več kot 2 km plaže, ki sva jo dvakrat na dan prehodila gor in dol v celoti. To so za naju najlepši trenutki na rajskih plažah sveta in tukaj je bilo nepozabno. Sploh, če prešteješ ljudi na prste ene roke. Neverjetno!


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 343 EUR

  • zajtrk v nastanitvi = 30 EUR
  • najem avta za 3 dni Bliss Car = 164,20 EUR
  • kosilo (beefburger, fishburger, voda) = 590 SCR (30,9 EUR)
  • trgovina (hrana za zajtrk in ostalo) = 457 SCR (23,9 EUR)
  • nočitev L’Hirondelle (N) = 149 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: