Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: S kolesom na severni del otoka (9. dan)

Zbudila sva se v oblačno, a ne več deževno jutro. Takoj po zajtrku sva morala pretegniti mišice, zato sva se s kolesi podala povsem na sever otoka in potem naokoli do konca ceste v zaliv Fourmis. Otok je sicer majhen, a še vedno dovolj velik, da lahko se lahko kar dobro rekreiraš vsak dan, če le želiš. Do zaliva sva potrebovala slabe pol ure vožnje s postanki in razgledi. Ob povratku so se oblaki že trgali, zato sva se odločila za vstop v nacionalni park L’Union Estate, skozi katerega je vhod na eno najlepših plaž na svetu Anse Source d’Argent. Za vstop v park/plažo je potrebno plačilo vstopnine, zato sva preostanek dneva preživela na tej čudoviti plaži.


KOLESARJENJE DO ANSE FOURMIS

Na otoku La Digue je precej sproščeno vzdušje, a pravzaprav veliko izbire vseeno ni. Obiskovanje plaž, kopanje ali kolesarjenje po otoku. Ker je bilo prvih nekaj ur še oblačnih, sva se odločila za raziskovanje otoka s kolesom. Odpeljala sva se mimo plaže Severe naprej mimo res majhne lepe plaže pri hotelu Patatran, nato pa naprej po edini cesti ob plaži do zaliva Fourmis. Sejšeli so res tropski raj oziroma botanični vrt na prostem na vsakem koraku. Kar naprej sem se ustavljala s kolesom, da sem fotografirala in opazovala bujne raznovrstne cvetove. Sicer pa je ta del otoka slabo poseljen in tudi plaže je bolj kot ne že najedla plima. Za kopanje je morje neprimerno, ker je na odprto in so zelo močni tokovi. Hkrati pa so v morju še neobdelane korale, ki vas bodo močno porezale. Je bila pa vožnja do konca ceste res čudovita, zato sva jo kar ponavljala še naslednje dni za dnevno rekreacijo.


PARK L’UNION ESTATE S PLAŽO ANSE SOURCE D’ARGENT

Že zgodaj dopoldne se je lepo razjasnilo, zato se je obetal lep dan tudi na plaži. Domov sva skočila po brisače in se odločila, da bova dan preživela na eni najlepših plaž na svetu Anse Source D’Argent. Dostop do nje je možen samo skozi nacioalni park L’Union Estate, za katerega je treba plačati vstopnino. Lahko pa potem skozi dan večkrat vstopite v park, samo pokažete zapestnico na roki. Skozi park je potrebno nekaj časa kolesariti, občudovali pa boste lahko nasad palm, želve velikanke, nasad vanilije in grobove prvotnih naseljencev. Prodajajo tudi spominke in obiščete lahko galerijo z lokalnimi umetninami.

Plaža je bila ob prvem prihodu zelo spokojna. Razdeljena je na tri manjše zalive, ki jih razdeljujejo velike izklesane sejšelske granitne skale. Zelo lepa bela mivka, a dostop do morja je precej otežen, ker so tudi v morju granitne skale, ki pa jih je že morje povsem zgladilo in na njih sedaj raste malce nežne morske trave. Zelo so spolzke in res neprimerne za hojo. Ob oseki je kar težko priti do morja, na prvem delu je še najbolje, kjer je ena pot do bolj globokega morja. Sicer pa je plaža res fotogenična in prekrasna. Ob najinem prihodu ni bilo tam praktično nikogar, popoldne pa sva tudi preživela lepo v senci in uživala ob morju. Vmes sva se s kolesi odpeljala na vrhunsko kosilo v Mimi’s Cafe.


DO ANSE SEVERE NA SMOOTHIE

Zvečer sva se vedno odpeljala do plaže Severe na odličen mangov smoothie in opazovala sončni zahod. Imela sva tudi štirinožnega prijatelja, ki sva mu vedno prinesla kakšen priboljšek.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 165 EUR

  • najem dveh koles 1 dan = 200 SCR (10,5 EUR)
  • 2 mango smoothie na plaži Anse Source d’Argent = 220 SCR (11,5 EUR)
  • vstopnina Park L’union Estate = 230 SCR (12 EUR)
  • izvrstno kosilo (club sendvič, fish&chips, kokosov sladoled, voda) = 360 SCR (19 EUR)
  • 2 mango smoothie na plaži Severe (1x z rumom) = 350 SCR (18,3 EUR)
  • trgovina = 111 SCR (6 EUR)
  • spanje Chloe’s Cottage (NZ) = 88 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: