Preskoči na vsebino

MEHIKA IN BELIZE: Sonce in dež na otoku Holbox (8. dan)

Dan sva kot že običajno začela z odličnim svežim italijanskim zajtrkom in se že zgodaj odpravila na sanjsko plažo do peščene sipine. Na plaži midva ne zdrživa več kot tri ure, kar je bilo dovolj, da sva ujela najboljše vreme. Napoved za popoldan je bila namreč slaba, zato sva izkoristila dopoldansko sonce. Ravno ob opoldanskem kosilu pa je prihrumela prava tropska nevihta. Črno nebo in deževalo je kot pri norcih dobro uro. Po nevihti je bil Holbox popolnoma drugačen. Peščene ceste so postale vodni kanali, morje je bilo razburkano in prineslo je kar nekaj trave na obalo. Nisva se vznemirjala, ampak uživala v svežih kosih manga ob hotelskem bazenu, dolgem sprehodu po plaži in dobri večerji. Holbox je sanjska destinacija.


DOPOLDAN NA PLAŽI

Po zajtrku sva se odpravila do peščene sipine in še zadnjič uživala na sanjski plaži ob čudovitem morju. Odločila sva se, da se bova sem zagotovo še vračala. Destinacija je res primerna tudi za tedenske počitnice in odklop. Iz Cancuna se zelo poceni s kombijem pripeljete v dveh urah, hop na trajekt in že ste v raju. Res izjemen izbor v naših dokaj zimskih mesecih (najboljše je od januarja do vključno aprila, potem pa je kar precej dežja in precej manj sončnih dni). Vreme za Holbox si lahko pogledate na tej povezavi.


OPOLDANSKA NEVIHTA

Ko sva ravno sedela ob kosilu, so se hitro nabrali gosti oblaki in kaj kmalu je nebo postalo popolnoma črno in začelo je deževati. Nevihta nas je popolnoma zajela in dež ni ponehal dobro uro. Po nevihti je najin otok postal podoben Benetkam, voda seveda ni odtekala, poti so postale reka in težko smo se premikali. Privoščila sva si dolg sprehod, kopanje v našem bazenu in mango. Ja, tudi to je rajski Holbox. Nama zelo pri srcu.


Celotni stroški za 2 osebi = 222 EUR

  • kosilo (mango juice, beef, škampi, voda, guacamole) = 540 MXP (26,3 EUR)
  • svež mango 2 porciji = 100 MXP (4,9 EUR)
  • večerja (beef burito, guacamole 2x, mojito2x, voda) = 455 MXP (22,2 EUR)
  • magnetek = 100 MXP (4,9 EUR)
  • nočitev Tierra del Mar Hotel (NZ) = 163 EUR

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,13 USD; 1 EUR = 20,5 MXP

Prevoženi km = 0 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: