Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Še en popoln dan na najlepših plažah Praslina (5. dan)

Tokrat sva imela že cel otok do potankosti naštudiran. Kavico in čaj sva popila na terasi ob sončnem vzhodu, nato pa jo mahnila do zame najlepše plaže na Sejšelih – že včeraj videne Georgette. Veliko vnaprej sem si namreč rezervirala na tej plaži kar dva dni zapored vstop za vsak slučaj. Dopoldne sva preživela tam. Sama, nikjer nikogar. Bilo je še manj ljudi kot prejšnji dan. Celo dopoldne sem preživela v morju, ki je bilo božansko. Pred kosilom sva se vrnila v najin zaliv na že klasično kosilo v Pizzerio Berjaya. Nato pa na popoldansko kopanje na plažo Lazio. Ko sva prišla okrog pol treh popoldne, so praktično že vsi odhajali, tako da sva imela potem plažo popolnoma zase do sončnega zahoda. Kakšen raj na zemlji!


PLAŽA ANSE GEORGETTE

Ob sončnem zahodu sva že popila kavo in čaj ter se ob sedmih zjutraj odpeljala na drugo stran otoka na plažo Georgette. Za njo potrebujete dovoljenje hotela Lemuria, ki si ga obvezno priskrbite. Jaz sem imela rezervacijo za oba dneva že veliko prej urejeno. Vstopila sva že ob 7:30 in se sprehodila 20 minut do plaže, nato pa rajsko uživala v miru in tišini vse do pol enajste ure, ko je prišel prvi par. Res sanjsko in rajsko. Zagotovo najlepša plaža na Sejšelih in ena najlepših na planetu. Ko pa k temu prišteješ še 0 obiskovalcev, pa nasmeh do ušes ne pojenja. V vodi sem preživela celo dopoldne in res uživala v vsakem zamahu.


KOSILO V BERJAYI IN POPOLDNE NA PLAŽI LAZIO

Na kosilo sva jo mahnila do Beryaje. Ugotovila sva, da sejšelci res znajo pripraviti dobro samo ribo. Zato sva si oba privoščila odlično porcijo fish&chipsa, ki je bil res okusen. Na prvi sliki pa lahko vidite, kako izgleda plaža na južni strani otoka. Ne, hvala! Nato pa na plažo Lazio, kjer sva uživala celo popoldne do lepega sončnega zahoda in se poslovila od ene najlepših plaž na našem planetu.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 190 EUR

  • 2 sveža kokosa = 175 SCR (9,2 EUR)
  • bencin 3 dni = 135 SCR (7,1 EUR)
  • kosilo (fish&chips 2x, voda) = 415 SCR (21,7 EUR)
  • trgovina = 70 SCR (3,7 EUR)
  • nočitev L’Hirondelle Self Cathering (N) = 149 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: