Preskoči na vsebino

EGIPT 2021: Hoteli na poti

Na najinem kratkem 7-dnevnem potovanju po Egiptu sva na poti zamenjala 3 hotele. Najprej sva se namestila v lepem 5-zvezdičnem resortu v zalivu Makadi v Hurgadi. Izjemno lepo, urejeno in odlična lokacija. Nato sva eno noč preživela v Gizi, v zelo osnovnem in res poceni hotelu tik ob piramidah. Hotel je bil res osnoven, a za eno prespano noč čisto v redu. Imel je tudi na strehi teraso, s katere sva občudovala mestni utrip, imela pogled na piramide ter si ogledala nočno predstavo ob piramidah. Naslednja lokacija je bil Luksor. Izbrala sva spanje na zahodnem bregu reke Nil in sicer med domačini v stari tradicionalni hiši. Uau, to pa je bila prava lepotica. Na ulicah ob hotelu so še vedno kmetije in hlevi. Izjemna arhitektura, lepa terasa, solidne sobe in čisto v redu kopalnica. Izjemno zadovoljna sva bila z lastnikom, ki nama je res priskrbel najboljšega vodiča za ogled znamenitosti. Za konec sva se vrnila v Hurgado v najin že poznani resort, le da sva tokrat izbrala še boljšo sobo, v kateri so samo odrasle osebe. Soba je bila že kar preveč za naju, a vseeno za dve noči je bila več kot izvrstna. Za vse nočitve z zajtrkom oz. v Hurgadi All Inclusive ponudbo sva odštela 646 EUR oz. 92 EUR / nočitev.


CLEOPATRA LUXURY RESORT MAKADI BAY (All Inclusive)

V Makadi zalivu sva bila nastanjena v prelepem 5-zvezdičnem resortu Cleopatra Luxury Resort Makadi Bay, kjer so naju lepo sprejeli. Kar naenkrat koronavirusa ni nikjer več. Vsi ves čas brez mask in popolnoma sproščeno vzdušje. Resort je zelo velik in je bil tudi dokaj poln. Prvi dve noči sva bila nastanjena v lepi sobi v prvi vrsti ob plaži, tako da sva imela res lep razgled. Soba je bila velika in zelo lepo opremljena. Imela sva vse vključeno, tako da nama res ni nič manjkalo. Takoj sva šla na kosilo, ki je bilo samopostrežno z mnogimi jedmi. Kuhali so res odlično in za vsakega je bilo ob vsakem obroku več kot dovolj izbire. V ceni sva imela vključeno tudi vso pijačo – tudi alkoholne pijače.

Cena nočitve All Inclusive = 119 EUR


GIZA PYRAMIDS INN (NZ)

Ob obisku Gize je ključno, da imate hotel ob piramidah. Najin hotel je bil sicer že v drugi vrsti, a še vedno s teraso in pogledom na piramide. Sicer pa so bile sobe zelo enostavne in tudi kopalnica je bila majhna. A za najine potrebe več kot dovolj, sploh glede na ceno nočitve. Bolj izbirčni vzemite kaj dražjega v bližnji okolici.

Cena nočitve z zajtrkom = 30 USD (26,1 EUR)


CLEOPATRA HOTEL LUXOR (NZ)

V Luksorju sva prespala dve noči, a prvi dan sva res prispela v hotel pozno, tako da sva praktično pri njih pojedla večerjo in šla spat. Hotel se nahaja na zahodnem bregu reke Nil, v starem pristnem delu Luksorja. To sva si tudi želela. Z lahkoto bi si privoščila kakšen resort, a želela sva pristno namestitev. In jo tudi dobila. Izjemno lep hotel v stari egipčanski hiši med hlevi in domačini. Soba je bila lepa, nič posebnega, čista in imela je majhno kopalnico s toplo vodo. Pri njih sva jedla tudi vse obroke, ki so bili iz domače kuhinje. Lastnik je bil zelo prijazen in nama tudi uredil vse potrebno ter namenil izjemnega vodiča. Krasna izkušnja.

Cena nočitve z zajtrkom = 18 EUR


CLEOPATRA LUXURY HOTEL MAKADI BAY (ADULTS ONLY) – All Inclusive

V Hurgado sva se vrnila nazaj v isti resort, le da sva tokrat izbrala še dražjo, večjo in boljšo nastanitev. Pa za to v resnici niti ni bilo potrebe, a sem rezervacije delala že prej in jih nisem mogla več zamenjati. Soba je bila izjemna, ogromna in v prenovljeni zgradbi. Imeli smo tudi svojo restavracijo, boljše ležalnike, brisače in lokale. Kot rečeno, ni pa bilo bistvene razlike s cenejšim delom, zato le-ta upgrade ni potreben. Sicer pa resort izjemen in ga res lahko samo toplo priporočim.

Cena nočitve All Inclusive = 173 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: