Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Ohladitev na Krvavcu (1.684 m)

Ob tako vročih dneh v dolini, kot je bil današnji, je najboljša izbira pobeg visoko v hribe. Planirala sva vzpon na visoko Begunjščico, a ko je ura zvonila ob 6h, kar nisva mogla iz postelje. Tako sva sklenila kompromis in se podala precej pozneje na Krvavec. Krvavec vsi zelo dobro poznamo v zimski sezoni, pa vendar v poletni sezoni ni nič manj zanimiva in še bolj prijetna izbira.
38808-dsc_1114

Na Krvavec (1.684 m) lahko pridete na več načinov. Najlažja in najcenejša izbira je vsekakor lepa in asfaltirana cesta, ki vas pripelje pod vznožje do Planine Jezerca, kjer parkirate svojega konjička in se podate peš najprej do Doma na Krvavcu in nato naprej na vrh Zvoha.

faab7-dsc_1086

1e07b-dsc_1113

3b0e7-dsc_1052

Druga možnost je kabinska žičnica, tretja je seveda kolo (gorsko ali cestno, samo če vaša “mašina” zmore premagati klanec). Za mnoge kolesarje je Krvavec vsakodnevna tekma vzdržljivosti. Seveda se lahko na Krvavec povzpnete tudi iz doline kot pravi planinci. Še ena od možnosti, ki sva jo poizkusila tudi midva že lansko poletje – s kolesom iz Kamnika do kabinske žičnice, nato z njo do vrha (kolo v kabinski žičnici) in potem s kolesi samo navzdol do Kamnika. Ta je meni še najljubša.

79365-dsc_1064

Krvavec poleg planinarjenja ponuja poleti tudi zanimive adrenalinske aktivnosti v poletnem parku. Enotna cena vstopnice za poletni park vam omogoča 7 različnih aktivnosti: pustolovski park, trampolin, plezalni stolp, lokostrelstvo, slack-line poligon, frizbi golf in spust s tubo.

5f9b7-dsc_1071

3c288-dsc_1067

Seveda pa se je po aktivnostih potrebno tudi dobro okrepčati. Midva vedno znova obiščeva odlično planšarijo pr’ Florjan, kjer so vse domače dobrote več kot okusne. Več podrobnosti v prispevku najboljše kislo mleko.

50a21-dsc_1080

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: