Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Božanska plaža Cote D’Or iz zraka (7. dan)

Dan slovesa od prekrasnega Praslina. Ob pol dvanajstih sva imela katamaran na otok La Digue, do takrat pa sva želela čas res dodobra izkoristiti. Zbudila sva se že pred šesto in se še pred sončnim vzhodom že sprehajala po najini plaži Cote D’Or. Kasneje po zajtrku nama je uspelo narediti celo nekaj posnetkov iz zraka, a žal ne sredi dneva, ko bi bile barve morja v najlepših turkiznih barvah. Sredi dneva sva se premaknila na otok La Digue in si privoščila okusno italijansko kosilo. Popoldne sva prekolesarila cel otok, se malce razgledala in preživela popoldanske urice popolnoma sama na plaži Petit Anse. Ponoči je sijala graciozna polna luna, ki pa je s seboj prinesla tudi spremembo vremena.


DOPOLDNE NA PLAŽI COTE D’OR

Izkoristiti sva želela vsak trenutek pred odhodom na naslednji otok La Digue, saj nama je bilo na Praslinu res všeč. Zbudila sva se res zgodaj in se že ob sončnem vzhodu sprehajala po prazni plaži. Po zajtrku sva se še kopala in celo uspelo nama je narediti nekaj posnetkov iz zraka. Žal pa ne sredi dneva, ko so najlepše barve v zalivu, ker sva imela že katamaran.


S KATAMARANOM NA OTOK LA DIGUE

Ob 11:30 sva imela zelo kratko vožnjo s katamaranom / trajektom na sosednji otok La Digue. Vožnja traja le dobrih 10 minut, a vseeno vzame nekaj časa. Namestila sva se za naslednjih 7 noči v zelo simpatični nastanitvi Chloe’s Cottage z res veliko sobo, polno opremljeno kuhinjo, lepo kopalnico in krasno pokrito teraso. Za vseh 7 dni sva si tudi najela kolesi, saj na otoku ni avtomobilov, je pa kar velik, tako da peš vseeno res ne gre. Dva dni sva imela še 2 nemška soseda, v nadaljevanju pa sva sama kraljevala na posestvu.


NAOKOLI PO OTOKU S KOLESOM

Na otoku je samo nekaj avtomobilov, sicer pa se vsi na otoku vozijo s kolesi. Domačini z električnimi, turisti z navadnimi. Otok je dokaj velik, tako da peš res ne boste preživeli. Kolesi sva si izposodila za vseh 7 dni, kolikor sva bila na otoku. Čeprav sva začela raziskovati otok šele okrog treh popoldan, sva se odpeljala najprej do plaže Severe, nato pa še na plaži Grand Anse in Petit Anse, ki sta na popolnoma drugem delu otoka. Tako so naju že prvi dan od kolesa močno bolele noge, saj je otok precej hribovit, kolesi pa tudi nista bili najbolj okretni. Na koncu sva dobro uro preživela na plaži Petit Anse, popolnoma sama na pravi divji plaži. Precej je pihalo, zato so bili visoki valovi in ni bilo primerno za kopanje. Lahko pa sva se sprehodila po plaži, namočila do kolen in uživala v samoti prekrasne divje rajske plaže. Na poti nazaj sva se ustavila pri Mimi – zagotovo najboljši “Take Away” na otoku. Prvi dan sva samo popila končno eno res dobro kavico in pravi čaj, tako kot se spodobi. Srečna!


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 186 EUR

  • taksi do pristanišča na Praslinu = 250 SCR (13,1 EUR)
  • enosmarna karta za hitri čoln / katamaran Praslin – La Digue = 30 EUR
  • taksi od pristanišča do sobe na La Digue = 200 SCR (10,5 EUR)
  • najem dveh koles 1 dan = 200 SCR (10,5 EUR)
  • izvrstno kosilo (pica, odličen sendvič, voda) = 440 SCR (23 EUR)
  • kava in čaj Mima’s Take Away = 120 SCR (6,3 EUR)
  • trgovina = 88 SCR (4,6 EUR)
  • spanje Chloe’s Cottage (NZ) = 88 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: