Preskoči na vsebino

MALDIVI: Premik z otoka Dhigurah na otok Thoddoo (8. dan)

Polet z otoka Dhigurah sva imela šele opoldne, zato sva imela dopoldan še dovolj časa za kopanje v najinem čudovitem morju. Ne bom spominjala, da sva bila še vedno čisto sama. Sicer je bilo v daljavi nebo grozno črno, a pri nama je bilo sonce in morje zato res čudovite turkizne barve. Ob 12h smo poleteli proti glavnemu mestu Male z letalskim prevoznikom FlyMe. Z letališča sva se odpeljala z lokalnim trajektom na glavni otok v pristanišče, ker od tam vozijo hitri čolni na otok Thoddoo. V Maleju je bila gneča, a vse skupaj zelo simpatično. Sicer je zmeda med čolni, a hitro najdeš pravega. Najin je odpeljal na Thoddoo ob 16. uri, zato sva imela čas za malico v bližinji kavarni. Nato pa dobro uro vožnje z raketo (beri velik hitri čoln) po odprtem morju do otoka Thoddoo. Malce nama je bilo žal, da sva jedla kosilo, a sva vse skupaj dobro preživela. Na otoku sva se le nastanila v najinem mini hotelčku, nato pa šla do plaže, kjer je bil ravno lep sončni zahod. Prvi večer sva si privoščila v najinem hotelu večerjo, ki je bila zelo dobra.


KOPANJE NA OTOKU DHIGURAH

Let sva imela šele ob 12h, zato sva imela dovolj časa za kopanje na najini rajski plaži otoka Dhigurah. Sicer so bili v daljavi res črni oblaki in se je pripravljalo na nevihto, a midva sva imela še sonce in morje je bilo še toliko lepše barve. Težko sva se poslovila od te samotne plaže, čudovitega morja in zelenih palm. Dhigurah se nama je zapisal v najina srca in se bomo kmalu ponovno srečali.


Z LETALOM Z DHIGURAHA V MALE

Že na otok Dhigurah sva prišla z letalom in tudi nazaj sva letela. Lahko bi menda šla s čolnom, a verjetno le na določene dneve in bolj v visoki sezoni, ko je več turistov. Poleteli smo sredi dneva, nebo je bilo zelo oblačno in nevihtno, a spretni piloti so tega navajeni, zato smo zelo lepo leteli in vijugali med njimi brez groznih turbulenc. Z letališča v Maleju sva se nato z lokalnim trajektom odpeljala v 5 minut stran oddaljeno pristanišče na glavnem otoku, kjer sva poiskala hitri čoln za otok Thoddoo. Odpelje vsak dan ob 16. uri in to je edini popoldanski čoln za Thoddoo, zato ga ne smete zamuditi.


S HITRIM ČOLNOM NA OTOK THODDOO

Imela sva še čas za hitro malico v sosednji restavraciji, nato pa hop na čoln in dobro uro vožnje do otoka Thoddoo, ki ne leži v nobenem atolu, ampak sredi oceana. Vožnja po odprtem morju je bila res zanimiva, zelo razburkana in precej naporna za želodec. Na trenutke nama je bilo kar žal, da sva karkoli pojedla. Vožnjo med 5-metrskimi valovi sva preživela sva brez uporabe plastičnih vrečk in srečno prispela pozno popoldan na otok Thoddoo.


SONČNI ZAHOD IN DOBRA VEČERJA

Na otoku so nas lepo počakali v pristanišču z električnim golf vozičkom in nas odpeljali do najinega B&B, ki je praktično na glavni ulici, če temu lahko tako rečemo. Otok Thoddo je res majhen, a hkrati dovolj velik, da se lahko sprehodiš in tudi malo pelješ s kolesom in pretegneš noge. Ima samo 6 sob in je čudovito opremljen. Hitro so naju odpeljali do bikini plaže, da sva ujela lep sončni zahod. Nato pa sva se peš vrnila do hotela in si privoščila pri njih okusno 3-hodno večerjo.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 405 EUR

  • enosmerni letalski vozovnici Maamigili – Male (FlyMe) = 270 USD (241 EUR)
  • trajekt letališče Male – Male = 20 MVR (1 EUR)
  • sendviča (piščanec, tuna), kava = 150 MVR (9 EUR)
  • enosmerna vozovnica za hitri čoln Male – Thoddoo = 70 USD (63 EUR)
  • večerja 3 hodi v Coco Villa = 30 USD (27 EUR)
  • spanje Coco Villa (NZ) = 73 USD (65 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: