Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Spomladanske cvetlice v gozdu

Letošnja prva polovica marca je bila res vremensko izredno lepa. Kar nisva se mogla načuditi lepemu vremenu in toplim temperaturam. Sva pa lepo vreme dodobra izkoristila in seveda obiskala najine najbolj priljubljene kraje pred najvišjimi sezonami, ki počasi prihajajo. Ob višjih temperaturah so seveda na plano takoj pokukale prve spomladanske gozdne cvetlice, ki ji naravnost obožujem. Gozd se vedno obleče v pisane barve trobentic, žafranov, teloha, zvončkov in kronc. Prekrasni dnevi v naši prečudoviti naravi.


KROŽNA POT OKOLI BOHINJSKEGA JEZERA – 11 km

V začetku marca sva obiskala najprej Bohinj in se kot vedno sprehodila okoli Bohinjskega jezera. Bila je krasna sončna sobota, brez vetra in s čudovitimi razgledi v vse smeri. Snežne zaplate so bile na poti samo še na južni strani, severna stran pa se je kopala v čudovitem soncu in spomladanskih cvetlicah. Obiskovalcev je bilo le za peščico. Čudovit dan.


KROŽNA POT OKOLI BLEJSKEGA JEZERA – 6 km

Sredi marca smo se sredi tedna ob najlepšem možnem vremenu s starši odpravili na Bled. Sredi tedna je bilo prazno, zato smo lahko res v miru naredili cel krog okoli jezera in uživali v toplem, sončnem vremenu brez vetra. Obkrožala nas je najlepša podoba Bleda – sneg na Stolu, modro nebo in povsem mirno Blejsko jezero. Pot okoli jezera je bila polna cvetočih spomladanskih rož, kar je še dodatno polepšalo naš prečudoviti dan.


SPREHAJALNA POT V DOLINI KAMNIŠKE BISTRICE

Ljubo doma, kdor ga ima. Naju na srečo obkroža tudi doma prekrasna narava. Veliko dni sva preživela v dolini ob Kamniški Bistrici, ker je tam veliko prečudovitih sprehajalnih in kolesarskih poti. Kar je najboljše – nikoli ne srečaš žive duše, narava pa je prečudovita. Zgodaj spomladi gozd dobi novo podobo. Majhne kronce pokukajo na dan in prekrijejo gozdna zla do koder seže pogled. Neprecenljivo.

2 Comments »

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: