Preskoči na vsebino

ARGENTINA, ČILE IN BOLIVIJA: Z mahom porasli inkovski kanjoni na Altiplanu (19. dan)

Kljub spalnim razmeram, ki niso bile ravno po najinem okusu, sva spala precej dobro. Pripravili so nam odličen zajtrk, pri katerem smo uživali ob ameriških palačinkah. Že pred deveto zjutraj smo odrinili našemu naslednjemu dnevu naproti. Dan se je začel dokaj neobetavno, saj smo se ustavili ob skalah, ki niso nudile veliko. Ogromna planota in nekaj osamelih kamnov različnih oblik. Naslednja postajanka je bila razgledna točka nad ogromnim kanjonom. Čudovito, divje in ogromno. Še pred kosilom smo si ogledali tudi vrhunec dneva in sicer kanjon, ki je bil pokrit z mahom in v kanjonu so se pasle nič bojezljive lame. Res prekrasna naravapravljična z eno besedo. Po kosilu smo se ustavili še v mini vasici, nato pa kmalu prispeli v “solni hotel“, kjer sva si celo privoščila tudi vroč tuš.


SKALNA DOLINA – ROCKS VALLEY (VALLE DE ROCAS – LLAYTA KHAKA)

Prva postojanka je bil ogled skalne doline oziroma bolj pokrajine. Kar precej dežja je bilo ponoči, zato so bile ceste mokre in tudi ponekod neprevozne. Uspešno smo vijugali po brezpotjih in se izogibali ogromnim lužam in kar celim jezerom. Seveda tudi dežnim kapljam nismo mogli uiti. Dolina skal je bila dokaj nezanimiva, a vseeno smo si vzeli kar nekaj časa. Ostali člani skupine so se odločili plezati na skale, da bi lahko doživeli lepši razgled nad dolino. Meni se je vse skupaj zdelo kar malce preveč tvegano početje, zato sva raje ostala na trdnih tleh.


INKOVSKI KANJON – INCA CANYON (CANON DEL INCA)

Na poti do druge postojanke smo lahko opazovali lame, ki so se pasle na travnikih kar ob cesti. Nisem pričakovala, da bomo videli toliko lam na poti, zato so bili prizori še toliko lepši. Kar precej časa smo se vozili do razledne točke nad kanjonom. Ogromne razsežnosti, reka v globini in na trenutke kar nekoliko tvegani koraki. Ampak s končnim razgledom nad kanjonom, v katerem teče ogromna reka, je poplačan trud in predvsem pogum.


ČUDOVITI KANJON POKRIT Z MAHOM (LAGUNA MISTERIOSA)

Tik pred kosilom smo obiskali še en kanjon, ki pa je bil naravnost pravljičen. Sprehodili smo se med otoki, ki so nastali med preprogo maha. Nikjer nikogar. Samo lame, ki so se pasle in se niso pustile motiti niti za trenutek. Počutila sem se kot v pravljični deželi, ko sem skalala z maha na mah, da se ne bi zmočila. Na koncu sem našla tudiljubezen“.


KOSILO IN VAS SREDI NIČESAR

Enako kot prejšnji dan je sledilo kosilo, ki so nam ga pripravili v eni od hiš med potjo. Tokrat je bilo že vse skupaj malce manj okusno, a še vedno znosno. Coca Cola seveda ne sme manjkati. Še vedno smo se vozili na nadmorski višini okrog 5.000 metrov, zato je našemu Japoncu višinska bolezen še vedno povzročala ogromno težav. Tudi moja glava ni bila čisto na mestu, tako da sem si privoščila tableto proti glavobolu že precej zgodaj.

 


VOŽNJA DO SOLNEGA HOTELA V CHUVICI IN VROČ TUŠ

Po kosilu smo se odpeljali po planoti nekoliko navzdol do našega drugega prenočišča in sicer pravi solni hotel ob slanem jezeru Uyuni. Bili smo prvi, zato smo lahko celo izbirali sobe. Dobila sva celo prav luksuzno dvoposteljno sobo in je bila zelo vesela. Kupila sva si tudi karte za vroč tuš, na katerega sva morala v vrsti čakati kar dobro uro in pol. Ah, po dveh dneh se je vroč tuš res prilegel. Kramljali smo do poznega večera in si celo privoščili steklenico rdečega vina.

a2


Celotni stroški za 2 osebi = 98 EUR

  • 1 dan potovanja po Altiplanu s šoferjem (PP) = 65.000 CLP (95 EUR)
  • WC 2x = 4 BP (0,54 EUR)
  • tuš s toplo vodo za 2 osebi = 20 BP (2,7 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,065 USD; 1 USD = 635 CLP; 1 EUR = 16,52 ARS; 1 USD = 5,9 BP

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: