Preskoči na vsebino

BIH: Stari most v Mostarju in slapovi Kravice (22. dan)

Precej let sem si želela obiskati Mostar, a se mi je vedno nekako izmuznil iz načrta. Tokrat sva ga seveda vključila v najin načrt in ga obiskala že v dopoldanskih urah. Mostar je precej majhen, v katerem največ slave žanje lep Stari most in staro mestno jedro z ozkimi ulicami, prepolnimi turističnih trgovin. Privoščila sva si burek, baklavo in kavo, se sprehodila po ulicah, nato pa nadaljevala do slapov Kravice. Ob veliki gneči sva se samo smejala in si mislila svoje. Sicer lepi slapovi, a za naju prevelika množica. Na hitro sva si privoščila čevapčiče, nato pa po hrvaški avtocesti do najine zelo skromne hotelske sobe v Plitvicah.


MOSTAR

Iz Herceg Noveg sva se odpravila takoj po zajtrku in se pripeljala že okrog devete ure zjutraj v Mostar. Ulice so bile še precej prazne in tudi parkirišče sva še z lahkoto dobila v samem središču majhnega mesta. Mostar slovi po Starem kamnitem mostu, ki so ga sicer obnovili, saj je bil uničen v zadnji vojni leta 1993. Originalen most je bil zgrajen v 16. stoletju. Most je res krasen in visok 24 metrov. Most je poznan po skokih z mostu, ki so zelo nevarni in se teh vratolomij gredo res največji domači in tuji strokovnjaki. Po ulicah Mostarja je živahno. Veliko je prodajaln, še več turistov in seveda tudi za vse obiskovalce primerna ponudba. Odličen burek, dobra baklava in turška kava se seveda vedno priležeta v Bosni, zato sva si jih tudi midva privoščila.


SLAPOVI KRAVICE

Med vasmi sva se pripeljala do slapov Kravica, kjer je veliko parkirišče bilo precej polno. Nekaj sto metrov pešačenja navzdol in že sva zagledala lepe slapove, ki so visoki 25 metrov. Žal je bila gneča nepopisna tudi sredi septembra, zato sva bila z ogledom precej hitra. V restavraciji sva še na hitro pojedla “mini” porcijo čevapčičev in se odpeljala proti Plitivcam, kjer sva imela rezervirano prenočišče.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 185 EUR

  • gorivo diesel = 43,6 EUR
  • cestnina = 3 EUR
  • parkirišče Mostar = 5 EUR
  • 2x burek, 2x baklava, 1x kava v Mostarju = 6,50 EUR
  • kartica, magnetek, wc = 2,25 EUR
  • vstopnina slapovi Kravica = 10 EUR
  • kava in pomarančni sok na avtocesti = 6 EUR
  • cestnina Hrvaška = 5,60 EUR
  • trgovina = 13,5 EUR
  • Hotel Bellevue Plitvička jezera = 68,80 EUR

Prevoženi km = 566 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: