Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Končno na razgledni Kanin in do slapu Virje v Bovcu

Priznam. Nisva še bila na Kaninu. Nikoli. Ne pozimi ne poleti. Sredi junija nama je končno uspelo. Do Bovca sva se peljala kar mimo Kranjske Gore in čez Italijo. Bil je lep sončen dan skoraj brez oblaka na nebu. Kabinska žičnica naju je popeljala visoko do zgornje postaje na Kaninu. Kakšen razgled! Nekaj korakov do razgledne točke še po zasneženem pobočju in nagrada je nepozabna. Razgledi na vse slovenske in italijanske vršace so na dlani. V ozadju kraljuje naš Triglav. Sendvič za kosilo z razgledom za milijon dolarjev. Po prihodu nazaj v dolino sva se odpravila še do čudovitega slapu Virje, ki pada s skale in pod seboj ustvarja smaragdno zeleni tolmun. Nazaj domov sva se odpeljala čez prelaz Vršič, si vmes privoščila še planinsko kosilo ter občudovala naše Julijske Alpe in svetlo zelene macesne.


POLETI S KABINSKO ŽIČNICO NA KANIN

Kar nekaj časa sva čakala, da popravijo to našo ubogo kabinsko žičnico, da bi se odpravila na izlet na Kanin, kjer še nikoli nisva bila ne poleti ne pozimi. Sredi junija nama je le uspelo. Vreme je bilo kičasto lepo, sončno, brez vetra in skoraj brez oblaka. Do Bovca sva se pripeljala po italijanski strani, ker je cesta na Vršič v popravilu in so krajši zastoji. Kupila sva si povratni vozovnici in se odpeljala zelo visoko s kabinsko žičnico. Vožnja traja kar slabih 45 minut in je res čudovita. Na vrhu sva se sprehodila do razgledne točke po snežni zaplati in nato uživala v čudovitih razgledih na italijanske in seveda slovenske Alpe. Enostavno čudovito. Kar nekaj aktivnosti ponujajo poleti na Kaninu, najbolj pa je seveda priljubljeno pohodništvo in spust z gorskim kolesom v dolino.


SLAP VIRJE V BOVCU

Slap Virje sem občudovala na vseh fotografijah najbolj znanih slovenskih fotografov in je bil kar nekaj časa na listi za obisk. Tokrat nama je uspel tudi ogled slapa Virje, ki se nahaja malce ven iz Bovca. Do njega se lahko sprehodite iz centra ali pa se odpeljete z avtomobilom. Od majhnega parkirišča je še hoje navzdol do slapu 10 minut. Slap ustvarja potok Glijun, ki pada v 20 m širok in 12 m visok pramenast slap, pod katerim nastaja simpatičen tolmun v smaragno zelenih odtenkih. Prijetna ohladitev v vročih poletnih dneh. Za odlično fotografijo ga je potrebno obiskati v dopoldanskem času, ko nanj lepo posveti vsa jutranja svetloba.


OB SMARAGNI SOČI ČEZ PRELAZ VRŠIČ

Zagotovo najlepša cesta v naši prekrasni Sloveniji. Skozi dolino Trente ob Soči in nato čez prelaz Vršič. Nekajkrat na leto prevoziva to cesto in se je nikoli ne naveličava. Enostavno čudoviti razgledi in prekrasno delo mati narave. Za kones še odlično planinsko kosilo z razgledom na Ajdovsko deklico.


Osnovne informacije:

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: