Preskoči na vsebino

MALEZIJA IN SUMATRA: Hočem nazaj – Turtle Beach na Perhentianih (4. dan)

Četrti dan sva se prebudila na rajskem otoku in si umirjeno privoščila odličen zajtrk s čudovitim razgledom. Ja, to pa je življenje. Perhentiani niso prehodni, zato vas pred hotelom čaka vodni taksi, ki te za nekaj evrov odpelje na katerikoli plažo na obeh otokih in te potem tudi ob dogovorjeni uri pride iskati. Ker sva navajena biti na plaži dopoldan in pozno popoldan, vmes pa narediti odmor za kosilo, sva bila že pred deveto v čolnu. Odločila sva se za Turtle Beach, ki je menda najlepša. Oči so se mi izbuljile, ko sem zagledala zaliv s turkizno barvo in belo mivko ter veliko sence. Rajsko in sanjsko. Češnja na torti – nikjer nikogar in zase sva imela cel zaliv. Vmes sva si privoščila kosilo v najinem resortu, nato pa popoldan preživela še na plaži v zalivu Teluk. Božansko. Zelo enostavno – hočem nazaj!


TURTLE BEACH

Že pred deveto sva bila v vodnem taksiju in si zaželela najlepše plaže na otoku. Turtle Beach je na severni strani otoka in do nje čoln potrebuje kakšnih 10 minut. Že ko se bližaš zalivu, se ti izbulijo oči od lepote. Bela mivka, morje turkizne barve in veliko sence. Voznik čolna naju je pustil na obali in nato prišel ob 12.30 iskati. Ker sva bila zgodnja, na plaži ni bilo žive duše. Zleknila sva se v senco, nato pa ves čas čofotala v čistem in toplem morju ter uživala vsako minuto v miru in rajskem žvrgolenju ptičev. Snorklanje je dobro, a ne božansko. Večje jate rib plavajo ob obali, a le te so povsem bele barve, da se zlijejo z okoljem. Vam povem, da rib tukaj nisem niti malo pogrešala. Dejstvo je, da je to zagotovo eden najlepših zalivov na otoku. Zakaj se imenuje Turtle Beach? Ker vsako leto na tej plaži tudi velike morske želve izležejo svoja jajca, ki jih domačini potem ogradijo, da jih varujejo pred napadalci in tako skrbijo za populacijo morskih želv.


KOSILO V TUNA BAY ISLAND RESORTU

Ob 12.30 sva s težkim srcem zapustila rajsko plažo, saj je bilo res odlično. A počasi se je začelo pregrevati ozračje, sonce je premočno in potrebovala sva malce počitka ter seveda tudi kosilo. In tudi nekaj obiskovalcev je prišlo v sosednji zaliv. Po naju je prišel voznik čolna in privoščila sva si kar v Tuna Bay Resortu odlično kosilo. Tradicionalne nudle z rakci z razgledom. Njami.


ZALIV TELUK Z PERHENTIAN ISLAND RESORTOM

Po kosilu okrog tretje ure sva se ponovno odločila za vodni taksi, ki naju je odpeljal samo v sosednji zaliv. Izstopila sva v zalivu pred Belinda Cafejem in v senci popila odličen mangov sok. Obožujem mango. Sprehodila sva se potem do sosednjega zaliva, ki je pa res velik in ima čudovito mivko ter čisto morje. Namestila sva se v senco in seveda preživela nekaj ur v vodi. Tukaj je tudi koralni greben, ki je poln tropskih ribic in pa z malce plavanja pridete do cone, kjer so tudi doma ogromne morske želve. Najdete jih povsem na dnu morja, kjer se hranijo z algami, a vsakih nekaj minut priplavajo na površje po zrak. Fantastika.


SPREHOD DO SOSEDOV

Proti večeru sva se sprehodila še do sosedov po naši plaži in seveda je bil že čas za večerjo.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 115 EUR

  • čoln do Turtle Beach tja in nazaj (dopoldan) = 60 RM (14 EUR)
  • kosilo (kava, čaj, voda, nudli z rakci) = 49,82 RM (11,6 EUR)
  • čoln do Coral Bay tja in nazaj (popoldan) = 20 RM (4,7 EUR)
  • mango juice 3x = 24 RM (5,6 EUR)
  • večerja (sendvič, pomfri, voda) = 38,16 RM (8,9 EUR)
  • spanje Tuna Bay Island Resort (NZ) = 300 RM (70 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,1 USD; 1 USD = 3,97 RM; 1 EUR = 4,29 RM

Uporaben namig za potovanje: V Maleziji in Indoneziji se trenutno najbolj izplača vse plačevati s kreditnimi karticami in je večinoma tudi povsod možno. Devizni tečaj na vaši banki je bil pri nama tudi 10% boljši kot pa tam v menjalnicah. Kjerkoli je bilo možno, sva potem plačevala s kreditnimi karticami (Mastercard) in tako na celi poti privarčevala 170 EUR. Na kreditni kartici sva imela devizni tečaj 1 EUR = 4,70 RM.

V Tuna Bay Resortu lahko čisto vse na koncu plačate s kreditno kartico in privarčujete zelo veliko denarja.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: