Preskoči na vsebino

PANAMA 2023: Znameniti arhipelag Bocas del Toro (9. dan)

Končno je napočil dan za raziskovanje znamenitega arhipelaga Bocas del Toro. Marsikdo ga res na veliko opeva, a midva nisva imela prav velikih pričakovanj. Najprej sva pojedla zajtrk ob pogledu na prekrasno mavrico, nato pa v avto in čakala naju je vijugasta cesta čez hribe do pristaniškega mesta Almirante. Tam sva parkirala avtomobil za tri dni na varovanem parkirišču. S čolnom smo se odpeljali na glavni otok arhipelaga Bocas del Toro, ki se imenuje Isla Colon. Tam sva imela tudi krasno nastanitev v mirnem predelu mesteca. Najela sva kolesi in se odpeljala na raziskovanje mesta in bližnjih plaž. Karibski pridih mesta in odlična hrana sta nama bila zelo všeč. Celo bolj kot sva pričakovala.


VOŽNJA BOQUETE – ALMIRANTE

Po zajtrku naju je čakala vožnja iz Boquete v Almirante. Kilometrov ni veliko, je pa cesta zelo vijugasta in hribovita, tako da gre bolj počasi. Tudi cestnih omejitev je precej, zato gre vse skupaj bolj počasi. Na poti je potrebno tudi prečkati visoke hribe, kjer naju je ujela prava nevihta. A ko sva prišla ponovno na Karibsko stran in se spustila do morja, je bilo zelo toplo in sončno vreme. A Almirante sva v pristanišču na varovanem parkirišču pustila najin avto za 3 dni in se vkrcala v majhen taksi čoln, ki naju je odpeljal na glavni otok arhipelaga Bocas del Toro. Imenuje se Isla Colon in je tudi najbolj razvit od vseh otokov.


NASTANITEV BARRBRA BNB OVER THE SEA

S čolnom smo prispeli v mesto Bocas del Toro na vzhodnem delu otoku Isla Colon, kjer je tudi največ restavracij in nastanitev. Jaz sem izbrala nastanitev povsem na zahodnem delu mesta, ker naj bi bilo tam izredno tiho, mirno in hkrati je bila nastanitev zagotovo ena najboljših na otoku. Bocas del Toro je znan po zabavah, ki trajajo celo noč in to se nama res ni dalo poslušati. A noben taksi ne ustavi turistu, da bi ga odpeljal do hotelčka, zato sva morala pešačiti približno 2,5 km. Najina nova kovčka sta bila kar na veliki preizkušnji, ker je vse skupaj res “karibsko”. Sredi dneva sva po hudi vročini le pripešačila. Dostop do Barrbre je prava “greznica” tako po videzu in po vonju, a nastanitev je bila res prečudovita. Odlična soba, krasna terasa, odlična kopalnica z vročo vodo in najboljši zajtrk v mestu. Res top!


S KOLESI DO MESTA IN NAOKOLI

V Bocasu se vsi turisti in domačini vozijo s kolesi. Redkokdo z avtomobilom ali motorjem. Tudi midva sva si najela kolesi za celo popoldne, se odpeljala do mesta na odlično kosilo, malce vijugala med ulicami po mestu in se nato odpeljala po obalni cesti še do bližnjih plaž do lokala Skully’s. Mesto je razsuto, gre še vedno za tretji svet, a ima zelo dobro ponudbo hrane in pijače. Sicer je bilo zelo veliko zaprtega in turistov zelo zelo malo, kar naju je kar presenetilo. Plaže so lepe, a popolnoma nerazvite in mnogi deli so preveč nevarni za kopanje. Se pa najdejo deli plaž, ki so lepo zavarovani in tudi primerni za kopanje. Midva se nisva kopala, ker nama je zmanjkalo časa, sva pa na kolesu preživela res lepo “karibsko” popoldne. Zvečer sva se še enkrat sprehodila do centra na sladko večerjo in nikjer nisva zasledila nobenega hudega “partya”. Vse skupaj zelo zaspano in mirno.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 193,1 EUR

  • parking za avto Almirante 3 dni = 6 USD (5,6 EUR)
  • povratna karta taksi čoln Almirante – Isla Colon = 20 USD (18,6 EUR)
  • rentanje kolo 5 ur = 16 USD (14,9 EUR)
  • kosilo (2x fish wrap s krompirčkom, kava, orange juice) = 30,80 USD (28,6 EUR)
  • 2 sladoleda, voda = 8 USD (7,4 EUR)
  • 2x smoothie z rumom, palačinke z nutelo = 19,80 USD (18,4 EUR)
  • voda 6l = 3,85 USD (3,6 EUR)
  • Barrbra BnB Over the Sea (NZ) = 96 EUR

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,076 USD

Prevoženi km: 186 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: