Preskoči na vsebino

PANAMA 2023: Prečudoviti Pearl Islands (14. dan)

Med planiranjem potovanja po Panami sem v Lonely Planetu zasledila čudovite besede o arhipelagu Pearl Islands v Panamskem zalivu. A jih nisem dala v načrt potovanja. Ko sem rezervirala pri agenciji San Blas Dreams odklop na otokih San Blas, pa sem čisto slučajno pogledala še preostalo ponudbo in zagledala fotografijo Pearl Islands in Sonny Eco Resort. Seveda se mi je od cene zvrtelo v glavi, ampak nama je res bilo všeč. To sva si privoščila za konec potovanja po Panami – tri dni, dve nočitvi, v bugalovu. Bilo je več kot nad pričakovanji. Res vse nadpovprečno in res toplo priporočam lokacijo za rajski odklop.


KATAMARAN NA PEARL ISLANDS

Najin odklop na Pearl Islands sem rezervirala potem kar preko agencije San Blas Dreams, čeprav bi lahko to naredila tudi v lastni režiji. Ampak je bilo v ceno nočitve vključen tudi čoln tja in nazaj, pa sem se potem kar tako odločila. Na Pearl Islands lahko greste tudi na druge otoke in uživate. V Flamengo Marini sva morala biti že ob 6:45 zjutraj. Bila je gneeeeeeča, ker je bil petek in začel se je 5-dnevni panamski karneval. Takrat je v Panami 5 dni praznik in vsi domačini gredo domov k svoji družini in sorodnikom. To je največji praznik v državi. Seveda so vsi domačini imeli tudi tono hrane in pijače ter stvari, ki so jih peljali s seboj. Krcali smo se na katamaran več kot eno uro in napoljnjeni smo bili do zadnjega centimetra. To naju sploh ni motilo, ker sva čez uro in pol pristala v raju. Že od daleč so otoki bili videti fenomelano in na nebu so se podile jate ptičev. Tudi vožnja z velikim katamaranom po zelo mirnem morju je bila odlična. Brez nevšečnosti.


NASTANITEV SONNY ECO RESORT

Uau, uau, uau. Gre za majhen otok z dvema krasnima plažama. Samo na enem delu otoka smeri V-Z je lično narejen eko resort z 10 bungalovi in 10 glamping šotori ter restavracijo. Midva sva si rezervirala bungalov in dobila sva najlepšega z najboljšo lokacijo tik pred zahodno plažo. Po otoku smo seveda ves čas hodili bosi. V ceno ni bila vključena hrana, zato sva lahko izbirala iz menuja vso hrano. V ceno pa je bila vključena voda, prigrizek, ledeni čaj, kava in čaj. Bungalov je imel krasno posteljo, WC in tuš s toplo vodo ter prekrasno verando. Z nastanitvijo sva bila res izjemno zadovoljna in kuhali so tudi več kot odlično. Na obeh plažah so ležalniki, ki jih je bilo več kot dovolj. Nastanitev lahko obiščete tudi samo kot enodnevni izlet, a le-teh nekaj obiskovalcev je že ob 14.30 odšlo, zato nas je na otoku ostalo le 5. Raj na zemlji. Odlično kosilo in večerja, kopanje, sprehajanje po plaži, lenarjenje, opazovanje celih jat pelikanov in drugih ptičev. Zvečer pa več kot prekrasen sončni zahod za piko na i pred večerjo. Mirno, tiho, spokojno. Pravi odklop pred zunanjim svetom.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 316 EUR

  • kosilo (riža na žaru, riž, solata) = 40 USD (37,2 EUR)
  • večerja (trije sendviči z ribo, solato, paradižnikom, sirom) = 10 USD (9,3 EUR)
  • Bungalov Soony Eco Resort (N) = 290 USD (269,5 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,076 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: