Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: 5 najlepših tropskih plaž

Po petih letih potovanj v tropske kraje pa že lahko pripravim izbor najlepših plaž. Videla sem jih precej, a še vedno jih je na svetu ogromno. A lepo počasi, življenje je dolgo in zajemati ga je potrebno z majhnimi koraki. Vse plaže sem obiskala in videla v mesecu februarju. Letni čas lahko pogosto zelo spremeni stanje plaže, saj so v teh krajih značilna monsunska obdobja. Pri izboru sem upoštevala potovanja po Tajski (2011), Filipinih (2012), Šrilanki (2013), Kostariki (2014) in Zanzibarju (2015). Čeprav bi lahko za vsako državo naredila svoj izbor, sem se omejila na eno plažo na državo.

ad5cf-0753-p1060639

FILIPINI – Zasebna plaža manjšega hotela, El Nido, Palawan

Ta plaža na Filipinih je daleč največja zmagovalka najinih dosedanjih potovanj. Zakaj? Ker je imela vse. Bohoti se na zasebni parceli, veliki splohnevem koliko hektarov, in je ograjena z bodečo žico. Plažo sva odkrila povsem po naključju in sva jo potem imela le zase. Si zamislite? 5 kilometrov rajske plaže zase. To je lepše kot v sanjah. Za povrh pa še nobene smeti ne v morju in ne na plaži. Temperatura morja: 30+ stopinj Celzija. Ko bom velika, bom kupila ta mini hotel.

d8478-0770-dsc05282

KOSTARIKA – Plaža Manzanillo, Santa Teresa

Ni čudno, da ima ob tej plaži hišo tudi slavna manekenka Gisele Bündchen. Plaža Manzanillo je povsem na koncu mesteca Santa Teresa, ki se vije kar 9 km ob morju. Ob plaži danes še ni nobenega hotela. Tu in tam kakšna hiša in še to precej metrov v notranjost. To seveda pomeni, da boste na plaži več ali manj sami. Dolga je nekaj kilometrov in primerna za kopanje ter surfanje. Na plaži vam delajo družbo samo raki in ptiči. Pa Gisele pride namakat svojo lepo zadnjico, kadar ima kakšen prosti dan. Ker je plaža na zahodni obali Kostarike, lahko vsak večer opazujete tudi res kičaste sončne zahode.

2014_Kostarika (1188)

ZANZIBAR – plaža Jambiani

Zanzibar je pa en sam kič, saj vas od 50 odtenkov turkizne prav zares bolijo oči. Priznam, da nikjer drugje nisem imela takšnega razgleda na plažo in te barve so po domače “adijo pamet”. Lahko bi 12 ur, kolikor traja dan, strmela s terase v morje. In tudi sem. Plaža ima nežno in res belo mivko. Ker je zanjo značilno res veliko plimovanje, se morje v času oseke odmakne več 100 metrov. Takrat pridejo na plažo domačinke, ki na svojstven in edinstven način pridelujejo morske alge. Proti večeru se na plaži zberejo otroci in igrajo nogomet.

Copy - DSC_5133

TAJSKA – Plaža na otoku Ko Phi Phi

Otok Phi Phi je res turistična atrakcija in oblegan z vseh strani. Bil je že leta 2011, kaj je potem šele danes. Res mini otok, ki je prav posebne oblike, ima zagotovo eno najlepših plaž. Izbrala sem jo zato, ker sem bila na plaži praktično vsako jutro sama, kljub ogromnemu številu turistov. Ti so namreč lumpali pozno v noč in so celo dopoldne prespali. Morje popoldan izgine daleč stran (oseka), zato se niti v sanjah ni mogoče kopati. A dopoldan je to morje božansko. Čisto, toplo in povsem prazno.

DSC02561

ŠRILANKA – Zasebna plaža hotela Jungle Beach Resort, Trincomalee

Na Šrilanki sva pa res uživala na plažah, saj jih je kot listja in trave. A morala sem izbrati najlepšo in ta je bila zagotovo povsem na severo-vzhodnem delu otoka. Čeprav bi tukaj moralo v tem času biti slabo vreme, ga ni bilo niti za trenutek. Ker je bila takšna napoved, sva praktično imela povsem zase hotel s 5-imi zvezdicami, ki običajno sprejme 100 oseb. Tokrat nas je bilo 6. Ni ga lepšega. Zase celo plažo in vseh 21 kuharjev, ki nas je razvajalo. Plaža je bila dolga kot hudo leto, tako da sva se lahko sprehajala in kopala do onemoglosti. Raj na zemlji!

781fe-20130201_srilanka925

Mogoče sem vas le navdihnila s kakšnim rajskim potovanjem v naslednjih letih. Če boste kdaj potovali po teh državah, si pa le privoščite poležavanje na kateri od omenjenih. Zagotavljam, da bodo popestrile in polepšale vaše življenje.

2 Comments »

  1. Wow, ob teh fotkah bi kar spakrala kopalke in birsačo, sedla na letalo in poletela na eno od naštetih plaž. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: