Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Polja cvetočega žafrana na Veliki planini

Čeprav je razlogov za obisk Velike planine več kot dovolj v vseh letnih časih, je Velika planina zagotovo najlepša v času cvetenja žafrana. Sezona cvetenja je zelo odvisna od temperatur, a vendar vsako leto milijoni žafranov pokukajo na plano takoj ko skopni sneg in posijejo topli spomladanski žarki. Letos je cvetenje žafrana v teh dneh na vrhuncu, zato ne odlašajte z obiskom.

DSC_9467

Čeprav je bila vremenska napoved za soboto res lepa, nama je vreme pošteno ponagajalo. Že zjutraj sva z domačega balkona opazila oblak, ki se je ravno dobro “usedel” na planino, a sva vseeno vztrajala in verjela vremenoslovcem, da je pred nami prekrasen sončen dan. Tudi ob prihodu na spodnjo postajo žičnice, je kazalo zelo dobro.

DSC_9451

A ob prihodu na planino, nisva bila več tako navdušena. Žal je bila planina ovita v gosto meglo in vsako minuto sva upala, da bo močan veter naklonil vsaj nekaj minut sonca, da bi lahko uživala v vijolični podobi planine.

DSC_9468

DSC_9472

DSC_9585

Od zgornje postaje žičnice sva med hojo najprej do Zelenega roba in naprej do Domžalskega doma le upala. Nikakor se razmere niso izboljšale, tako da nisva mogla narediti nobene lepe fotografije. A kljub vremenu, sva se cvetočih žafranov in lepih vijoličnih odtenkov res nagledala ter zelo uživala. Naslednje leto upam, da bo več sreče.

DSC_9586

Brez domačih štrukljev v koči Zeleni rob pa tudi ne gre – že to je dovolj velik razlog, da greste na izlet na Veliko planino.

DSC_9578

Dopolnilo: Še ena slika iz preteklosti… obisk planine med cvetenjem žafrana na lep sončen dan!

DSC02996

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: