Preskoči na vsebino

BALKAN TRIP: Prenočišča na poti

Na najinem 23-dnevnem potovanju predvsem po celinski Grčiji ter seveda z nekaj postanki na poti tja in nazaj sva prespala v 16 različnih hotelih ali apartmajih. Izbirala sva predsem manjše zasebne nastanitve, vse pa sva si rezervirala vsaj nekaj dni vnaprej preko rezervacijskega sistema Booking. Tokrat nisva imela vnaprej dokončno začrtane poti, tako da sva res rezervacije delala sproti le kakšne 3 dni vnaprej. Veliko nastanitev je bilo še prostih in z rezervacijo nisva imela problema, saj sva potovala konec avgusta in v sredini septembra. Z izbiro nastanitev sva bila v večini res zelo zadovoljna, le na obalnih delih so bile cene res previsoke za kakovost nastanitve. A to je seveda razumljivo, ker je več povpraševanja ob lepem morju. Skupaj sva tako za vseh 22 nočitev in večinoma vključenim odličnim zajtrkom plačala 1.579 EUR, kar pomeni v povprečju slabih 72 EUR za nočitev z zajtrkom za dve osebi. Na splošno sva bila z vsemi nastanitvami resnično zelo zadovoljna in večino lahko tudi vam priporočim.


Lokacija 1: Skopje, Makedonija – Ejpoks Apartment (1. dan)

Prvo noč sva sprespala v hudo prevelikem zasebnem apartmaju v Skopju. Skoraj sem prepričana, da domači živijo v tem stanovanju, potem pa poleti oddajajo, ker jim prinaša lep zaslužek. Stanovanje je bilo trisobno, ogromno, zelo lepo, popolnoma novo opremljeno, imela sva tudi parkirišče na njihovem zaprtem dvorišču. Do centra sva imela 20 minut hoje, a nama je to zelo ustrezalo po celodnevni vožnji. Spala sva super, ker je stranovanje v hiši stran od vrveža v lepi in zelo mirni soseski.

Cena nočitve (N) = 25 EUR


Lokacija 2: Sarti, Grčija – Vrahakia Halkidiki Sarti (2. dan)

V Sartiju sem izbrala hotel malo stran od centra, kjer se do poznih ur dogaja, ker sva se želela dobro naspati. Hotel je oddaljen slabih 10 minut in je nov ter zelo lep. soba je bila lepa, majhna, a zelo čista in kopalnica zelo lepa. Ima tudi majhno kuhinjo in hladilnik. Zajtrk je bil odličen in tudi osebje zelo prijazno. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 90 EUR


Lokacija 3: Halkidiki, Grčija – Agrili Apart Hotel (3. dan)

Naslednjo noč na polotoku Halkidiki sva prespala v čudovitem zasebnem hotelu med stoletnim nasadom oljk. Več apartmajev v dveh objektih, a še vedno prijetno majhno. Imela sva lep apartma z veliko teraso in manjšo kopalnico. Bilo je zelo mirno in prijetno bivanje. Zajtrk je bil zelo okusen. Imajo tudi velik in lep bazen za kopanje.

Cena nočitve (NZ) = 81,50 EUR


Lokacija 4: Chalkidon, Grčija – Maison Hotel (4. dan)

Vrhunsko presenečenje sredi ničesar. Je pa glavna cesta na jug Grčije, če se želite izogniti ogromnemu Solunu. Rezervirala sem hotel, ki je bil popolnoma nov, dve zgradbi, ogromna popolnoma nova soba, velika kopalnica, ogromen bazen in neverjetno prijazno osebje. Znajo tudi kuhati in zajtrk je bil naravnost božanski. Neverjetno presenečenje na poti in res odlična kakovost za plačano ceno. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 45,60 EUR


Lokacija 5: Megara, Grčija – Megara Hotel (5. in 6. dan)

Megara je manjše mesto pred Atenami in je dobro izhodišče za obisk Aten z vlakom. Midva sva se odločila za to možnost, zato sva našla popolnoma nov hotel v Megari. Hotel je bil tako nov, da je zgrajen samo spodnji del hotela, eno nadstropje pa bodo še zgradili. Okolica žal še ni urejena, a naju to ni motilo. Sicer pa soba zelo velika, moderno opremljena, kopalnica božanska in tudi zajtrk odličen. Ni bilo veliko izbire, je pa bila lokalna in z domačimi jedmi. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 60,50 EUR


Lokacija 6: Monemvasia, Grčija – Villa Cazala  (7. dan)

V Monemvasii sva si izbrala hotel s pogledom na otok z najine terase in sicer z razlogom. Villa Cazala se nahaja na vrhu hriba, praktično je zadnja hiša v vrsti in vse sobe imajo balkon s pogledom na otok. Resnično lepo in vredno vsakega denarja. Soba je lepa, velika, kopalnica tudi, najlepši pa je zagotovo pogled s terase. Spala sva odlično, zjutraj odgrnila zaveso in zagledala enega najlepših prizorov v najinem življenju. Prečudovito.

Cena nočitve (N) = 79,50 EUR


Lokacija 7: Elafonisos, Grčija – Avra Studios (8. in 9. dan)

Otok Elafonisos je majhen, a ima veliko nastanitev. Cene so seveda zaradi lokacije zelo narasle, tako da sva za svoj denar dobila bolj malo. Apartma sva imela v zasebni hiši, nekaj minut stran od glavne ulice, in z zasebnim parkiriščem. Sicer pa soba korektna, dotrajano pohištvo in kuhinja, kopalnica stara in voda za tuširanje je bila nekoliko slana. Imela sva tudi manjši balkon. Sicer je bilo čisto in gostitelji so bili prijazni.

Cena nočitve (N) = 80,00 EUR


Lokacija 8: Gialova, Grčija – Imathoessa (10. in 11. dan)

V Gialovi sva spala v pravzaprav luksuznem hotelu. Ogromen apartma z veliko kuhinjo, veliko kopalnico in teraso. Velik zunanji bazen in res vse urejeno do potankosti. Tudi zajtrk je bil več kot odličen. Praktično sva dobila veliko več kot potrebujeva.

Cena nočitve (NZ) = 96,50 EUR


Lokacija 9: Diakopto, Grčija – Hotel Theassi (12. dan)

Hotel Theassi se nahaja stran od plaže na hribovitem pobočju. Matjaž me je ene trikrat vprašal, če imava pravo lokacijo, ker je cesta ozka, strma in res uničena. A seveda je bila prava. Manjši zasebni hotel se nahaja povsem na vrhu hriba in ima čudovit razgled. Soba je bila ogromna, precej nova in z lepo kopalnico ter kuhinjsko nišo. Z balkona pa sva imela čudoviti razgled na obalo. Zajtrk je bil zelo dober. Gospod celo peče svoj kruh, dela marmelade, vam skuha super kavo. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 66,50 EUR


Lokacija 10: Agios Nikitas, Lefkada, Grčija – Althea Studios (13., 14. in 15. dan)

Na Lefkadi sva izbrala dobro lokacijo in sicer vas Agios Nikitas, kjer je pa zelo malo prostora in zelo malo nastanitev z parkiriščem. Zato sva izbrala nastanitev malce ven, da sva imela parkirišče ter malce več miru. Sicer je nastanitev manjša, z dotrajanimi sobami in dotrajano kopalnico. Manjša terasa pa vam nudi malce razgleda na obalo. Sva bila zadovoljna, ni pa bila noben presežek v bivanju.

Cena nočitve (N) = 74 EUR


Lokacija 11: Lichnos, Parga, Grčija – Dolphin Apartments (16. in 17. dan)

V Pargi sva se odločila za bivanje v sosednjem zalivu, ki se imenuje Lichnos. Še sreča, ko sva videla, koliko turistov je v Pargi. Hotel je poln nemških gostov, ki jih vozi agencija, zato je star, dotrajan in s kopalnico v grozljivem stanju. Mogoče sva samo midva dobila najslabšo sobo, ker nisva bila nemška turista. Sicer pa ne priporočam prihoda, neprijazno osebje in zajtrk z zelo slabo ponudbo. Imajo tudi bazen ter zasebno parkirišče. Imela sva lep pogled na zaliv in tudi nekaj hoje do plaže po klancu.

Cena nočitve (NZ) = 77,50 EUR


Lokacija 12: Meteora, Grčija – Hotel Tsikeli (18. dan)

V Meteori sva izbrala prekrasen nov butični hotel samo za odrasle. Vrhunska lokacija s pogledom na Meteoro, soba izjemno lepo dizajnersko opremljena z čudovito kopalnico. Zajtrk je bil nadvse okusen in res so nas lepo razvajali. Imajo tudi parkirišče pred vhodom. Kljub ceni, zelo priporočam. Včasih se je treba malce razvajati.

Cena nočitve (NZ) = 114 EUR


Lokacija 13: Konitsa, Grčija – Geyfri Hotel (19. dan)

Konitsa je še turistično precej nerazvita, zato so cene precej nižje. Hotel sva imela tik ob starem kamnitem mostu v zelo mirnem predelu mesta. Stara hiša s karakterjem, a s prenovljenimi sobami. Bila je velika, nova in s kaminom. Kopalnica je bila krasna in tudi zajtrk je bil okusen. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 55,50 EUR


Lokacija 14: Berat, Albanija – Gueshouse Arben Elezi (20. dan)

V Beratu je ogromno nastanitev, ker je tudi zelo veliko turistov. Hotel sva izbrala v samem središču starega mesta in z najlepšim razgledom s terase. Malce težje ga je bilo najprej najti, a sva dobila tudi parkiršče pred hišo. Soba je popolnoma nova in zelo lepo opremljena. Kopalnica je bila majhna, a popolnoma funkcionalna. Gostiteljica Mira je zelo ustrežljiva in prijazna. Zajtrk je bil božanski, še lepši pa je bil pogled s terase na stare hiše. Zelo priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 30,00 EUR


Lokacija 15: Herceg Novi, Črna Gora – ACD Hotel Herceg Novi (21. dan)

V Herceg Novem sva prenočila ob plaži v poponoma novem hotelu s štirimi zvezdicami. Soba prekrasna, velika, zelo lepo moderno opremljena. Kopalnica čudovita in imela sva tudi lepo teraso. Zajtrk je bil naravnost božanski, tako da nama res ni nič manjkalo. Priporočam.

Cena nočitve (NZ) = 72 EUR


Lokacija 16: Plitvice, Hrvaška – Hotel Bellevue (22. dan)

V nacionalnem parku Plitvička jezera sva se odločila za nočitev v starem in dotrajanem hotelu Bellevue, ki pa ima res dobro izhodišče in svoje parkirišče. Soba je bila res majhna in s starim pohištvom. Kopalnica še manjša in še starejša. Pač verjetno 40 let vse skupaj staro, a lokacija je zmagala. Zjutraj sva lahko šla z zajtrka naravnost v park. Zajtrk je bil dober.

Cena nočitve (NZ) = 68,80 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: