Preskoči na vsebino

PANAMA 2023: Karneval v Panama City (16. dan)

Za uživanje na Pearl Islands sva se odločila tudi za to, ker je zadnji dan odhod šele ob 15h popoldne, kar pomeni še cel dodaten dan uživancije v raju. Zajtrk, sprehod, plavanje in uživanje. Dan je bil res prečudovit in tokrat sva se kar s solznimi očmi poslovila od rajskega otoka. Nazaj je bila vožnja s katamaranom malce bolj valovita, tako da sem tudi jaz morala malce umirjati želodec. Kapitan mi je dovolil v kabino in celo mi je pokazal, kako se vozi ta hitra zver. V Flamenco marini sva vzela taksi do hotela v Panama City. Peš sva se podala na karneval in uživala z domačini v petju in plesu.


UŽIVANJE V SOONY ECO RESORTU

Dan je bil popoln in brez oblaka. Do treh popoldne sva še uživala v raju – kopanje, sončenje, dobra hrana in pelikani. S težavo sva se poslovila od rajskega otoka.


HOTEL V PANAMA CITY

Hotel je super imeti ob čudovito urejeni sprehajalni stezi in parku ob morju. To je zelo bogat in urejen predel mesta, hkrati pa imate peš dostop do karnevala. Jaz sem izbrala hotel Plaza Paitilla INN, ki je čisto na koncu te sprehajalne poti in nudi prečudovit panoramski razgled na stolpnice ter seveda prečudovit sončni zahod iz hotelske sobe. Veliko panoramsko steklo naredi svoj čar. Hotel je prva liga, vse je bilo izjemno in tudi cena za Panama City ni bila prehuda. Zagotovo je iz tega hotela veliko lepši razgled kot iz hotelov Meridian in Hilton, ki so obrnjeni proti morju, cena pa je 250 USD/noč.


KARNEVAL V PANAMA CITY

V hotelu sva se samo osvežila in počakala na sončni zahod v sobi, nato pa krenila peš na karneval. Nisva vedela kaj naj sploh pričakujeva. Karnevala zadnji dve leti ni bilo, tokrat se je vrnil po treh letih. Nekaj sem prebrala, a prav veliko informacij nisem dobila. Vzela sva samo najnujnejše stvari in se po res prekrasno urejeni poti odpravila do vhoda na karneval. Vmes sva občudovala res noro visoke stolpnice in je zelo razvito mesto. Uf, res lepo. Z odprtimi usti sva gledala in primerjala prestolnice po svetu. Karneval v Panami je največji praznik v celem letu, zato so vsi prosti 5 dni – od petka do srede. Večina se jih vrne domov na podeželje, kjer z družino praznujejo ob plesu, glasbi in dobri hrani. Po vseh mestih se odvija tudi karneval. Najlepši so menda v manjših krajih. V Panama City-u zaprejo cesto ob obali in tam se odvija karneval. Ima neklaj vhodov in izhodov. Na vhodu je policijska kontrola, kjer moraš pokazati osebni dokument oz. turisti kar pravi potni list. Resno te pregledajo in tudi torbe, da nimaš kakšnega ostrega predmeta, orožja ipd. Policije je bilo skoraj več kot obiskovalcev. A nama je to super, ker je potem res vse skupaj varno. Na karnevalu je več odrov z različnimi glasbenimi okusi, ob strani pa so stojnice s hrano. Po cesti se vozijo povorke, kjer plešejo gospe v tradicionalnih oblačilih. Spremljajo jih seveda gospodje s trobili. Z veseljem sva si privoščila izjemne takose za večerjo in sladkorno peno ter opazovala dogajanje. Okrog 21h sva se peš odpravila nazaj do hotela.


Osnovni stroški dneva za 2 osebi = 161,7 EUR

  • zajtrk v Sonny Eco Resortu = 25 USD (23,2 EUR)
  • kosilo v Sonny (trije sendviči z ribo, sirom, solato in paradižnikom) = 15 USD (13,9 EUR)
  • taksi Flamenco Marina – hotel Plaza Paitilla INN Panama City = 20 USD (18,6 EUR)
  • večerja karneval (takosi, pena, voda, piškoti) = 14 USD (13 EUR)
  • Plaza Paitilla INN (NZ) = 100 USD (92,9 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,076 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: