Preskoči na vsebino

BAVARSKA: Načrt potovanja z avtomobilom (4 dni)

Na Bavarsko v Nemčijo se lahko odpravite kadarkoli med letom, saj je vedno zanimiva in lepa. Midva sva jo obiskala med prvomajskimi počitnicami in resnično sva imela srečo z vremenom, saj je bilo sončno in toplo. Prvi dan naju je čakala vožnja do pravljičnega gradu Neuschwanstein, ki sva si ga temeljito ogledala. Med vožnjo v München sva se ustavila še v samostanu Ettal, nato pa dva dni raziskovala München. Najbolj sva uživala v BMW svetu in ob posedanju v mestnih parkih. Tretji dan sva obiskala dvorec Nymphenburg ter moderno galerijo. Pred odhodom domov sva se zapeljala še v Dachau na ogled koncentracijskega taborišča.

d6b17-dsc_0489


GRAD NEUSCHWANSTEIN IN SAMOSTAN ETTAL (1. dan)

Od doma sva se odpravila ob 4h ponoči in tako že pred deveto zjutraj prispela do pravljičnega gradu Neuschwanstein, ki ga je dal zgraditi kralj Ludvik II. Bavarski. Poleg njega stoji še dvorec Hohenschwangau, ki ga je zgradil njegov oče, kralj Maksimiljan II že v 19. stoletju. Zaradi renovacije, je bilo pročelje gradu 13 let zakrito. Sedaj je grad spet v vsej svoji podobi na ogled.

4b0fc-dsc_0158

Na poti do Münchna sva se popoldan ustavila še v vasi Ettal in si ogledala veličasten benediktinski samostan. Samostan velja za eno največjih benediktinskih hiš, zato je zanj veliko zanimanja s strani turistov. Zgrajena je bila okrog leta 1330. Trenutno v samostanu živi in deluje okrog 50 menihov.

77fec-dsc_0254

Pozno popoldan sva prispela v München in se namestila v lepem hotelu Innside by Melia München Neue Messe nekoliko ven iz centra mesta. Izbira hotela je temeljila na brezplačnem parkirišču in le nekaj minut oddaljenosti od železniške postaje U-Bahn.

DSC_0295


ZNAMENITOSTI MÜNCHNA IN BMW SVET (2. dan)

Ker sva oba voznika in velika ljubitelja BMW-jevih avtomobilov, sva takoj zjutraj odhitela v BMW svet (BMW Welt). Njihov slogan “Užitek v vožnji” bi z lahko danes zamenjala za slogan “užitek v gledanju“, saj je kompleks res izjemen. Še posebej je fascinanten muzej, ki vas popelje daleč v njihovo zgodovino.

7deb7-dsc_0474

Nadaljevala sva z ogledom olimpijske vasi in s sprehodom po strogem centru mesta. Ogledala sva si vse znamenitosti in uživala v mestnem parku. Za konec dneva sva si prihranila še ogled veličastnega stadiona Allianz Arena, kjer igrata kar dva nogometna kluba – FC Bayern München in TSV 1860 München.

9b441-dsc_0504


DVOREC NYMPHENBURG IN MODERNA GALERIJA (3. dan)

Tretji dan sva si ogledala notranjost ogromnega dvorca Nymphenburg ter se peš ob kanalu sprehodila do bližnje metro postaje. Moderna umetnost nama je zelo všečna, zato sva si ogledala večino razstav v Pinakhotek der Moderne. Sledil je sprehod po ulicah mimo tehničnega muzeja ob reki Isar ter si ogledala notranjost cerkve Sv. Luke.

3ab9f-dsc_0706


VOJNE GROZOTE V TABORIŠČU DACHAU (4. dan)

Pred odhodom domov, sva se odpeljala 16 kilometrov proti severu v vasico Dachau, kjer je bilo v času med obema svetovnima vojnama kruto koncentracijsko taborišče. Nikakor nisem privrženec tovrstnega turizma, a kakorkoli je tudi ta del zgodovine in je poučno videti grozote preteklosti.

946d4-dsc_0884


 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: