Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Najlepša plaža Georgette in park Vallee de Mai (4. dan)

Zbudila sva se že pred sončnim vzhodom in tokrat nisva imela zajtrka v nastanitvi, ampak sva si ga na poti do plaže kupila. Sicer sva imela v mislih kakšen bolj fensi postanek v lokalu, a na koncu sva dobila v eni od indijskih restavracij le bananine miške in pecivo. Kavo in čaj sva si skuhala v apartmaju ob opazovanju čudovitega sončnega vzhoda z balkona. Če sva prejšnji dan vriskala od veselja na plaži Anse Lazio, sva tokrat kričala od veselja na plaži Anse Georgette. Še mnogo mnogo lepša in zagotovo najlepša po najinem okusu na Sejšelih. Na plaži sva ostala do dveh popoldne, ker sva imela v načrtu še ogled naravnega rezervata Vallee de Mai. Nazaj grede sva se ustavila še v “Take Away” restavraciji za kosilo. Zvečer pa sva si ponovno privoščila dolg sprehod po naši plaži. Prekrasno!


PLAŽA ANSE GEORGETTE

Plaža se nahaja na zahodnem delu, sicer zelo blizu Anse Lazio, a sva se do nje morala odpeljati skoraj čez cel otok, ker je le od tukaj dostopna. Do nje se morate sprehoditi 20 minut od vhoda po golf igrišču hotela Constance Lemuria in se tudi vnaprej napovedati. Veliko prej jim napišete e-mail, če lahko pridete, in vam bodo potrdili. Žal brez vnaprejšnjega dovoljenja vstop na plažo ni mogoč. Trud je seveda poplačan. Ker je dostop malce težji in omejen na 30 oseb dnevno, sva bila do 12. ure na plaži popolnoma sama. Priznam, da se mi je kar mešalo od veselja. Široka plaža, bela najbolj nežna mivka tega planeta, turkizno morje, ki je bilo popolnoma čisto ter varno pred tokovi in valovi. Dovolj sence za vse, palme in ogromne granitne skale. Uau, uau in še enkrat uau. Na plaži sva bila že ob osmi uri zjutraj in uživala prav vsak trenutek. Še mnogo lepša kot Anse Lazio po najinem mnenju. Na plaži ni nobene ponudbe, razen svež kokos in sveže sadje, ampak še to bolj proti opoldnevu ali še kasneje. Obiskovalcev je bilo res zelo malo tudi sredi dneva, saj je “gospa korona” naredila svoje tudi na Sejšelih. Vsega skupaj nas je mogoče bilo 20 na plaži, ko nas je bilo največ. Mnogi tudi samo pridejo, naredijo nekaj fotografij in gredo. Sreča, veselje in hvaležnost, da se mi vse to dogaja v življenju.


NARAVNI REZERVAT VALLEE DE MAI (UNESCO)

Na poti nazaj do najinega apartmaja sva se ustavila in si ogledala naravni rezervat Vallee de Mai, ki je tudi pod Unescovo zaščito. V naravnem rezervatu si lahko ogledate zelo dobro ohranjen prvotni gozd posebne endemične vrste palm, ki se imenujejo Coco de Mer. Zelo visoke palme so lahko moškega ali ženskega spola, obe vrsti pa imajo zelo velike plodove. Drevo ima največ semen katerekoli rastline na svetu. Ženski plodovi so tudi zelo težki – komaj sem ga dvignila. V gozdu živijo tudi mnoge živali – ptiči, plazilci, redka sejšelska črna papiga, raki in polži. Po naravnem rezervatu se sprehodite po treh različno dolgih poteh. Midva sva izbrala srednjo pot in si park ogledala v slabi uri.


TAKE AWAY RESTAVRACIJA

Na poti proti apartmaju sva se ustavila še v eni od mnogih Take Away restavracij na otoku. Restavracije so namenjene domačinom, a tudi turisti se jih dodobra poslužujejo, ker so poceni in priročne. Ustavila sva se sicer še v eni prej, pa nič ni izgledalo obetavno in tudi vse so že prodali. Naslednji postanek je bil v CoCo Rouge, kjer je bilo precej “lepše” in tudi ponudba precej boljša. Ker je covid, nisva smela jesti pri njih, ampak sva morala vzeti za s seboj. Vzela sva fish curry in je bil korekten. Kupila pa sva še bananino pecivo, pa kokosovo pecivo in torto ter mangov smoothie. Bilo je vse odlično. Je pa res, da se midva rada posediva v restavraciji in pojeva, zato nama ta “take away” opcija ni najbolj dišala. Sicer pa poceni in korektno.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 222 EUR

  • zajtrk v trgovini = 40 SCR (2,1 EUR)
  • vstopnina park Vallee de Mai = 700 SCR (36,6 EUR)
  • take away kosilo (2x fish curry, mango juice, full sladkega) = 655 SCR (34,3 EUR)
  • nočitev L’Hirondelle (N) = 149 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: