Preskoči na vsebino

KOSTARIKA: Načrt potovanja (24 dni)

Kostarika je strašno raznolika država Srednje Amerike. Dežela naravnih lepot in pitne vode je na eni strani obdana s Pacifikom ter na drugi strani s Karibskim morjem. V sredini države se razprostirajo visoki vrhovi, ki so jih oblikovali vulkanski izbruhi. Kostarika ima 13 vulkanov ter bujno floro in favno. Največji ponos so številni nacionalni parki, ki pokrivajo kar tretjino države. Adrenalinsko vzdušje si lahko privoščite na odličnem zip-linu. Samotne in prekrasne plaže navdušujejo tako plavalce kot tudi deskarje s celega sveta. Pura vida!

84b43-dsc_7399

Pred potovanjem in osnovne informacije

Lokacija 1: Glavno mesto San Jose

Po odličnih letih iz Milana do New Yorka in naprej v San Jose prispeva pozno zvečer v glavno mesto. Trikrat prespiva v manjšem hotelu Fleur de Lys, kjer tudi odlično kuhajo. Lokacija je v samem centru mesta, tako da mesto naslednji dan raziščeva kar peš. Ogledava si tržnico, muzeje in doživiva utrip ulic glavnega mesta. Hkrati kupiva avtobusne vozovnice za premik na Karibsko obalo.

Dolga pot v San Jose (1. dan)

V glavnem mestu San Jose (2. dan)

2014_Kostarika (1016)

Lokacija 2: Puerto Viejo (Karibska obala)

Puerto Viejo je raj Karibske obale. Majhno mestece z dušo, kjer se vsi vozijo s kolesi. Turisti na plažo, domačini po opravkih. Mnogi seveda z desko v rokah, saj so rajske plaže in valovito morje raj za deskarje. Nacionalni park Cahuita nama je postregel s prvim srečanjem z lenivci, kapučinkami, strupeno kačo, pajki, raki… Rakunja družina nama je skoraj pojedla kosilo. Vmes pa kopanje, sončenje in poležavanje v raju! Prenočila sva pri Eriku v sanjskem hotelu Blue Conga.

Rajske plaže v Puerto Vieju (3. dan)

Živali v nacionalnem parku Cahuita (4. dan)

Kopanje na rajski karibski plaži (5. dan)

9fcdb-2014_kostarika2b28105529

Lokacija 3: La Fortuna in vulkan Arenal

Celodnevna vožnja z organiziranim prevozom naju je pripeljala v osrednji severni del Kostarike. Nad mestecem La Fortuna se mogočno dviga vulkan Arenal, ki je še vedno aktiven. Božanska paradižnikova juhica z avokadom naju je prepričala kar dvakrat zapored za kosilo. Namakanje v naravnih termalnih bazenčkih Tabacon pa naju je popeljalo direktno v nebesa. Razvajanje z veliko začetnico. Prenočila sva v lesenem bungalovu Hotela Arenal Montechiari s pogledom na vulkan Arenal in božanskim vrtom.

Vulkan Arenal v La Fortuni (6. dan)

Namakanje v naravnih termalnih bazenih (7. dan)

19d31-dsc_7661

Lokacija 4: Santa Elena (Monteverde)

Deževni gozd Monteverde nama je pošteno zagrenil življenje. Močan veter, dež in sonce! Vse naenkrat. V parku Selvatura sva se cel dopoldan vozila po najdaljših jeklenicah na svetu, se sprehodila po visečih mostovih in opazovala desetine prekrasnih kolibrijev. Zvečer sva si ogledala v terariju tudi majcene, a zelo strupene pisane drevesne žabe. Naslednji dan sva si ogledala farmo kave, kakava in sladkornega trsa. Zvečer pa z biologom v gozd, kjer smo našli pravo tarantelo. Prenočevala sva v družinskem hotelu Mar Inn v centru mesteca.

V deževni gozd Monteverede (8. dan)

Zip-line, kolibriji in tarantela (9. dan)

Kava, sladkor, čokolada in pisane žabe (10. dan)

71a50-2014_kostarika2b1150

Lokacija 5: Santa Teresa (Pacifiška obala)

Pošteno naju zebe in premik na Pacifiške rajske plaže je res dobrodošel. Izbor Santa Terese je bil zelo načrten – odličen kuhar in samotne plaže. Ampak izkazalo se je, da sva zadela na loteriji. Gospod Ramon je kuharski mojster in plaža takšna, kot je še nisem videla v življenju. Zagotovo spada po moji oceni med TOP 3, kar sem jih videla. Da sploh ne omenjam kičastih sončnih zahodov vsak večer. Živela sva v mini hotelu El Ray Particio, ki ga vodita Španca Ramon in Vanessa.

Santa Teresa ob Pacifiku (11. dan)

Zagotovo raj na zemlji (12. dan)

Kičasto lep sončni zahod (13. dan)

Poležavanje na plaži Manzanillo (14. dan)

a9cff-2014_kostarika175

Lokacija 6: Samara (Pacifiška obala)

Ne, ne, ni še dovolj poležavanja na rajskih plažah. Nekajurni premik naju ponese v majhno mestece Samara, kjer si privoščiva nekaj dni poležavanja na rajski plaži ob dobri lokalni hrani. Na plažo in po plaži s kolesom, primerna palma za dovolj sence ter obračanje z levega na desni bok. In seveda kopanje v turkiznem morju. Ah, kakšna srečnica sem! Bivanje v hotelu Samara Pacific Lodge pri dveh simpatičnih Francozih.

Dolga pot do Samare (15. dan)

S kolesom na plažo (16. dan)

Dogajanje na plaži (17. dan)

Zadnji dan na plaži z ribiči (18. dan)

3a836-2014_kostarika202

Lokacija 7: Alajuela

Zdaj je pa dovolj razvajanja in počasi bo treba domov. Še postanek za dva dni v mestu Alajuela, kjer je tudi mednarodno letališče. Ogled mesta in tržnice, izlet z avtobusom v Zarcero na ogled čudnega parka ter popoldanski obisk zavetišča živali AVE, kjer sem končno videla tudi tukane. Zadnji dan še izlet do kraterja vulkana Poas in za zaključek sladoled v parku avokada. Prenočila sva v hotelu Catedral v samem strogem centru mesta Alajuela.

Alajuela, mesto manga (19. dan)

Zarcero in zavetišče AVE (20. dan)

Vulkan Poas (21. dan)

Pura Vida! (22. dan)

feaba-2014_kostarika251

Prvo potovanje v Srednjo Ameriko je prineslo mnogo novih doživetij, spoznanj, zanimivosti in predvsem razvajanja na rajskih plažah. Kostarika je pravo kraljestvo živalskega in rastlinskega sveta. Kostarika je pravi biser Srednje Amerike in zagotovo se bova vrnila, saj ima mnogo še za pokazati. Naslednjič z najetim avtomobilom in predvsem še južni del. Še danes se mi sline cedijo po paradižnikovi juhici z avokadom in sirom. Njami…

Celotni stroški potovanja

Prenočišča na poti

Hrana na poti

Kraljestvo živalskega sveta

d7ed2-2014_kostarika252832529

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: