Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Razvajanje v sečoveljskem Thalasso Spa Lepa Vida

Praznovanje obletnice je dober izgovor za kakšno posebno razvajanje. Že nekaj časa sem imela na piki Thalasso Spa Lepa Vida, ki se nahaja v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Pred nekaj dnevi sva se končno odpravila. Ne samo, da sva prvič obiskala Lepo Vido, ampak sva se res čisto prvič sprehodila tudi po krajinskem parku in si ogledala tudi pridelavo naše odlične morske soli. Vstop v Thalasso spa lepo vida si morate vnaprej rezervirati, saj sprejmejo omejeno število obiskovalcev. Najbolj me je prepričal ambient. Lepa vida je krasno umeščena v krajinski park, urejena zelo preprosto in zelo okusno. Privoščila sva si štiri ure obiska, a brez dodatnih storitev, saj imava redne mesečne masaže pri svojem maserju. Plavanje v bazenu z morsko vodo, namakanje v slanicah in počitek v senci. Uživaško!


PREDNOSTI LEPE VIDE

Thalasso Spa Lepa Vida ima resnično lepo pozicijo sredi solin, zelo lepo je urejena in ambient je resnično prekrasen. Pohvalijo se lahko s talasoterapijo, saj je morje prava zakladnica naravnih učinkovin. Najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah so solinsko blato in slanica-matična voda, sol ter seveda morska voda. Darovi morja krepčilno delujejo na telo, organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo telo. V ponudbi imajo različne tretmaje z naravnimi izdelki, ki so seveda pridobljeni v Sečoveljskih solinah.

Na najino srečo ni bilo veliko število obiskovalcev in še večina njih si je privoščila programe, kar pomeni, da je bil velik bazen popolnoma prazen in sem lahko plavala do onemoglosti v bazenu povsem sama večino časa. Bazen je sicer majhen, tako da ob večjem številu zna biti zelo neugodno za plavanje. Pohvaliti moram tudi njihov lokal, kjer imajo dobro ponudbo. Privoščila sva si tudi malico (kraški sendvič), ki je bil zelo okusen.


SLABOSTI LEPE VIDE

V spaju obljubljajo mir, tišino in razvajanje na zelo visokem nivoju, zato je tudi cena vstopa precej zasoljena. Izklopiti bi morali vsi obiskovalci tudi telefone in se pogovarjati omejeno ter zelo tiho. Pred vstopom v bazene se je potrebno nujno temeljito stuširati in se seveda ne glasno pogovarjati med plavanje. Žal nič od tega ne drži. Obiskovalci so precej glasni, se pogovarjajo po telefonih, glasno kramljajo ter s tem močno motijo obiskovalce pri tišini in razvajanju. Najbolj pa me seveda zmoti, če se obiskovalci pred kopanjem v bazenu temeljito ne umijejo in sperejo s sebe vse kreme in nečistoče. Prav zato ne obiskujem bazenov nikjer po svetu že vsaj 20 let, a tokrat sem naredila izjemo, saj se bila res prepričana, da veljajo tukaj stroga pravila. Žal temu ni tako in sva tudi z lepo vido zaključili za vedno.


MOJI NASVETI ZA OBISK

V Thalasso SPA lepa vida se opravite med tednom in dopoldan, da se izognete velikim gnečam. Obisk brez programov je skoraj brezpredmeten in zagotovo predrag. Če si boste privoščili razvajanje, si privoščite njihove programe, ki jih imajo resnično na pretek. Obisk zna biti krasno darilo za vašo najboljšo prijateljico.

Glede na videno “neumivanje” pred vhodom v vsak bazen, vam ob “ženskih dnevih” (in tudi sicer) iskreno priporočam uporabo Jasmin sport tampone AQUA, ki so namenjeni vsem ženskam, ki imajo pomisleke glede plavanja v bazenu, morju ali jezeru. Ti tamponi imajo namreč dvojno funkcijo: vpijajo menstrualno kri in ščitijo nožnico pred vstopom vode iz okolice. Imajo poseben patent – medicinsko hidrofobno zaporo oziroma funkcijo aqua block, ki preprečuje, da bi voda iz okolice prepojila tampon. Tampone priporočajo za plavanje tudi v času, ko nimate menstruacije.


Osnovne informacije:

  • vstopnina za 4 ure = 35 EUR/osebo
  • objava ni plačana
  • objava za tampone Jasmin Sport Aqua ni plačan, le sama ga uporabljam in ga z veseljem lahko priporočim vsem uporabnicam, ki ga še ne poznajo in uporabljajo

2 Comments »

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: