Preskoči na vsebino

ARGENTINA, ČILE IN BOLIVIJA: Buenos Aires s fascinantno Recoleto (11. dan)

Kot velika neljubitelja glavnih mest sva se tokrat namenoma ustavila tudi v glavnem mestu Argentine le za dobrega pol dneva. Bilo je več kot dovolj, da sva malce doživela utrip glavnega mesta in se sprehodila po enem izmed najlepših in najbolj bogatih pokopališč na svetu. Ja, prav ste prebrali. Pokopališče Recoleta je postavljeno v samo središče Buenos Airesa in na njem se bohotijo strašansko bogate grobnice. V eni izmed njih počiva tudi slavna in priljubljena Evita Peron, ki jo vsi dobro poznamo. Ogledala sva si tudi trg Mayo, ob katerem stoji slavna predsednikova palača Casa Rosada. Brez odličnega argentinskega steaka tudi tokrat nisva preživela.


POLET V BUENOS AIRES

V jutranjih urah nas je manjši avtobus odpeljal na letališče v El Calafate in z Latam Airlines sva se odpeljala proti glavnemu mestu Argentine. Pristala sva na domačem letališču, ki je v centru mesta. Ko sva prispela iz stavbe, je tako deževalo kot bi se urgal oblak. Hitro sva si premislila in se odločila za taksi prevoz do hotela. Gneča na ulicah pa takšna, da smo za nekaj kilometrov potrebovali uro in pol. Jejmene.


HOTEL MONSERRAT APART HOTEL

Že doma sem vedela, da imava natrpan urnik, zato sem hotel rezervirala v centru mesta, tako da sva lahko šla kar peš iz hotela in nisva izgubljala preveč časa. Hotel je bil super. Soba je bila ogromna, kopalnica lepa, uslužbenci prijazni. Vsekakor priporočam.


CENTER MESTA

V nekaj minutah sva se že sprehajala po ulicah in hitela do glavnega trga Plaza del Mayo s slavno zgradbo Casa Rosanda, ki je predsednikova palača. Buenos Aires nama je bil že prve minute zelo všeč (za razliko od čilenskega Santiaga). Zelo razvito mesto, urejeno, polno kavarn, trgovin in restavracij. Dež nama je malce nagajal, saj se ni mogel čisto odločiti. Casa Rosanda je prečudovita zgradba, a sva hitro nadaljevala po urejenih in polnih ulicah na kosilo.


RESTAVRACIJA SANTOS MANJARES

Kosilo sva si privoščila v eni izmed lokalnih restavracij, kjer strežejo seveda odlične steake. Gneča je bila grozna, tako da sva morala celo nekaj minut čakati na mizo. Odlično meso, dobro uležano, super pečeno in cene res normalne. Se vidi, da konkurenca dela svoje na terenu.


SLAVNO POKOPALIŠČE RECOLETA

Nadaljevala sva po res bogati ulici do slavnega pokopališča Recoleta, kjer v eni izmed mnogih bogatih grobnic počiva tudi slavna Evita Peron. Pokopališče je sredi mesta, zelo urejeno, grobnice pa res bogate in postavljene druga ob drugo. Na Recoleti počivajo sami slavni oziroma pomembni Argentinci – od pisateljev, pesnikov, predsednikov in drugih vplivnežev. Na vhodu je tabla, na kateri so označene družinske grobnice, da se lažje znajdete med vsemi uličicami. Zanimivo, a na trenutke prav strašljivo. Mnoge grobnice so namreč zapuščene in oropane, tako da so pustili le še ostanke, ki so vidni zelo od blizu. Še zanimivost – naslednji dan je enemu turistu padel velik del ene grobnice na glavo, ker je delal selfi. Bila je prava drama na televiziji. Zaključka ne vem.


NOBEL KAVARNICA

Nazaj grede sva se ustavila v prijetni kavarnici in se prav fino posladkala. Mestna kavarnica je bila polna bogatih starejših domačinov, ki prebivajo v tej res nobel soseski ob Recoleti. Prav neverjetno kako urejeni bloki, z varnostniki in predverjem, ki je lepše urejeno kot vsako običajno stanovanje.


NAZAJ DO HOTELA

Korak naju je odnesel le še nazaj do hotela, saj sva že res veliko prehodila in želela sva biti do teme v hotelu. Trgovine so se hitro zapirale, ulice so se pošteno praznile in postajalo je kar precej čudno. Tudi domačina sta naju prijazno opozorila, naj pospraviva fotoaparat, ker je nevarno. In to v strogem centru mesta. Ups, sva še hitreje stopila proti najinemu hotelu in se v miru pripravila na naslednji dan.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 553 EUR

  • shuttle prevoz do letališča v El Calafate = 234 ARS (14,17 EUR)
  • enosmerne letalske karte Latam El Calafate – Buenos Aires = 404 EUR
  • taksi prevoz domače letališče do hotela = 200 ARS (12,11 EUR)
  • kosilo (steak, voda) = 404 ARS (24,5 EUR)
  • znamki za kartice = 100 ARS (6 EUR)
  • kava, čaj, čokoladna tortica = 215 ARS (13 EUR)
  • knjižica Recoleta = 40 ARS (3,63 EUR)
  • voda = 40 ARS (3,63 EUR)
  • spanje Monserat Apart Hotel (NZ) = 63 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,065 USD; 1 USD = 635 CLP; 1 EUR = 16,52 ARS

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: