Preskoči na vsebino

MALDIVI: Popolnoma divja rajska plaža otoka Dhigurah (5. dan)

Maldivi so bili do tega dne lepi, a precej povprečni v videnem. Peti dan sva se po zajtrku poslovila od “obleganega” otoka Maafushi. Najprej naju je njihov čoln odpeljal do letališča na otoku Male, od koder sva z lokalnim prevoznikom Flyme odletela na jug v sosednji atol Ari. Lahko bi šla tudi s čolnom, a bi ga sedaj v nizki sezoni zelo težko dobila. Z letalom je bilo dražje, a so bili trenutki pogledov na cele atole in otoke s koralnimi grebeni neprecenljivi. Nekje na polovici poti smo prišli v hudo nevihto, tako da ni bilo več tako zanimivo. Srečno pristali in s čolnom so nas odpeljali na otok Dhigurah. Ups, naju so odpeljali na poseljeni otok. Nikogar nikjer. Midva sama v zelo lepem hotelu, na plaži pa se mi je smejalo do ušes. Počutila sem se kot brodolomka. Kilometri peščene plaže, nikjer žive duše in popolnoma čisto turkizno morje samo za naju. Morala sem se ščipati, da sem verjela v resničnost. Neprecenljivo! Maldivi so dobili pridevnik RAJSKI OTOKI.


S ČOLNOM DO LETALIŠČA IN NA OTOK DHIGURAH

Po zajtrku nas je hotelski čoln odpeljal z otoka Maafushi do glavnega mesta Male in nato še do letališča. Od tam sva sredi dneva poletela proti jugu v Ari atol. Pogledi na atole in vse otoke so bili prečudoviti. Prav zaradi tega, sva se odločila za en polet nad Maldivi, saj je to res nekaj neverjetno lepega in drugačnega. Uživala sva vsak trenutek poleta. Ups, prvi del poleta. Nato pa je sledila nevihta in polet skozi grozne nevihtne oblake. Turbulenca je bila kar vesela, pogledov pa praktično ni bilo. Na žalost.


OTOK DHIGURAH IN HOTEL WHITE SANDS

Pristali smo na zelo majhnem letališču Maamigili, od tam pa najprej z avtobusom do pristanišča ter naprej s čolnom na najin otok Dhigurah. Vožnja s čolnom je trajala le 15 min in v pristanišču so naju že čakali s kombijem, ki naju je odpeljal do najinega hotela. PO otoku so bile zelo velike luže in na otoku ni bilo žive duše. Razen seveda nekaj domačinov. Otok je še vedno pozabljen od sveta in turista nikjer nobenega. Imela sva prekrasen hotel popolnoma na koncu vasi in do bikini plaže le pet minut hoje. Hotel je bil popolnoma nov, lepa soba, super kopalnica in zelo prijazno osebje. Najprej sva pojedla kosilo, nato pa hitro na plažo. Aja, a sem omenila – v hotelu sva bivala 3 noči popolnoma sama. Juhu!


KOPANJE IN SONČENJE NA BIKINI PLAŽI

Po kosilu hitro po kopalke in na plažo. Skozi gozd prideva do bikini plaže v nekaj minutah. Pogledam levo, nikjer žive duše. Pogledam desno, nikjer žive duše. In kako noro lepo. Najbolj drobno mleta mivka peščene plaže, čudovito turkizno morje, palme in mangrove. Znašla sva se v raju. Ogromen bazen samo za naju in toplo morje, ki je popolnoma čisto. Nisem mogla verjeti svojim očem in plavala sem do trde teme ter se ščipala in spraševala, ali je to sploh še mogoče na tem planetu. Očitno je. Počutila sva se kot brodolomca sredi oceana. Naplavilo naju je na otok in sedaj lahko uživava v raju neokrnjene narave, tako kot je bilo pred 100, 200, 300 in več leti. Zame prečudovito!


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 420 EUR

  • hitri čoln Maafushi – Male letališče = 50 USD (45 EUR)
  • kava in čaj letališče Male = 100 MVR (6 EUR)
  • enosmerna letalska vozovnica Male – Maamigili = 270 USD (241 EUR)
  • kosilo (nudli, thai curry, voda) = 23 USD (21 EUR)
  • kava in smoothie = 160 MVR (9 EUR)
  • trgovina = 40 MVR (2 EUR)
  • spanje White Sand Dhigurah (NZ) = 109 USD (97 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

6 Comments »

  1. Tudi jaz infrendica Nastja v letu 2020 potujeva na Maldive v mesecu marcu. Ko gledam vaše slike so fenomenalne, komaj čakam,da poletiva.

  2. Imamo že zabookiran ta otok za februar 🙂 Zanima me edino ali je bikini plaža po celotni dolžini otoka? Stacionirani bomo namreč bolj na severu otoka…

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: