Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Prekrasna divja plaža – Anse Cocos (10. dan)

Prekrasno vreme naju je zvabilo do treh divjih plaž na vzhodno obalo otoka. Takoj po zajtrku sva se s kolesi odpeljala skozi pravi tropski gozd do izhodišča za tri divje plaže. S kolesom je malo gor in malo dol – ravno prav, da vam steče malo hitreje kri po žilah. Na koncu ceste sva zaklenila kolesi in se sprehodila do vseh treh plaž. Do prve Grand Anse je le nekaj korakov, naprej do Petit Anse je dobrih 10 minut, od tukaj pa še dobrih 20 minut do najbolj odročne Anse Cocos. Celo dopoldne sva popolnoma sama uživala na rajski plaži. Neprecenljivo! Ob poti nazaj grede sva se ustavila pri Mimi na vrhunskem kosilu. Pozno popoldne sva se kopala še na plaži Severe in si privoščila mangov smoothie. Krasen dan!


GRAND ANSE IN PETIT ANSE


PLAŽA ANSE COCOS

Do zadnje plaže je pot lepo speljana po granitnih kamnih in skozi gozd. Vseeno pa boste morali hoditi dobrih 30 minut, zato se le primerno obujte. Na plaži sva se udobno namestila v senci pod palmo že okrog osme ure zjutraj. Seveda sva bila popolnoma sama. In to so najlepši trenutku na vsaki plaži. Sprehod po najlepši beli mivki, martinčkanje ob nežnih jutranjih žarkih in zvok šumenja valov. Na plaži sva bila sama do 11h, ko so se nama počasi pridružili lastnik “beach bara” in peščica turistov. Tudi tisti, ki prisopihajo do plaže, zelo hitro tudi oddidejo. En selfie in gredo dalje. Plaža je res prekrasna, a vendar je bilo morje v času najinega obiska preveč divje, zato ni bilo primerno za plavanje. Seveda pa si se lahko namakal, a ne več kot kakšna 2 metra od plaže, saj je zaliv na odprto morje in te hitro potegne ven na odprto morje. Valovi so bili visoki in močni, zato je potrebno res veliko pazljivosti. Je pa plaža noro fotogenična z granitnimi skalami in podrtimi drevesi.


KOSILO PRI MIMI IN SMOOTHIE NA PLAŽI SEVERE

Mimi daleč najbolje kuha na otoku La Digue, zato sva bila kar vsak dan pri njej. Najboljša pa je bila njena specialiteta – solata z dimljeno ribo. Omg! Nisva solatarja, ampak to je pa božansko. In njena kokosova cheescake ter kokosov sladoled. To morate enostavno poizkusiti… ni druge.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 143 EUR

  • najem dveh koles 1 dan = 200 SCR (10,5 EUR)
  • Ledena kava in svež kokos na Anse Cocos = 200 SCR (10,5 EUR)
  • izvrstno kosilo Mimi (solata, grilled fish, cheescake, voda) = 500 SCR (26 EUR)
  • 1 mango smoothie na plaži Severe = 100 SCR (5,2 EUR)
  • trgovina = 44 SCR (2,3 EUR)
  • spanje Chloe’s Cottage (NZ) = 88 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 19,10 SCR; 1 EUR = 1,20 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: