Preskoči na vsebino

SINGAPUR IN INDONEZIJA: Hoteli na poti

Na 10-dnevninem potovanju sva tokrat zamenjala le 4 različne postelje v samo treh različnih hotelih. V Singapurju sva bivala v Strand Hotelu kar dvakrat, ki ima dobro lokacijo, a je že precej dotrajan. Žal si kaj boljšega nisva mogla privoščiti, zaradi res zasoljenih cen. V Ubudu na Baliju sva nabirala energijo v fantastičnem mini resortu Alam Indah, ki je bil le malo oddaljen od glavnega vrveža. Hišica sredi džungle, odličen zajtrk ter mir in tišina. Čista sprostitev. Na otoku Gili Air pa sva se na veliko razvajala. Izbrala sva si povsem nov mini resort Dolcemare s petimi bungalovi, krasnim bazenom, odlično lokacijo, vrhunsko kulinariko ter sladko vodo za tuširanje, ki je na Gilijih zelo redka dobrina. Obljubila sva si, da v Dolcemare zagotovo še prideva.

dsc_5506


SINGAPUR – HOTEL STRAND V CENTRU MESTA

Hotelske cene so v Singapurju noro visoke. Ko odpreš brskalnik, te kar na rit vrže. Najbolj osnovne namestitve se začnejo pri 50 EUR, potem si pa z zelo osnovnim hotelom že pri 80-90 EUR na noč brez zajtrka. Wohoo. Midva sva se odločila za Strand Hotel, ki je ob eni od metro postaj, zato ni treba veliko hoditi od postaje do hotela. Lokacija je res super, peš do centra je 15 minut. Pred vrati je tudi trgovina 7Eleven, ki pride še kako prav. Hotel je pa zelo dotrajan, s starim pohištvom, ampak topla voda pa res teče in to je meni najbolj pomembno. Tudi okna se lahko odprejo, da pridete malce do zraka v tej vsej vlagi in vročini. Spala sva super in tudi osebje je bilo zelo prijazno.

dsc_4219

dsc_4220


UBUD NA BALIJU – ALAM INDAH RESORT

Po priporočilu prijateljev sva se namestila v mini resortu Alam Indah, ki je nekoliko odmaknjen od vsega vrveža. Sredi džungle ob znamenitem gozdu z opicami (Monkey Forest) je postavljen idiličen kompleks z apartmaji, bazenom in prečudovitimi vrtovi. Midva sva imela kar svojo hišico s čudovito teraso in ogromno kopalnico. Zajtrk je bil božanski, tako da sva res uživala in ga priporočava za miren oddih na Baliju. Do centra Ubuda je približno pol ure hoje ali pa nekaj minut vožnje z najetim motorjem oziroma taksijem. Prevoz do mesta nudijo tudi v resortu. Alam Indah pa pomeni “beautiful nature“. Podpišem.

dsc_4834

dsc_5090

dsc_4832

dsc_4821

img_9645

dsc_4823

dsc_4825

wp_20161031_08_43_12_pro

dsc_5084


OTOK GILI AIR – DOLCEMARE RESORT

Najin rajski resort Dolcemare se nahaja na zahodnem delu otoka in je pomaknjen nekaj korakov v notranjosti, tako da vas ne moti večerno dogajanje, če prehitro skočite v posteljo. Pričakala sta naju prijazna lastnika – Italijana, ki že več kot desetletje živita na otoku. Z izjemno žilico sta uredila resort, v katerem je 5 samostojnih bungalovov in mini restavracija, v katero zahajajo tudi drugi obiskovalci otoka, saj slovi kot ena najimenitnejših. Seveda sva bila navdušena nad to novico, zato sva večino obrokov tudi pojedla kar “doma”. Resort slovi tudi po sladki vodi za tuširanje, ki jo večina ostalih resortov nima. A za ta privilegij je potrebno seči malce globlje v denarnico. V ceno je vštet tudi odličen in bogat zajtrk, izposoja koles in tudi ustekleničena pitna voda. Midva sva uživala res 100 na uro in zagotovo prideva še kdaj.

dsc_5505

dsc_5509

dsc_5433

dsc_5434

dsc_5436

dsc_5439

dsc_5445

img_9752

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: