Preskoči na vsebino

ZANZIBAR: Hoteli na poti

Na potovanju po Zanzibarju sva zamenjala samo dve lokaciji. Najprej sva imela v mislih dve različni lokaciji na plaži in seveda Stone Town, a sva si premislila. Tako sva si izbrala manj obljudeno plažo Jambiani na vzhodu, ki je nekoliko slabša lokacija kot severni del otoka. A bolj kot lokacija nama je ljubi mir, ki sva ga resnično potrebovala po Ugandi. Pred odhodom nazaj sva se še za en dan ustavila v glavnem mestu Stone Town, ki ga je resnično vredno obiskati.

DSC_5373

HOTEL BLUE OYSTER, PLAŽA JAMBIANI

Za vzhodni del otoka je zelo znana visoko plimovanje, kar pomeni, da smo imeli ob polni luni kar 4 metre oseke. Dobesedno od jutra do večera ni bilo morja – odšel je daleč stran, saj je v daljavi koralni greben. Kopanje ni bilo možno, zato je bilo potrebno obleči kopalke zgodaj zjutraj ali zvečer. Ko se je plimovanje umirilo, pa je bilo kopanje možno skoraj cel dan. Za ta del Zanzibarja je značilno pridelovanje morske trave, kar je bilo res pravo doživetje. Opazovati domačine pri “kmetovanju” v morju. Ribiči so nama popestrili vsak dan s svežim ulovom. Na plaži je kar nekaj manjših hotelskih nastanitev, a le naš je bil malce bolj poln (okrog 10 gostov). Morje toplo (beri mlakuža), ni bilo visokih valov, nekaj morske trave na določenih mestih. Plaža res lepa – bela, da kar bolijo oči. Hotel Blue Oyster zelo čist, topla voda, zaposleni že preveč prijazni in zelo dobra hrana. V hotelu tudi lahko rezervirate snorklanje, kolesarjenje, vse izlete po otoku… Brezplačen internet je na voljo povsod. Okolica pa res mirna, saj ni nobenih lokalov v bližini, tako da sva si lahko resnično odpočila in naspala. V glavnem – nepozabno in prideva kmalu nazaj.

DSC_5478

DSC_5384

DSC_5375

DSC_5339

DSC_5047

DSC_5041

DSC_5036

DSC_5014

ZANZIBAR HOTEL, STONE TOWN

V Stone Town-u sva izbrala Zanzibar Hotel, ki je čisto v centru mesta, tako da sva bila od središča dogajanja oddaljena le nekaj minut. Lokacija je bila odlična, tudi mirna, zajtrk zelo povprečen, postelja dobra in seveda odličen tuš s toplo vodo.

DSC_5944

DSC_5497

DSC_5484

DSC_5483

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: