Skip to content

UGANDA: Kraljestvo živalskega sveta

Čeprav je potovanje po Ugandi že oddaljeno več kot pol leta, so spomini še vedno sveži in nepopisno lepi. Težko opišem občutke, ki jih vsak dan doživljam ob gledanju oddaj, povezanih s safarijem v Afriki. Res vsakomur privoščim ta občutek. Ko točno veš, kakšna je pokrajina, vonjaš deželo, slišiš zvoke živali, čutiš ljudi in njihove poglede na svojem telesu. Vredno je prihraniti denar in se podati v tiste kraje. Pa čeprav samo enkrat v življenju. Verjemite, da je dovolj samo enkrat, pa čeprav boste od tistega trenutka dalje vsak dan sanjali o povratku. Tako kot jaz.

Copy - DSC_4993

Copy - DSC_4470

Copy - DSC_4391

Copy - DSC_3987

Copy - DSC_3732

Copy - DSC_3658

Copy - DSC_3581

Copy - DSC_3502

Copy - DSC_3452

Copy - DSC_2925

Copy - DSC_2959

Copy - DSC_2678

Copy - DSC_2673

Copy - DSC_2642

Copy - DSC_2618

Copy - DSC_2569

Copy - DSC_2532

DSC_1125

DSC_1403

DSC_2378

DSC_2348

Copy - DSC_2314

DSC_2033

DSC_2023

DSC_1232

Copy - DSC_3393

Copy - DSC_3831

DSC_1201

4 Comments »

  1. Noro lepo. Andreja, katera cepljenja so obvezna za Ugando? Mislim ne tista priporočljiva proti hepatitisu, ampak obvezna? Ali je v Ugandi in na Zanzibarju v kakšnih delih problem malarija?

    • Tina, res je noro lepo. Resnično vsak dan sanjam o povratku. 🙂 Še vedno je obvezno cepljenje za Ugando proti rumeni mrzlici. Za Tanzanijo je v času najinega potovanja prav tako še bilo obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Tanzanija je to cepljenje letos junija umaknila, tako da za Tanzanijo z Zanzibar ni več nobenega obveznega cepljenja. Za Ugando še vedno velja. Malarija je problematična v vseh teh koncih sveta, a midva sva potovala na koncu sušnega obdobja, ko je res zelo malo malarije. Komarjev na poti sva srečala zelo malo – Uganda res zvečer nekaj po sobah, a sva imela povsod mrežo in nisva imela nobenega pika, čeprav se nisva mazala niti z nobeno kremo. Tega sem se tudi jaz noro bala, ker nisva naklonjena tabletam proti malariji in jih tudi nisva jemala. Verjetno je drugače v deževnem obdobju ali pa sva res imela noro srečo. Na Zanzibarju je bilo pa res malo malo komarjev tudi ponoči (mogoče 1,2,3) in zopet mreža je naredila svoje. Tako da v celem potovanju jaz 3 pike, Matjaž 2, pa še to v eni restavraciji. Nič posebnega.

  2. Ja saj vem. Za sebe ne bi komplicirala, ampak ko imaš dva otroka, je pa vseeno malo drugače. Imamo pa željo iti v Afriko. Mislim da bomo sprva vseeno ostali bolj pri Namibiji ali Južnoafriški republiki.

    • Verjamem, da je težje, a Uganda je zagotovo zelo varna država in zelo raznolika. V Ugandi lahko vidite vse tipe afriške pokrajine, saj prehajajo skozi parke, in to je bilo meni res všeč. Karkoli boste izbrali, boste uživali. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: