Preskoči na vsebino

JORDANIJA 2021: Hoteli na poti

Potovanje po Jordaniji sva izbrala zelo na hitro in mogoče celo v najhladnejšem delu leta. Potovala sva zadnji teden v decembru, ko se tudi v Jordaniji temperature spustijo zelo nizko. V državi ne poznajo gretja kot pri nas, ampak vse prostore oziroma hotelske sobe grejejo le s pretežno zelo slabimi in starimi klimatskimi napravami. Zato sva zelo previdno izbirala hotele in se odločila za višji cenovni nivo. Jaz sem precej zmrzljiva in sem res želela biti na toplem. Prvo noč sva prespala tudi blizu letališča v Budimpešti, ker sva imela zgodnji let v Jordanijo. Na 9-dnevnem potovanju sva imela skupaj 8 nočitev in sicer sva za vse nočitve plačala skupaj 818 Eur oz. 102 EUR v povprečju za nočitev z zajtrkom. Če potujete v Jordanijo v toplih mesecih, potem seveda ni potrebe po tako visokih cenah in so na voljo tudi precej cenejše namestitve po vsej državi.


BUDIMPEŠTA – Airport Hotel Budapest (NZ)

Prvo noč sva preživela v lepem 3-zvezdičnem hotelu zelo blizu letališča v Budimpešti. Prispela sva ob devetih zvečer, prespala in se takoj po zajtrku odpeljala na letališče. Soba je bila lepa, tudi kopalnica v redu in samopostrežni zajtrk sva imela vključen v ceno. Vsekakor bova hotel še izbrala.

Cena za nočitev z zajtrkom = 55 EUR


JERASH: Full Panorama to Arheological Site (NZ)

V Jerashu ni veliko nastanitev, saj vsi turisti pridejo iz Ammana na enodnevni izlet in potem nadaljujejo pot naprej. Midva sva imela malce drugačen načrt potovanja, zato sva tukaj potrebovala nočitev. Vzela sem najdražjo v mestu, a še vedno je bila to res osnovna nastanitev pri domačinih, z veliko sobo, zelo slabo klimatsko napravo za gretje in majhno kopalnico. Kljub odejam in prižgani klimi naju je celo noč res pošteno zeblo. So nama pa skuhali odlično večerjo in postregli še boljši zajtrk.

Cena za nočitev z zajtrkom = 25 JOD (32 EUR)


DEAD SEA – Holiday Inn Resort Dead Sea (NZ)

Komaj sem čakala, da se malce pogrejem ob Mrtvem morju. Izbrala sva 5-zvezdični hotel čisto na severu, kjer so tudi vsi hotelski kompleksi. Hotel lep in ogromen, soba prečudovita. Ogromna, odlična postelja, lepa kopalnica, vroč tuš in seveda odlično gretje. Hotel ima tudi najlepši dostop do Mrtvega morja, zato je kopanje res užitek. Še posebej v mrzlih mesecih. Brezplačne so tudi plažne brisače in tuš ob Mrtvem morju, kar pride še kako prav. Hrana je bila odlična.

Cena za nočitev z zajtrkom = 99 EUR


MA’IN – Ma’in Hot Springs (NZ)

Za Jordanijo sem vedela, da bo v mrzlih mesecih kar neudobno in sva si že vnaprej planirala en dan kopanja oziroma bolj namakanja v vročih naravnih vrelcih. Ker je zraven tudi lep hotel, sva se odločila, da bova tukaj tudi prenočila. Hotel je lep, ves v lesu in enem posebnem stilu. Razgled iz sobe je prekrasen na kanjon in oba vrelca, ki sta v ovliki slapu. Soba je bila ogromna, postelja super, klima je delala odlična in imela sva tudi ogromno kopalnico. Zajtrk je bil zagotovo najboljši od vseh hotelov v Jordaniji. V ceno imate vključeno tudi kopanje v bazenu z vročo termalno vodo. A vseeno je nočitev res zasoljena in pusti mešane občutke.

Cena za nočitev z zajtrkom = 177 EUR


PETRA – Petra Guesthouse Hotel (NZ)

Zagotovo najboljša izbira na poti pa je bil hotel v Petri. V resnici sploh nisem vedela, da je to zadnji hotel pred vhodom v Petro in res ima top lokacijo. Izbirala sem na podlagi brezplačnega parkirišča, potem pa dobila ta prekrasen hotel. Ogromna soba, odlično gretje, velika kopalnica z vročo vodo, brezplačno pakirišče, odličen zajtrk in vrhunska lokacija. Res odlična izbira, sploh če greste tudi na večerno predstavo Petra By Night. V hotelu je tudi najstarejši bar na svetu Cave Bar za prigrizek, kosilo ali večerno pijačo. Priporočam!

Cena za nočitev z zajtrkom = 115 EUR


WADI RUM – Wadi Rum Night Luxury Camp (zajtrk, večerja)

Za obisk Wadi Ruma je več možnosti. Midva sva izbrala spanje znotraj puščave v enem izmed luksuznih kampov. Ker sva tukaj tudi silvestrovala, sva izbrala eno boljših nastanitev v Wadi Rumu. Ker so bile “Bubble” nastanitve vse prodane, sva se zadovoljila s spanjem v velikem šotoru z lastno kopalnico. Hrana je bila izjemno okusna tako za zajtrk kot tudi za večerjo. Silvestrska večerja je bila sploh nekaj posebnega in celo brez doplačila. Ob ognju smo pili čaj in kadili šišo. Res priporočam, če se boste odločili za to obliko nočitve.

Cena za nočitev z zajtrkom in samopostrežno večerjo = 130 EUR


AMMAN – Opal Hotel Amman (NZ)

Hotel v Ammanu previdno izberite, saj je v centru Ammana res nepopisna gneča in si morate le to gnečo vračunati v potovalni čas. Midva sva izbrala hotel ob glavni obvoznici in bližje letališču, da sva se izognila gneči med tednom. Hotel je velik, zelo lep, povsem nov osebje izjemo prijazno. Sobo sva imela ogromno, lepo opremljeno, ogromno kopalnico in vključen odličen zajtrk. V ceni je bilo vključeno tudi kopanje v bazenu, savnanje in fitnes, a tega nisva koristila.

Cena za nočitev z zajtrkom = 79 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: