Preskoči na vsebino

EGIPT 2021: Sončni zahod ob piramidah v Gizi (3. dan)

Sredi dneva sva imela notranji let iz Hurgade v Cairo, zato sva lahko še v miru pojedla zajtrk in uživala nekaj zgodnjih ur ob sprehodu na plaži. Do letališča sicer ni daleč, a sva vseeno morala biti dovolj zgodaj. Letališče za notranje domače lete je zelo majhno in tudi vsi postopki so tekli brez posebnosti. Let v Kairo traja eno uro. Na letališču naju je že čakal najin taksi do hotela v Gizi, ki sva ga imela neposredno ob znamenitih piramidah. Prispela sva do najinega skromnega hotela v času kosila, zato sva si na sosednji terasi privoščila pico s pogledom na vse štiri čudovite piramide. Videti piramide v Gizi je nekaj res najlepšega na svetu. Popoldne sva samo opazovala dogajanje okrog piramid, življenje na strehah domačinov in si odpočila oči na prečudovitem sončnem zahodu. S terase hotela sva zvečer poslušala in gledala tudi večerno predstavo osvetljenih piramid. Čudovito!


POLET IZ HURGADE V KAIRO

Po zajtrku in sprehodu po plaži sva se odpravila s taksijem do letališča v Hurgadi in z letalsko družbo sredi dneva poletela proti Kairu. Prestolnica Egipta je prenatrpana in prenaseljena, zato vam ob pomanjkanju časa toplo priporočam spanje ob veličastnih piramidah. Nastanitve so osnovne in zelo poceni, razgled pa za čisto desetko. S taksijem smo namreč od letališča do Gize potrebovali kar debelo uro, saj so prometni zamaški in nesreče, kar zelo upočasni vožnjo. Najina nastanitev je bila v drugi vrsti nastanitev ob piramidah z lepo terasom in razgledom. Nastanitev je bila osnovna in poceni, a vseeno vsega dovolj dostojna za eno noč spanja. V nastanitvi sva se takoj dogovorila tudi za naslednji dan – za celodnevni ogled treh mest, avto in voznika ter izjemnega vodiča ter potem tudi prevoz na letališče.


PIRAMIDE V GIZI IN ŽIVLJENJE DOMAČINOV

Za prvi občutek sva se samo sprehodila po ulici okrog hotela, a takoj te napadejo domačini z vsem možnim. Prijazno jih odkloniš, a seveda vztrajajo do zadnjega. Pozno popoldne sva si na terasi sosednjega KFC privoščila pico z razgledom, nato pa z naše terase opazovala prekrasen sončni zahod in življenje domačinov. Uf, koliko smeti in umazanije. A to je Egipt. Na svojih terasah imajo celo prave kmetije – koze, kokoši… Najbolj pa sva bila vesela, ko sva zagledala visoke golobnjake. Ob sončnem zahodu se je vsak gospodar povzpel visoko na golobnjak, začel mahati z zastavo, jih klicati in žvižgati. Kar precej časa so se mučili, ad so jih spravili domov. Sicer pa res prekrasen pogled na piramide v vseh pogledih in seveda na prečudovito Veliko sfingo.


SONČNI ZAHOD IN VEČERNA PREDSTAVA

Na terasi najinega hotela sva si ogledala čudovit sončni zahod in opazovala večerno predstavo ob piramidah, ko pripovedujejo zgodbo starega Egipta, hkrati pa osvetlijo piramide z barvnimi reflektorji.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 337 EUR

  • taksi prevoz na letališče Hurgada = 20 EUR
  • taksi prevoz iz letališča Cairo do hotela v Gizi = 25 USD (21,7 EUR)
  • enosmerni letalski vozovnici Hurgada – Cairo (Egyptair) = 235,85 EUR
  • pica = 6,81 EUR
  • večerja v hotelu (pica, mešano meso na žaru) = 30 USD (26 EUR)
  • spanje Giza Pyramids Inn (NZ) = 30 USD (26 EUR)

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: