Preskoči na vsebino

TAJSKA: Snorklanje okoli otoka Koh Tao (8. dan)

Danes sem si izbrala izlet s čolničkom okrog otoka in snorklanje v zalivih. Obljubljali so nam tudi, da bomo zjutraj videli morskega psa, saj pridejo vsako jutro v enega od zalivov. Seveda nisem verjela – čisti marketing. Za zaključek smo se ustavili še na bližnjem otoku Nang Yuan, kjer sem se povzpela na čudovito razgledno točko in uživala v družbi tropskih ribic.
DSC02379
Že v prvem krasnem zalivu nas spustijo z maskami v morje in že v drugem potopu zagledam vsaj 3 metrskega morskega psa. Tako in tako sem bila tako presenečena, da sploh nisem dojela. V času dojemanja je morski pes odplaval že daleč stran in to je bilo tudi vse. Videla sva ga samo dva iz cele naše skupine. Prava srečneža. Res dober občutek. Če bi plaval proti meni, pa “splohnevemkaj” kaj bi naredila.
DSC02371

DSC02378

Dan je bil res čudovit in podvodni svet je barvit, krasne ribice, korale, ježki, kumare. Res lepo. Na koncu se ustavimo še na majhnem otoku nang Yuan z belo mivko. Povzpnem se na razgledno točko. Kaplja mi z nosu, tako zelo je vroče in soparno. Ogromno je turistov in hodimo kar v koloni. Večinoma so Kitajci in vsi se želijo slikati z mano, ker sem menda res lepa. Visoka, bela, rjavi lasje. Evo, druga kariera, če ne uspem doma nič narediti.

DSC02376

DSC02393
Vsak večer domačini na plaži priredijo super šov z gorečimi baklami. Na ulicah končno vidim tudi nekaj ladyboyev. Spoznam kar nekaj popotnikov in vsi so na poti vsaj leto oziroma že več, kar me čisto vrže na tla. Otok Koh Tao je znan po potapljačih. Sem prihajajo iz celega sveta delati potapljaške izpite za učitelje potapljanja, zato so tukaj po več mesecev. To je tudi razlog, da je ta otok manj žurerski od ostalih, ker so večinoma tukaj potapljači. Ti ne morejo prav dolgo lumpati v noč, ker imajo jutranje potope in je lahko zelo nevarno. Koh Tao je res zakon!
      DSC02404
DSC02422
DSC02465

Celotni stroški dneva = 72 EUR
  • hotel = 1.000 THB
  • izlet snorklanje = 650 THB
  • voda = 40 THB
  • večerja = 240 THB
  • krema za sončenje = 340 THB
  • pijača = 800 THB

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Tajska_7. dan

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.