Preskoči na vsebino

MEHIKA IN BELIZE: Kopanje in sončenje na plaži Koko King (20. dan)

Otok Caye Caulker se nahaja v zelo velikem belizejskem koralnem grebenu, zato bi pričakovali lepe tropske plaže in veliko palm. Žal temu ni tako, saj je otok zelo močvirnat z veliko mangrovami in praktično povsem brez plaž, hkrati pa tudi skoraj popolnoma poseljen. Žal ga pogosto popolnoma uničijo tudi hurikani, ki mu nikakor ne prizanesejo. Na severu majhnega otoka je le umetno narejen “The split” z enim lokalom in umetno plažo. Ni nama bilo všeč, zato sva se znašla in se brezplačno odpeljala s čolnom na sosednji otok, kjer je hotel, čudovita plaža in restavracija Koko King. Ker sva šla že zjutraj, sva bila prvo uro sama, nato pa so se nama pridružili ostali turisti. Kljub vsemu je bilo vzdušje popolno – ležanik pod palmo, bela mivka, čisto, mirno in toplo morje, prijetna glasba in restavracija. Uživala sva cel dan ob kopanju, sončenju in branju. Zvečer sva se razvajala ob prekrasnem sončnem zahodu.


PLAŽA “THE SPLIT”

Otok Caye Caulker res ne ponudi z nobeno plažo, zato se je potrebno znajti po svoje. Večinoma otok obiščejo popotniki le za dan ali dva, toliko da gredo na celodnevno ali poldnevno snorklanje ob koralnem grebenu ali potop v “Blue Hole”, potem pa otok že zapustijo. Midva sva tukaj planirala 4 nočitve, kar je bilo kar veliko, saj ponudbe na najino veliko presenečenje ni nobene in cene vsega so zelo visoke. Vsi ponujajo samo poldnevno ali celodnevno snorklanje po enakem programu – in to je to. Nobena druga lokacija, noben drug izlet. Sva kar malce zaškrilila, kaj bova delala tukaj cele 3 dni. Pa še nobene plaže za kopanje. Na Splitu sva včeraj zvečer dobila lepo lekcijo, ker na Split pripeljejo enodnevne obiskovalce s križarke, ki pristane v Belize Cityu. Vse je prirejeno za njih – tudi odpiralni čas. Včeraj je bilo ob 19h vse že zaprto. Ja, ko oddidejo dnevni gosti s križark, se lokal zapre in je trda tema. Tudi podnevi so gostje s križarke zelo posebni in nikakor se ne vidiva v tej družbi. Vsi v morju s steklenimi kozarci koktejlov, pivsko steklenico, glasni, opiti… Zjutraj med sprehodom pa je bilo lepo in spokojno.


PLAŽA KOKO KING

Že včeraj sva zelo razmišljala o najinih treh dneh na otoku in videla en plakat za zelo lepo plažo na sosednjem otoku. K sreči naju je toliko premamila, da sva se res odločila, da greva pogledati. Sicer pa druge izbire tako in tako ni bilo. Brezplačen čoln vas odpelje 5 minut stran na sosednji otok, kjer so umetno naredili plažo ob mini hotelu in restavraciji. Prišla sva prva in bilo nama je res fantastično v primerjavi s Caye Caulkerjem. Ležalniki pod senco so plačljivi, ostali brezplačni. Če si med hitrimi, dobiš seveda naravno senco pod palmo in drevesi. Sicer pa odlična plaža, res lepo in čisto morje, toplo in mirno, tudi dobra restavracija, čisto prava glasba. Res sva se imela hudo fajn. Čoln nazaj je brezplačen, če zapraviš nekaj minimalnega v njihovi restavraciji.


SONČNI ZAHOD NA SPLITU

Najlepše mesto za opazovanje sončnih zahodov je zagotovo na splitu. Zato sva se midva kar vsak večer udobno namestila in opazovala igro barv. Igrala sva se z nastavitvami na fotoaparatu, zato so fotografije tako različne.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 180 EUR

  • kosilo, 2x voda, 2x mango juice Koko King = 63 BZ$ (30 EUR)
  • trgovina = 14 BZ$ (6,7 EUR)
  • na ulici mango juice 2x (zanič) = 20 BZ$ (9,5 EUR)
  • spanje Yocamatsu (NZ) = 281 BZ$ (134 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,13 USD; 1 EUR = 20,5 MXP; 1 EUR = 2,10 BZ$;

Prevoženi km = 0 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: